Juli 2004


vooraf
---
Rechtomteweten.nl
[Reactie][1]

---
Rechtomteweten.nl
[Reactie][2]

---
De Montage
---
recensies
---
De taal der liefde
---
X-DJcafť:
pretentieus loungen aan de Waal

---
verder
---
Intrigant
---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Mark Schilders
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---

Juli 2004

"Een potplantje heeft meer ruimte"
Ze bieden een treurige aanblik, de dode boomtoppen in de Vondelstraat. "Geen gezicht" vond Nora Schreurs, bewoonster van deze straat. Ze belde met de gemeente. Die weigert echter de toppen te verwijderen omdat ze geen gevaar opleveren. Voor een goede verzorging trekt de gemeente blijkbaar niet de portemonnee.

Strijd tegen ongelijke behandeling
Het Anti Discriminatie Bureau (ADB) Nijmegen helpt al bijna twintig jaar mensen die te maken krijgen met discriminatie en vooroordelen. Maar welke vooroordelen leven er over een organisatie die strijdt tťgen vooroordelen? En kloppen die? Medewerkers Ralph Sluijs en Mieke Teunissen reageren op zes vooringenomen stellingen over het ADB.

Herrie rond Staddijk
Jongerencentrum Staddijk organiseert al bijna vijfentwintig jaar activiteiten voor de jeugd van zestien tot zesentwintig jaar. Het centrum verplaatste de concerten tijdelijk naar Diogenes omdat er klachten uit de buurt kwamen over het aantal decibels. Inmiddels is een dreigende sluiting vanwege gemeentelijke bezuinigingen van de baan.

De voorkant is gemaakt door Ilse Loete. Ze bewerkte hiervoor foto's die Ton Gelsing maakte op de biologische boerderij AanDeDijk in Beuningen.
Zorghotel als springplank naar werk
Annemieke van Driel (42) werkt sinds begin dit jaar bij het Nijmeegse zorghotel De Vlinder. In de voormalige woongroep van de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) aan de Staringstraat runnen mensen met een psychiatrische handicap een hotel waar andere cliŽnten terechtkunnen. Vanuit een fulltime baan beland in de WAO, gebruikt Van Driel haar werk in het hotel nu als opstap naar een nieuwe baan. Ze is enthousiast, vooral omdat het zorghotel op 9 juni een prijs kreeg toegekend.


|Inklappen|


"Bij ons staat het dierenwelzijn voorop"
Marlies Hermans (52) wil met haar biologische zorgboerderij AanDeDijk in Beuningen een mens-, dier- en natuurvriendelijke bedrijfsvoering ontwikkelen. Haar dieren lopen vrij rond in de uiterwaarden en ze laat ze zo veel mogelijk naar eigen aard in een natuurlijke kudde leven. Het is hard werken voor een klein loon maar ze vindt het de moeite waard.


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Alternatief gehos op Valkhof en het Kelfkensbos
De liefhebber van gedurfde muziek hoeft zich de komende Vierdaagsefeesten niet te vervelen. De Valkhof Affaire en de Oase van multicultureel platform Whaa breiden hun terrein flink uit. Rien Groenewegen van de Whaa ziet de uitbreiding als een erkenning voor zijn evenement en organisatie. Godfried Verstegen van Valkhof Affaire blijft hopen op een ĎKronenburger Romanceí. Het extra podium voor jazz en klassieke muziek op het Valkhof vindt hij wel een winstpunt.

Mag ik van jou, deel 7
Jaarlijks verzorgt de Stadskrant een introductie tot het leven in deze mooie stad. Deze keer pakken we het speelser aan en gaan we kwartetten, of beter gezegd: u gaat kwartetten.

Lokaal verhaal:
Lopen is voor de dommen
Marja Morskieft (1958) woont sinds 1983 in Nijmegen en is moeder van twee zoons. Na de studies theologie en orthopedagogiek ging ze werken in de zorg. Morskieft is actief in de arbeidsreÔntegratie en schrijft columns op www.msweb.nl.


Van concertzaal naar tentenkamp
De twintigste Music Meeting betekende een herstart voor een van de bekendste festivals van Nederland. De artiesten en organisatie zijn nu afhankelijk van het weer en de wil van het publiek om de grillen van het weer voor lief te nemen.

Vechten te allen tijde
"Weer trekken wij ten strijde. Voor ons rood, zwart en groen. Vechten te allen tijde. N.E.C. wordt kampioen!" Zo luiden de regels van het refrein van het clublied van de Nijmeegse voetbaltrots, N.E.C.. Hoe ver gaat de clubliefde van een supporter nu eigenlijk en wordt het 'vechten te allen tijde' niet al te letterlijk opgevat?

Webmaster: Joris Teepe