Juni 2004


vooraf
---
Ondeugelijke pleinpeiling
---
Elf pilsjes per dag
---
Zondagkrant ontslaat eindredacteur
---
recensies
---
Groen Gouden Gids maakt Nijmegenaren wegwijs
---
Soundtrack van een zomers feestje
---
verder
---
Intrigant
---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Mark Schilders
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Het buurtgevoel van Jan Linders
Editie: december 2005

---
Artikel:
IJs dat geen ijs is

Editie: september 2012
---
Artikel:
Onzekere tijden voor cultuurspinnerij Vasim
Editie: november 2005

---
Artikel:
Laat maar Waaij(er)en

Editie: september 2012
---

Juni 2004

Rechtomteweten.nl reeds 65.000 maal bezocht
Aan de hand van de postcode nagaan hoe (on)gezond je leefomgeving is. De eerste aanzet daartoe is gegeven met de website www.rechtomteweten.nl, die inmiddels 65.000 maal is bezocht. Nu moet de overheid het overnemen, vinden de milieuorganisaties.

Gemeenteraad verzuimt controlerende taak
Het jaarverslag van de Nijmeegse Rekenkamer is verdeeld ontvangen. Een van de conclusies is dat het college zich niet aan zijn afspraken houdt. Een andere luidt dat de gemeenteraad daar niet wakker van ligt. Bea van Zijll de Jong, fractievoorzitter van Stadspartij Leefbaar Nijmegen en wethouder Lenie Scholten (GroenLinks) reageren.

Kerkinactie ontwikkelt handleiding
Eerste hulp voor uitgeprocedeerde asielzoekers Kerkinactie, een samenwerkingsverband van kerkorganisaties, komt met een handleiding voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Naast antwoorden geven op veelgestelde vragen, wil ze mensen die asielzoekers opnemen ondersteunen. Ook wil de organisatie duidelijkheid geven over het begrip schrijnend. De Nijmeegse diaconaal predikant Paul Oosterhoff en wethouder Lenie Scholten van Multiculturele Samenleving zien haken en ogen.

De voorkant is verzorgd door Ilse Loete. Zij maakte een montage en bewerkte foto's die gemaakt zijn door Martin van Els voor de website www.rechtomteweten.nl
Hoopvol Hatert
Het dorp Hatert werd een halve eeuw geleden met de grond gelijk gemaakt om als Nijmeegse nieuwbouwwijk te herrijzen. Eind vorige eeuw kreeg dit stadsdeel een steeds slechter imago dat ze nu allengs van zich afwerpt. Een impressie in vogelvlucht van een wijk met toekomst.


|Inklappen|


Nijmegen woongroepstad van Nederland
Van alle steden in Nederland telt Nijmegen de meeste woongroepen. Het stereotiepe beeld van communes en eco-hippies is inmiddels achterhaald. Ontstaan vanuit idealisme en woningnood zijn woongroepen vooral gezellige leefgemeenschappen. Het succes kent echter een keerzijde. Binnen tien jaar dreigt de woongroepencultuur uit elkaar te vallen.


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Nijmegen in Europa en Europa in Nijmegen
Lily Jacobs (52) uit Nijmegen staat voor de verkiezingen van het Europees Parlement zevende op de lijst bij de PvdA. Onder de noemer New kind of policy ontwikkelde zij een eigen visie op doelmatig modern bestuur. Wat wil en kan zij als europarlementariŽr voor Nijmegen betekenen?
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd

Mag ik van jou, deel 6
Jaarlijks verzorgt de Stadskrant een introductie tot het leven in deze mooie stad. Deze keer pakken we het speelser aan en gaan we kwartetten, of beter gezegd: u gaat kwartetten.

Lokaal verhaal
Ton van Oostrom (1947) woont sinds 1973 in Nijmegen. Na ruim tien jaar scheikundeleraar te zijn geweest, begon hij in 1990 een winkel voor piano's en vleugels. Momenteel is hij bezig aan een scheikundeboek waarin wordt gezocht naar "de woorden achter de formules".


Loesje start Nijmeegse afdeling
Loesje is al jaren een bekende verschijning in Nederland. De pakkende teksten op posters worden door heel Nederland verspreid. Sinds begin april kent Loesje een Nijmeegse afdeling.


Marjolein Pieks wil stadsdichteres zijn
Groningen is ermee begonnen, Joost Zwagerman is het in Alkmaar en het wordt tijd dat ook Nijmegen een stadsdichter krijgt. Hopend op een officiŽle aanstelling heeft Marjolein Pieks zichzelf alvast tot Nijmeegs Stadsdichteres benoemd.
Er is 10 keer op dit artikel gereageerd


Klein in Nijmegen, beroemd in BraziliŽ
Wie bij Nijmeegse muziek denkt aan Frank Boeijen en "Al mot ik kruupe" moet toch eens van z'n bankstel afkomen want er is hier wel wat meer te beleven op muziekgebied. Neem bijvoorbeeld de punkband Bambix, vooral bekend buiten Nijmegen.

Webmaster: Joris Teepe