November 2004


vooraf
---
Splinter verdeelt Plein 1944
---
Een brug te veel
---
Terreinwagens verbod
---
De Montage
---
recensies
---
Batavi,Batavieren en Bataven
---
De Compagnie: heet, maar gezellig
---
Onbederf'lijk Versus voetbal
---
verder
---
Column
[Intrigant]

---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Chipknip
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Bambix lust er wel pap van
Editie: 2008

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---


November 2004

Onduidelijkheid over toekomst Sportfondsenbad Oost
Het Sportfondsenbad Oost sluit eind 2006 omdat het gebouw dan is afgeschreven. Onduidelijk is wat er daarna gebeurt. Volgens het NV Sportfondsen Nijmegen heeft de gemeente nog altijd geen concrete plannen. De buurtbewoners willen het zwembad graag behouden en zien in het ongebruikte buitenbad speelruimte voor hun kinderen.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Vitalis wil uitbreiding plaatsen
Vitalis organiseert begeleiding voor kinderen tussen 5 en 23 jaar die als gevolg van de situatie thuis in moeilijkheden dreigen te raken. Een jaar lang gaat een vrijwilliger eens per week met de kinderen iets leuks doen. Door het succes is er nu een wachtlijst.
Lees verder...
Kunstenaar Marcel Blekendaal presenteerde afgelopen voorjaar in de Paraplufabriek zijn bijzondere visie op hoe Plein ’44 een hart kan zijn voor de stad:door een deel uit een stadspark van het Duitse Goch te transplanteren als donorhart. De bewerking van Blekendaals unieke kunstproject voor de voorkant van deze Stadskrant was in handen van Ilse Loete.
Onvrede in Waterkwartier over ‘Koers West’
De gemeente Nijmegen heeft grootse plannen voor Nijmegen-West. ‘Koers West’ staat voor hoogstaand wonen aan de Waal, vitale en schone bedrijvigheid en een goede stedelijke bereikbaarheid. Voor de leefbaarheid van het Waterkwartier lijken de plannen desastreus en inspraak louter een formele hobbel.
Lees verder...

Bottendaal minder snel op de barricades
De populaire wijk Bottendaal dreigt te verloederen. Wijkbewoners willen dat politie en gemeente de problemen in de wijk weer serieus nemen. Het ingooien van ruiten bij kapper Cor en nu ook bij galerie De Natris aan de Van Dulckenstraat zijn nieuwe, zichtbare incidenten.
Lees verder...

|Inklappen|


Turning Wheel brengt Nijmeegse heksen tot elkaar
Ruim vijfhonderd jaar na de eerste heksenverbranding in Nijmegen en met Halloween voor de deur, is de hekserij hier weer helemaal terug. Volgens MiSsst…, een bekend gezicht in de Nijmeegse heksenwereld, is de stad van Mariken vooral dankzij de bosrijke omgeving een zeer geschikte plek om deze vorm van natuurreligie te beoefenen.
Lees verder...

Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
“Zonder Frans ben ik dood”
De 63-jarige Gagik Asatrjan uit Armenië heeft misschien nog maar een half jaar te leven. Zijn lever functioneert nauwelijks meer en hij valt per maand ongeveer zes kilo af. Toch vindt de Nederlandse staat dat er van acute nood geen sprake is. Een uitweg ziet hij niet meer, want ook in Armenië heeft hij geen toekomst vanwege de Azerbeidzjaanse afkomst van zijn vrouw.
Lees verder...

Mag ik van jou, deel 10
Traditioneel verzorgt de Nijmeegse Stadskrant een introductie van het leven in deze mooie stad. Voor de nieuwste lichting studenten is het handig zo snel mogelijk te weten hoe de vork in welke steel zit, waar Moenen de duivelse mosterd haalt en waar Mariken beter niet kan komen. Sinds vorig jaar pakken we het speelser aan. Wij startten toen een exclusief kwartet met vervolgafleveringen dat ook door de huidige inwoners erg wordt gewaardeerd. Met schaar en lijmkwast maakt u uw eigen kwartet.
Lees verder...

Nederlandstalige steenmuziek van de straat
Sjak op het Veld is al jaren actief als straatmuzikant. Toch gaat het gezicht van de Nijmeegse straatmuziek nu verder met zijn band ‘De Bende van het Eeuwigdurende Feest’. De groep heeft inmiddels een demo opgenomen en werkt aan de eerste cd.
Lees verder...

Bezuinigingen treffen wijken hard
Op de WIW- en ID-banen wordt sinds twee jaar bezuinigd en over een jaar moeten ze allemaal opgeheven zijn. De vervangende participatiebaan is niet voor iedere organisatie weggelegd en dus ontstaan er problemen als zij van gesubsidieerde arbeidskrachten afhankelijk zijn.
Lees verder...

Webmaster: Joris Teepe