mei 2010


[ vooraf ]
---
Kleinzielige censuur bij De Gelderlander
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Geen NEC-vlaggetjes meer op stadsbussen
---
[ Fotovisie ]
---
Geïllustreerde column:
Parkeertuinen

---
[ Recensies ]
---
[ lees ]
Valkhofpark symbool van vergane glorie

---
[ kijk ]
Sluwe impasse voor vossenhartjes

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout:
Verraad GroenLinks

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


mei 2010

Verslag Eurovisie Songfestival Oslo
Lees verder...
1 meidemonstratie escaleert door politie
De eerste dag van mei wordt in heel Europa groots gevierd als de Dag van de Arbeid. In ons land staat deze viering al jaren in de schaduw van het oranjefestijn op de dag ervoor. Maar dat wil niet zeggen dat er niks gebeurt. Zo was de landelijke 1 meidemonstratie dit jaar in Nijmegen. Een impressie.
Lees verder...
Groen en eigen verantwoordelijkheid
Bezuinigen en veranderen is de strekking van het nieuwe collegeakkoord in Nijmegen. Maar uitgewerkte keuzes met een duidelijke uitvoering bieden GroenLinks, PvdA en D66 niet met hun kernwoorden als ‘schakelen, verbinden en verankeren’.
Lees verder...
Liever landbouwgrond dan natuur
Robert Koekoek deed bij de gemeenteraadsverkiezingen met een eigen lijst een vergeefse gooi naar een raadszetel. Zijn missie is aandacht voor kleinschalige voedselproductie op lokaal niveau. Dat brengt hij in de praktijk met zijn biologische groentezaak in de Hertogstraat. In de Ooijpolder wil hij nu bijzondere groenten en kruiden verbouwen.
Lees verder...
Studenten actief voor kinderen in Oekraïne
Waar een werkgroep op de Radboud Universiteit al niet toe kan leiden. Een groep enthousiaste studenten ontwikkelingsstudies begon in 2001 met een kleinschalige actie om weeskinderen te helpen. Inmiddels is Studenten voor Oekraïne (SVO) uitgegroeid tot een officiële stichting, gericht op het helpen van kinderen. Vrijwilligster Hanna Brandt: „Politiek nemen wij geen stelling in. Wij zijn puur humanitair”.
Lees verder...
[ Fotovisie ]
In de categorie stenen voortuinen waarover in De Nijmeegse Stadskrant eind vorig jaar een Special verscheen, valt een markant fenomeen op. Dat is het pal voor de deur parkeren bij rijtjeshuizen. Niet langs de kant van de weg maar in de eigen voortuin, direct bij de voordeur.
Lees verder...
Stadskrant verslaat Songfestival
Niet alleen onze Nijmeegse Sieneke reist naar het Eurovisie Songfestival in Oslo, maar ook De Nijmeegse Stadskrant. Gedurende het songfestival en de week daaraan voorafgaand verschijnt er dagelijks op onze website en op Nijmegen1 een bijzondere bijdrage van Steef van Gorkum, student journalistiek en ‘songfestivalkenner’.
Lees verder...

De hobbels op weg naar het Songfestival
Ik ben verliefd wordt beschouwd als de meest bekritiseerde Nederlandse Songfestivalinzending aller tijden. Nog voor de presentatie ervan in december, schreven de songfestivalfans het al af. Sieneke was op dat moment nog niet eens in beeld, maar ook na haar uitverkiezing op 7 februari waren er de nodige hobbels.
Lees verder...

Alleen op de site, niet in de krant

Volg het Eurovisie Songfestival op de voet

Vanuit Oslo verslaat De Nijmeegse Stadskrant het Eurovisie Songfestival waar de Nijmeegse zangeres Sieneke Nederland vertegenwoordigt. Met zijn uitgebreide perskaart komt 'songfestivalkenner' Steef van Gorkum op plekken die voor andere Nederlandse media afgeschermd zijn. Voor zijn bijdragen over het festival en de aanloop daarnaartoe in de week daaraan voorafgaand, klik hier.

Nijmegen wil de titel Groenste Stad van Nederland 2010 in de wacht slepen. Een fotowedstrijd moet inwoners aansporen materiaal aan te leveren voor het bidbook ‘Nijmegen Altijd Groen’, dat wordt aangeboden aan de jury van de organisatie Entente Florale. Graag brengt De Nijmeegse Stadskrant de juryleden de foto’s op deze voorkant onder de aandacht. Om te laten zien hoe op Plein 1944 de meest gebruikte grasmat van Nijmegen het onderspit delft onder de noemer van stadsvernieuwing. Waarbij lomp de zaag in ongeveer twintig prachtige bomen is gezet. Slechts enkele exemplaren ontkwamen aan dat lot. Daarmee wil de gemeente groene sier maken. Zij worden binnenkort uitgegraven en komen over drie jaar terug ter opfleuring van een kil verkleind stenen plein, omsloten door deerniswekkende hoogbouw.

Als de jury op 9 juli Nijmegen bezoekt, kan deze meteen worden meegenomen naar de Van Schaeck Mathonsingel, waar bomen voor een parkeergarage de klos zijn. En naar het bos van Heumensoord dat de gemeente wil verkopen, waarna gedeeltelijke kaalslag dreigt. En naar het Goffertpark dat mogelijk op de schop gaat voor een Topsport- en Innovatie Park. En naar de Andantestraat in Neerbosch-Oost waar bomen binnenkort worden gekapt voor parkeerplaatsen, zoals al bij veel andere straten is gebeurd. En dan is er ook nog het al jarenlang verwaarloosde Valkhofpark. Dat mogelijk nog verder naar de filistijnen geholpen wordt door er een namaak-donjon op te richten.

Eigenlijk kan er beter een bidbook komen voor verdwijnend en bedreigd groen in de stad. Met heel veel schietgebedjes.

foto’s en tekst: Max van Wel






Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Van schrik tot lieveling
Omwonenden schreeuwden moord en brand toen 25 jaar geleden de Afvalverwerking Regio Nijmegen (ARN) werd opgericht. De vrees voor aantasting van de omgeving in Weurt door de stortplaats en de verbrandingsoven nam de ARN ter harte. Dit deed ze zo goed dat milieuorganisaties eind vorig jaar de afvalverbrander voordroegen voor de Milieuprijs Westenweurt.
Lees verder...
Een eigenzinnige trendsetter
Veel variatie, laagdrempelig, jong en oud aansprekend. Het is de succesformule van de Music Meeting met muziek uit alle windstreken. In het pinksterweekend van 22, 23 en 24 mei staan de tenten weer op Park Brakkenstein.
Lees verder...
Metal in het groen
Park Brakkenstein vormt op zondag 3 juli het decor voor iedere rechtgeaarde metalfan. De stilte van het park wordt dan verbroken voor het festival FortaRock dat vorig jaar een groot succes was.
Lees verder...
recensie [ lees ]
Valkhofpark symbool van vergane glorie
Breken met het verleden
Lees verder...
recensie [ kijk ]
Sluwe impasse voor vossenhartjes
Fantastic Mr. Fox
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Verraad GroenLinks
Lees verder...
[Column] Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...



= = = a d v e r t e n t i e = = =
 

 
Klik op het plaatje voor de link.

Webmaster: Joris Teepe