Juni 2008


[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
De wereld ontmoet Boeijen
---
Een ‘vrolijke’ tocht door ’t Nimweegse
---
[ verder ]
---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ cartoon ]
---
Introductie 'tassenbol' bij supermarkten
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Juni 2008

Rookverbod doodsteek voor coffeeshops?
Nog even en de sigaret is verdwenen uit het ‘straatbeeld’ van de horeca. Vanaf 1 juli is in alle cafés, restaurants en hotels een rookverbod van kracht. Voor coffeeshops geldt geen uitzondering. Volgens sommigen terecht, anderen zien dit als de doodsteek voor het gedoogbeleid van softdrugs. Met alle maatschappelijke gevolgen van dien.
Lees verder...
Hectiek en gezelligheid
Ze was al geen onbekend gezicht in het Nijmeegse studentenleven. Sinds kort is Lisa Westerveld echter ook in de rest van het land bekend. Als voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond zet zij zich nu landelijk in voor de studenten.
Lees verder...
Ruimte aan natuur is zegen voor diversiteit
Ecoloog Wouter Helmer krijgt eind juni een prijs voor zijn ‘groene’ inzet vanuit Ark Natuurontwikkeling. Deze stichting hanteert de basisfilosofie: geef natuur meer ruimte in Nederland, met ruime toegang voor mensen, en waar mogelijk gekoppeld aan moderne maatschappelijke functies.
Lees verder...
Leefmilieu bezorgd om gezondheid leerlingen
Het terrein van de Sint Maartenskliniek herbergt meer dan alleen de bekende zorginstelling. Ook onderwijs is er te vinden in de vorm van twee scholen speciaal voor gehandicapte en chronisch zieke kinderen. Een daarvan, De Monnikskap, verhuist binnenkort, van het rustige ‘oosten’ naar het drukke ‘westen’. Een groot risico, vindt Marga Jacobs van Leefmilieu.
Lees verder...
Op de voorkant een foto van freelancefotograaf Henk Braam (47). Met ingang van dit nummer heeft hij in De Nijmeegse Stadskrant een eigen fotorubriek ‘Braams Blik’. Geboren in Broken Hill, Zambia, studeerde hij aan de Academy of Arts en begon hij in 1993 als foto-editor te werken voor Amnesty International. In dat jaar sloot hij zich aan bij het Nederlandse fotoagentschap Hollandse Hoogte. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst beloonde hem met de startersprijs voor fotografie in 1996, na beoordeling van zijn foto’s van India, Rwanda, Tibet en Nepal. In 1999 won Braam de Zilveren Camera in de categorie ‘buitenlands nieuws’ met een serie foto’s over de studentenrellen in Jakarta. Tegenwoordig reist Braam naar ontwikkelingslanden voor organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen of voor eigen projecten. Zie, voor meer informatie: www.henkbraam.com.Alternatief festival blijft bijzonder buitenbeentje
In meerdere opzichten is de-Affaire, in 2005 nog uitgeroepen tot ‘festival van het jaar’, een buitenbeentje te midden van alle muzikale festiviteiten tijdens de Vierdaagsefeesten. Het festival op en rond het Valkhofpark is inmiddels toe aan zijn 22ste editie. Het programma is zo goed als rond en belooft een scala aan bekende en vooral minder bekende, talentvolle bands en acts uit binnen- en buitenland.
Lees verder...
The Cohens: een ontloken Roos van Nijmegen
Pompende keyboards en drijvende drums, begeleid door zang. The Cohens wonnen 16 mei de finale van de Roos van Nijmegen met een verrassende bezetting en dito geluid. Dit trio, bestaande uit twee Nijmeegse broers en een Tilburger, bleek het grootste lokale talent na een vijftal voorrondes. Medio juli staan ze op de Valkhof Affaire. En ze hebben er zin in.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Chef-kok blijkt bètamens met gevoelens
Van natuurkundestudent tot chef-kok. Rob Beernink, oprichter van Fun Food Factory, maakte deze carrièreswitch zonder plan. Maar wel met visie. Voor hem telt structuur en techniek, die hij koppelt aan spontaniteit, improvisatie, bevlogenheid. En vooral fun.
Lees verder...

Prijswinnaar ziet overal smaak in
Het is pas twee jaar geleden dat Laurens Faas Italiaans ijs begon te bereiden en verkopen vanuit zijn ijssalon La Femigi in Malden. Desondanks mocht hij zich in 2007 al Gelders kampioen noemen en sleepte hij de tweede plaats in de wacht bij de wereldkampioenschappen ijs bereiden. Sinds kort brengt hij zijn zelfgemaakte Italiaanse ijs aan de man vanuit de Nijmeegse Peemankiosk. Het succes smaakt hem tot nu toe goed.
Lees verder...
Straatmagazine nieuwe impuls voor verkopers
Na bijna twaalf jaar kwam er een einde aan het vertrouwde straatbeeld van de Impuls. Ruim tien jaar zorgden betrokken redacteuren en verkopers dat het straatleven bij het behuisde publiek aan bekendheid won. Nu zijn er opnieuw verkopers van een straatkrant te vinden, deze keer met het vanuit Rotterdam bestierde Straatmagazine. Voor de verkopers is dit de terugkeer van een voor hen zo belangrijke sociale functie.
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe