februari 2011


[ vooraf ]
---
Volksverlakkerij PVV
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
kandidaten provinciale statenverkiezingen genieten weinig bekendheid
---
[ Recensies ]
---
[ lees ]
De constructie van Gelderland

---
[ hoor ]
Fruit of the Original Sin overtreft zichzelf

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout
TIP in Goffertpark

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


februari 2011

Vooraf: Volksverlakkerij PVV
Lees verder...
Das & Boom uit winterslaap
Jaap Dirkmaat pleit voor heroprichting van Vereniging Das & Boom. De bezuinigingen van het kabinet-Rutte raken het natuurbehoud, waardoor het volgens Dirkmaat onmogelijk wordt om gemaakte afspraken na te komen.
Lees verder...
Van Piet Paaltjens tot poetry slams
Stadsdichter Jaap Robben gaf in november 2010 het stokje door aan Dennis Gaens. Beiden reageren op stellingen en vragen.
Lees verder...
Idealist in hart en dieren
In het SP-kantoor van Nijmegen noemt spraakwaterval Eric van Kaathoven (38) zijn tijd bij De Nijmeegse Stadskrant leerzaam. Zijn huidige functie van communicatiemedewerker bij de Zoogdiervereniging dankt hij mede aan de journalistieke vaardigheden die hij bij deze krant opdeed. Maar ook de snelle opmars naar provinciaal lijsttrekker van de SP schrijft Van Kaathoven deels op het conto van zijn ervaringen bij de Stadskrant.
Lees verder...
De Stadskrantplakprijs
Lees verder...
De snelle Stadskrantstemtest
Meningen alom over ‘de’ politiek zus en ‘de’ politiek zo. Maar wat weet ú als kiezer nu eigenlijk van de komende verkiezingen? De Nijmeegse Stadskrant biedt hiervoor deze zelftest aan. Dit politieke examen wijst uit of u genoeg kennis van zaken heeft voor het uitbrengen van uw stem. Durft u het aan?
Lees verder...
Special
Het Stadskrantstatendebat
De avond voor de officiële aftrap van de campagne voor de Provinciale-Statenverkiezingen organiseerde De Nijmeegse Stadskrant een onderling debat tussen Nijmeegse kandidaten van de grootste partijen in de Provinciale Staten.
Lees verder...

Eddie en Alex van Halen en hun Nijmeegse wortels
De broers Alex en Edward van Halen van de naar henzelf vernoemde hardrockformatie brachten hun kinderjaren door in Nijmegen-West. De Keizerstad kan zo een bestemming worden voor hun miljoenen fans.
Lees verder...

www.denijmeegsestadskrant.nl

De Nijmeegse Stadskrant is nu onder de domeinnaam www.denijmeegsestadskrant.nl bereikbaar. Het oude adres www.antenna.nl/nsk blijft voorlopig ook nog beschikbaar.

Eerder verschenen nummers vindt u hier en bij de link rechtsbovenaan onder "eerder verschenen nummers".

Het door de Nijmeegse ontwerper Jac. Splinter vormgegeven citaat op de voorkant is afkomstig uit Robert California’s boek The Artist as a Methaphore in Social Processes (Littlewoodpress, 2004). Hiervan verschijnt naar alle waarschijnlijkheid begin april de Nederlandse vertaling. In zijn boek pleit California ervoor dat politici zich beter moeten verdiepen in kunst als ze daarover uitspraken doen. „Je hoeft nergens verstand van te hebben als je op het pluche zit. Je kunt uit je nek kletsen en de meeste journalisten nemen de nonkunde gretig over. Niemand leest meer boeken. Het reutelt wat via sms en twitter, that’s all”, aldus California. Volgens de auteur hebben te veel politici nauwelijks kaas gegeten van de creatieve kant van de samenleving. „Ik ken niemand die zijn boek heeft gelezen”, laat Splinter desgevraagd weten.

Splinter, die zichzelf omschrijft als Ontwerper 2D3D4D, maakte eerder voorkanten voor De Nijmeegse Stadskrant en werd vooral bekend door ‘Park ’44’, waardoor het kille Plein 1944 tijdelijk werd voorzien van een gezellige grasmat. Een van zijn laatste opmerkelijke projecten is de uitkijktoren bij de Helicon Opleidingen aan de Energieweg, waarmee de leerlingen experimenten uitvoeren met verticaal groen. Momenteel werkt Splinter aan een beeld op de Willemsweg.

www.jacsplinter.nl

(MvW)


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Nijmeegse Eigenwijsjes
Het succes van Clan Of Xymox
Gothband Clan Of Xymox wordt als eenmansgroep door Ronny Moorings opgericht. In Nijmegen neemt hij op een viersporenrecorder in 1984 het eerste minialbum Subsequent Pleasures op. Onder de naam Xymox in een oplage van 500 stuks is dat nu een collector’s item.
Lees verder...
Op een dag ...
Nijmegen, 22 februari 1944
Deze maand is het 67 jaar geleden dat Nijmegen in brand vloog door de inslaande bommen uit geallieerde vliegtuigen. Het bombardement is de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels gepasseerd. Desondanks blijft de ramp nadrukkelijk aanwezig in het geheugen van de stad. Het drama op de Nijmeegse grond blijft altijd herdacht. Maar wat gebeurde er in de lucht?
Lees verder...
recensie [ lees ]
De constructie van Gelderland
De canon van het Gelders verleden
Lees verder...
recensie [ hoor ]
Fruit of the Original Sin overtreft zichzelf
Beneath The Surface
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Lees verder...
[Column] Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...= = =   a d v e r t e n t i e s   = = =
 

 
Klik op het plaatje voor de link.


[Advertentie van de webmaster]


 
Klik op het plaatje voor de link.


Deze website wordt gehost door de Stichting Antenna

Webmaster: Joris Teepe