Mei 2009


[ vooraf ]
---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ cartoon ]
---
2 mei opening vernieuwde Grote Broek
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Mei 2009

Minderjarige scholiere benaderd als informant
De Nijmeegse politie heeft er geen moeite mee om een minderjarige scholiere in een gevaarlijke situatie te brengen. Dit ervoer de 17-jarige Marieke toen twee agentes onverwacht bij haar op de stoep stonden voor een zogenaamd onderzoek over de kraakbeweging. Voor haar eigen veiligheid mocht ze er met niemand over spreken, werd haar gezegd.
Lees verder...
Naaien en koken opstap naar werk
Een keukenstudio, een naaiatelier, en vrouwen van niet-Nederlandse afkomst mét vaardigheden maar zonder diploma.s. Dat zijn de ingrediënten van het project ‘Wereldvrouwen’. Initiatiefneemsters Debora Heijne en Helen Arenz van de Nijmeegse stichting OntmoetPlanB werden hiervoor bekroond met de prijs ‘Man / vrouw van de Wereld’ van de stichting One World.
Lees verder...
Ontmoeting en respect bij A Salaam
Stichting A Salaam zet zich in om, veelal jonge, Marokkanen actief te laten deelnemen aan de samenleving. Voor die inzet reikte COC Nijmegen haar op 6 februari de Burgemeester Dales Prijs uit op het stadhuis. Volgens de jury levert A Salaam een duidelijke bijdrage aan ontmoeting en wederzijds respect.
Lees verder...
Special
Linksom wandelen in het centrum
Wie Nijmegen wil leren kennen, ontkomt niet aan het linkse karakter dat onze stad al meer dan een generatie kenmerkt. Dat laat zijn sporen na. Vreemd genoeg vertelt de Nijmeegse VVV hier niets over voor wie eens een stadswandeling onderneemt aan de hand van de diverse glossy brochures. Nu ruim een kwart eeuw de meerderheid van Nijmegenaren progressief dan wel uitgesproken links stemt bij gemeenteraadsverkiezingen, kan Nijmegen zich onderhand toeristisch profileren als linkse stad. De Nijmeegse Stadskrant wil met deze special hiertoe een aanzet geven. Wellicht ook interessant voor wie al jaren in Nijmegen woont.


Lees verder...
Sinds 2001 vormen ruim 6000 narcissen elk voorjaar de terugkerende bloemengroet LENT(E) op het talud van de dijk naast de spoorbrug bij Lent. Bedacht door Ger de Vrieze, projectleider dijkverbetering van het waterschap. Een aardigheidje om het gebied na afronding van de ingrijpende dijkverzwaring wat aan te kleden. Van Raaij Groenverzorging uit Boven-Leeuwen voerde de opdracht uit, waarvoor twee man drie dagen in de weer waren. De witte narcissen die de haakjes vormden, hebben dit jaar helaas het loodje gelegd. De rest verdwijnt binnen vijf jaar, samen met de dijkhuisjes en tientallen andere woningen achter de dijk bij Lent. Er komt daar namelijk een diepe geul om pieken voor hoogwater op te vangen, waarbij de dijk driehonderd meter landinwaarts wordt teruggelegd. Een gelijkwaardig alternatief dat de woningen spaarde, liep stuk bij de toenmalige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Melanie Schultz van Haegen (VVD).

Tekst en foto: Max van Wel,
fotobewerking: Rob Mols

 

Klik op het bovenstaande plaatje om het te vergroten.
Fotovisie
Geïllustreerde column

Lees verder...
Van Radio Rataplan tot Al Jazeera
Haar eerste journalistieke schreden zette zij bij de Nijmeegse kraakzender Radio Rataplan. Sinds drie jaar is Step Vaessen correspondent Indonesië voor Al Jazeera English. De zender van de goedbedeelde eigenaar en emir van Qatar schenkt aandacht aan onderwerpen die bij Westerse media onderbelicht blijven. Van te weinig budget is nooit sprake. Onder die plezierige omstandigheden woont en werkt Vaessen al twaalf jaar in Indonesië.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
 
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
De plaquette op de Grotestraat 33 vermeldt dat daar het ouderlijk huis stond van Henriette Presburg, moeder van Karl Marx. Maar deze herinneringssteen bevindt zich op de verkeerde plaats, want Marx’ moeder is op de Nonnenstraat geboren en getogen.
Lees verder...

Kort en Bondig
 
Lees verder...
Dik Hout
Lees verder...
Nijmeegse Zaken
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe