Mei 2007


[ vooraf ]
---
Nieuw Gelders college
---
Persvrijheid
---
[ recensies ]
---
Sappig Nijmegen
---
Oosterse sferen in Nijmegen
---
Rechttoe rechtaan bluesrock
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Buurtbewoners gaan brainstormen over nieuw kunstwerk Dobbelmanterrein
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Editie: mei 2008

---
Artikel:
Merijn Hilte de eerste stadsdichter
Editie: mei 2005

---
Artikel:
Al dertig jaar een stem

Editie: februari 2012

---
Artikel:
De macht van G8
Editie: mei 2007

---


Mei 2007

De macht van G8
De G8 bestaat uit Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland en Japan. Door het treffen van internationale handelsovereenkomsten bevoordelen deze landen uitsluitend de grote multinationals, die door middel van patenten zich zelfs met natuurlijke rijkdommen weten te verrijken. Dissent, een netwerk van activisten dat zich verzet tegen de G8-top van 6, 7 en 8 juni in Heiligendamm in Noord-Duitsland, wil deze macht aan de kaak stellen.Stichting Jongerencentrum Staddijk vindt dat het toe is aan een makeover. De zorgvuldig opgebouwde reputatie als metalpodium heeft haar kracht getoond. Nu is het tijd dat er meer aandacht komt voor andere stijlen en nieuwe activiteiten. Onder leiding van de nieuwe coördinator Ron Schoonwater wordt de huisstijl flink ververst.
Lees verder...
Staddijk pimpt zichzelf en zijn podium
Stichting Jongerencentrum Staddijk vindt dat het toe is aan een makeover. De zorgvuldig opgebouwde reputatie als metalpodium heeft haar kracht getoond. Nu is het tijd dat er meer aandacht komt voor andere stijlen en nieuwe activiteiten. Onder leiding van de nieuwe coördinator Ron Schoonwater wordt de huisstijl flink ververst.
Lees verder...
Lokale politiek verdeeld over no-blowzone
Als het aan de regering ligt, verdwijnen alle coffeeshops binnen een straal van 500 meter rond scholen. Een twijfelachtige en voor Nijmegen zelfs onnodige verscherping van de regels.
Lees verder...
Het kabinet wil geen coffeeshops in de buurt van scholen. De ChristenUnie is er sterk voorstander van om daarbij een straal van 500 meter rond scholen te hanteren. De illustratie op de voorkant schetst de Nijmeegse situatie voor middelbare en basisscholen, de zogeheten no-blowzone. De kaart is gemaakt door het Amsterdamse bedrijf Object Vision, gespecialiseerd in software voor ruimtelijke ordening en onderzoek.


Van kernwapens naar goed onderwijs
Evenals De Nijmeegse Stadskrant bestaat studentenvakbond AKKU dit jaar 25 jaar. In deze periode ontwikkelde hij zich van een maatschappijkritische actiebeweging tot een vakbond voor studenten. Voorzitter Huub van den Bosch legt uit waarom AKKU het al 25 jaar volhoudt op de Radboud Universiteit.
Lees verder...

Culturele broedplaatsen in Nijmegen - deel 1
Meer ateliers, minder leegstaande panden, en meer uitwisseling tussen kunstenaars. Het Nijmeegse atelier- en broedplaatsenbeleid in een notendop. Al vier jaar biedt het voer voor discussies. Uitgelicht in deze special De Markies, als hoofdhuurder en initiator van Stichting Cultuurspinnerij De Vasim, de achtergrond van de totstandkoming van het broedplaatsenbeleid, en een interview met cultuurwethouder Hannie Kunst over de afgelopen jaren en wat er moet veranderen.
Lees verder...
Culturele broedplaatsen in Nijmegen - deel 2
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Gezondheid als product
De oudste stad van Nederland wil zich in 2007 als modern gezondheidscentrum op de kaart zetten. De medische instellingen, opleidingsinstituten, evenementorganisatoren, sportverenigingen, gemeente en bedrijven moeten mét elkaar als team aan de slag om Nijmegen op het gebied van medische kennis omhoog te stuwen.
Lees verder...

Biologisch: in Nijmegen heel logisch
Biologische winkels trekken allang geen geitenwollensokkendragers meer. Biologische klanten zijn kritisch, maar biologische ondernemers zijn dat ook. Dat moet wel, want in Nijmegen kan de klant kiezen uit maar liefst vier natuurvoedingswinkels met allemaal ongeveer dezelfde producten. Waarin zit hem nu net dat onderlinge verschil?
Lees verder...

Theater als spiegel van de menselijke ziel
„Wij willen talenten een kans geven”, zegt oprichtster Antonia Smits (47) van de ideële Nijmeegse theaterstichting Simurgh. Zij is tevens regisseuse van het eerste project De Toverfluit. Het theatergezelschap werkt met getalenteerde amateurs en wil met bezieling opera dichter bij de burger brengen.
Lees verder...

„Als sportredactie waren we het buitenbeentje”
In de 25 jaar dat De Nijmeegse Stadskrant nu bestaat, bleek zij een kweekvijver van journalistiek talent. Gedreven door idealen deden de vrijwilligers een schat aan ervaringen op. Hoewel De Nijmeegse Stadskrant ontstond uit onvrede met de plaatselijke media, stapten sommige redacteuren later over naar die bekritiseerde pers voor een betaalde baan.
Lees verder...

Webmaster: Joris Teepe