mei/juni 2011


[ vooraf ]
---
Correctie Stemtest
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Roze OV-chipkaart voor senioren
---
[ Recensies ]
---
[ hoor ]
Tweede plaat De Staat weer grote stap voorwaarts

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout
Kapotbouwen

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


mei/juni 2011Updates - die dus niet in de papieren versie van de krant staan - vindt u
 
Vooraf: Correctie Stemtest
Lees verder...
Stichting Intercity:
met groot enthousiasme al 25 jaar ‘Onderweg’
Stichting Intercity geeft al 25 jaar Nederlandse les aan immigranten en vluchtelingen. Ter ere van dit jubileum brengt de stichting het gratis boekje Onderweg uit. Cursisten en docenten spelen in het boekje de hoofdrol met ieder hun indrukwekkende verhaal. „Een mens kan makkelijker zonder brood dan zonder taal”, luidt het citaat in het voorwoord. Zie daar de gedachte vanwaaruit Intercity werkt.
Lees verder...
35 jaar collectief eten in De Plak
Eetcafé De Plak aan de Bloemerstraat bestaat dit jaar 35 jaar. In mei viert het gezelschap van personeel en eigenaren, het zogeheten ‘collectief’, de hele maand feest. De Nijmeegse Stadskrant ging eens eten. Tijdens een bord Plaks Kaasgehakt vertelde Adriane Klip over placemats, collectiviteit en jubileum.
Lees verder...
Dansen op zolder en praten met Museeuw
In het hart van Nijmegen zit Vlaamse cultuur. Het Vlaams Cultureel Kwartier verbindt Nederland en Vlaanderen en organiseert diverse activiteiten. André Dumont en Rini Leunissen, twee vrijwilligers, vertellen over de werkzaamheden van de stichting.
Lees verder...
de-Affaire – muzikale flirt van 25 jaar
Het grootste gratis meerdaagse festival van Nederland, de-Affaire, beleeft dit jaar zijn 25e editie. Het is gerust bijzonder te noemen dat het muziekspektakel alle stormen (soms letterlijk) heeft doorstaan. Godfried Verstegen, de bevlogen artistiek leider van het festival, blikt terug en vooruit.
Lees verder...
Waar zijn onze bomen gebleven?
Nijmegen likt haar wonden. De hele stad gaat de komende jaren op de schop. Moeder Natuur blijft hierbij niet gespaard. Vooral de boom moet eraan geloven. Op sommige plaatsen resten slechts stronken, op andere plaatsen krijgt een nieuwe generatie de kans. De Nijmeegse Stadskrant geeft een overzicht in beeld.
Lees verder...
Oddstream is multimediale speeltuin voor iedereen
Muziek, exposities, interactieve multimediale kunst, film, dance en een inspirerende dag voor communicatie-experts. Op het nieuwe festival Oddstream, deze zomer op en rond het terrein van De Vasim, komt de bezoeker van alles tegen. Geen hoogdravend kunstfestival, maar een laagdrempelige multimediale speeltuin die iedereen verrast met speels en vernieuwend aanbod.
Lees verder...

Fruit of the Original Sin doet niet aan compromissen
Nijmegen als rockstad begint steeds meer op een geoliede machine te lijken. De Staat, Go Back to the Zoo, de americana van Okieson, de hiphoppers van Zo Moeilijk en de Beuningse singer-songwriter Marike Jager hebben Nijmegen weer stevig op de nationale muziekkaart gezet. Daar is nu het deels Nijmeegse Fruit of the Original Sin bijgekomen, wiens tweede album Beneath The Surface een grote sprong voorwaarts laat horen.
Lees verder...

Wil jij      
je commerciële talent inzetten?    
Kom dan
ons team versterken
Ervaring niet vereist,
tijd en enthousiasme wel.
 
Wil jij helpen?
De Nijmeegse Stadskrant
zoekt vrijwilligers ter ondersteu-
ning van haar afdeling acquisitie.
Interesse? Stuur een e-mail naar
nsk@antenna.nl

Op 16 juni is het 75 jaar geleden dat de Waalbrug in Nijmegen werd geopend door koningin Wilhelmina. Na de opening van de spoorbrug in 1879 kreeg Nijmegen hiermee eindelijk de langgewenste vaste oeververbinding voor het overige verkeer. De brug is in totaal 604 meter lang. De overspanning in het midden (de boog zelf) is 244 meter. Hiermee was het bij de opening in 1936 de grootste boogspanning van Europa. Om alles goed op zijn plek te houden, zijn er tijdens de vijf jaar durende bouw maar liefst 900.000 klinknagels in de brug verwerkt. De Waalbrug is ontworpen door G. Schoorl en P. Stelling van het Bruggenbureau Rijkswaterstaat. Bij de vormgeving hebben zij rekening gehouden met de landschap­pelijke inpassing in de omgeving, want het zicht op het uiterwaardengebied mocht door de brug niet te veel verstoord worden.
Driekwart eeuw na de oplevering van de Waalbrug is op 18 mei de bouw gestart van De Oversteek, de tweede verkeersbrug over de Waal.

De foto is van onze vaste fotograaf Jan Lintsen.

(MS)


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Op een dag...
Nijmegen, 18 april 1874
Stinkende riolen, vervuilde steegjes en uitpuilende woningen. Nijmegen was in 1874 overbevolkt. Ingesloten tussen stadsmuren en Waal barstte de stad letterlijk en figuurlijk uit haar voegen. Iedere vondst van een stuk oude stadsmuur wordt anno 2011 uitvoerig belicht en bejubeld. Eind negentiende eeuw bestond er vooral weerzin tegen de muren die de inwoners tot wanhoop dreven. Met de vestingwet verloste koning Willem III Nijmegen van haar ketenen.
Lees verder...
Nijmeegse Eigenwijsjes
Concerten voor twee dames en een hond
Lees verder...
recensie [ hoor ]
Tweede plaat De Staat weer grote stap voorwaarts
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Kapotbouwen
Lees verder...
[Column] Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...
= = =   a d v e r t e n t i e s   = = =
 

 
Klik op het plaatje voor de link. 
Klik op het plaatje voor de link.


[Advertentie van de webmaster]


 
Klik op het plaatje voor de link.


Deze website wordt gehost door de Stichting Antenna

Webmaster: Joris Teepe