Februari 2007


[ vooraf ]
---
Schandaal Park ’44
---
Laat de Stadskrant uw mening horen

Een sober jubileum
---
[ recensies ]
---
Verstaanbare maar niet wereldschokkende Boeijen
---
De donkere toekomst van gentechnologie
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Cartoon Rob Derks, augustus 2002
---
Steeds meer kranten stappen over op het formaat van De Nijmeegse Stadskrant
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Februari 2007

Toekomst Berendonck: groen of golf
Zondagmiddag 14 januari. Een groepje wandelaars struint door de Berendonck. De wandeling is georganiseerd door verschillende natuur- en milieuorganisaties uit Wijchen en Nijmegen als protest tegen de mogelijke uitbreiding van het golfterrein van BurgGolf Wijchen. De organisaties zijn bang dat de Berendonck hierdoor minder toegankelijk wordt voor wandelaars, fietsers en andere liefhebbers van rustig en natuurlijk recreëren.
Lees verder...
Nieuwe onderwijsmethode erg wennen
Nul lesuren per week, alleen leren wat je wilt leren voor je hbo-studie. Geen maandelijkse tentamens maar eens in de zes maanden een interview van een half uur voor een beoordeling. Zo omschrijven critici de nieuwe leermethode van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Docenten zijn over het algemeen positief over de anderhalf jaar geleden ingevoerde lesmethode. Studenten komen in de praktijk meer problemen, en vooral zichzelf, tegen.
Lees verder...
Accu’s geven loopbaan nieuwe energie
Op 48-jarige leeftijd kwam Jos Lenssen op straat te staan. Hij had jarenlang gewerkt in de industriële automatisering. Nu, twee jaar later, heeft hij zijn eigen bedrijf opgezet: Battery Fact. Met zijn knowhow levert hij betaalbare energie en bespaart hij het milieu.
Lees verder...
Op 20 januari 1982 startte de Nijmeegse Stadskrant als progressieve ‘aksiekrant’ uit onvrede met de verslaggeving van de lokale pers in het algemeen en over de Piersonrellen van het jaar daarvoor in het bijzonder. Dit jaar viert zij haar 25-jarig jubileum en blikt op haar historie terug. Op de voorkant van dit jubelnummer is een selectie te zien van de meest aansprekende voorkanten van elk jaar. Opvallend is de ontwikkeling van vormgeving, waarbij een centrale foto of kunstwerk geleidelijk aan zijn intrede deed.


Moonstock - van lokaal festival tot landelijk concept
Wie groot denkt, moet klein beginnen. Dat moet Pieter Remers gedacht hebben toen hij het Moonstock-festival op poten zette in zijn stamcafé De Nieuwe Maan in de Grotestraat. Inmiddels is Moonstock geen puur Nijmeegse aangelegenheid meer. Als het aan Remers ligt, moet Moonstock niet alleen in meer plaatsen maar ook op meer manieren een begrip worden.
Lees verder...

Het Nijmeegse Stadskrant Jubeljaar - deel 1
Al 25 jaar Nijmeegse Stadskrant. Al 25 jaar onafhankelijk en Nimweegs nieuws. Dit medium viert dit jaar een kwart eeuw lokale berichtgeving en wil daar in zijn uitgaven vol trots op terugkijken. Uit de verhalen van voormalige redacteuren blijkt dat het een boeiende, leerzame tijd is geweest. Bijna vanzelfsprekend voor een vrijwilligersorganisatie met ups en downs, maar altijd met enthousiasme en toegewijd idealisme. Een visuele en lezenswaardige terugblik.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Het Nijmeegse Stadskrant Jubeljaar - deel 2
Lees verder...

Het Nijmeegse Stadskrant Jubeljaar - deel 3
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe