Februari 2005


vooraf
---
Ausweis bitte
---
Monumentenzorgen
---
Mag ik van de Stadskrant...
---
De Montage
---
recensies
---
Looise in Stills
---
Niks te zien in muZIEum
1 reacties
---
verder
---
Column
[Intrigant]

---
Nijmeegse Zaken
---
Lokaal verhaal
[De Hypotheek]

---
cartoon
---
Keizer Karelplein
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Herrie rond Staddijk
Editie: juli 2004

---
Artikel:
De-Affaire is dood,
leve het Valkhof Festival! Editie: juli 2013

---
Artikel:
Bekend Nederland beuzelt
Editie: september 2004

---
Artikel:
Braams blik
Editie: juli 2013

---


Februari 2005

Sportdorp tast unieke natuur aan
Een sportdorp met atletiekbaan, hockey- en voetbalvelden wil het college op het voormalige landgoed De Driehuizen aan de rand van de stuwwal aanleggen. Buurtbewoners vrezen dat dit het unieke karakter van De Driehuizen, een oude gletsjertong, aantast. Hoe de plannen doorgaan, beslist de gemeenteraad op 2 februari.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Ex-verslaafden in de verdrukking
Dit jaar moet een aantal sociale instellingen in Nijmegen flink inleveren. Voor De Grift, een instelling voor verslavingszorg, gaat het om een bezuiniging van een half miljoen. Dit dreigt ten koste te gaan van het begeleid wonen voor ex-verslaafden.
Lees verder...
Opsluiting onbehandelbare tbs’ers ter discussie
De Nijmeegse Pompekliniek beheert tweederde van de zestig landelijk beschikbare longstay-plaatsen voor tbs’ers die geen behandeling meer krijgen om terug te keren in de samenleving. Toen eind vorig jaar minister Donner voorstelde het aantal plaatsen flink uit te breiden, laaide de discussie hierover weer op: in hoeverre is deze vorm van opsluiting in strijd met het recht?
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Op de voorkant van dit nummer afbeeldingen van schilderijen gemaakt door kunstenares Selma Dronkers (1957). Het zijn portretten van prostituees aan de Nieuwe Markt,zoals die volgens haar in de verbeelding van belangstellenden leven. Meer informatie over Dronkers is te vinden op haar website www.fuera.scarlet.nl Ton Gelsing fotografeerde de schilderijen en de vormgeving van de voorpagina was in handen van Ilse Loete.

Geen keuze als je kind niet in een hokje past
In heel Nederland zijn er ongeveer vijfduizend gehandicapte kinderen die geen onderwijs krijgen terwijl zij leerplichtig zijn. Kinderen voor wie op dit moment geen passend onderwijs voorhanden is. Veel van deze kinderen zitten thuis met speciale toestemming van de gemeentelijke leerplichtambtenaar. Ook in Nijmegen vallen kinderen tussen wal en schip.
Lees verder...

|Inklappen|


Een bescheiden man die van schijnwerpers houdt
Wim Kol bruist met zijn 68 jaar nog van de ideeën. Op 24 maart ontvangt hij voor zijn oeuvre de Karel de Groteprijs, de culturele prijs van Nijmegen. “De prijs nodigt me uit me te etaleren, me te manifesteren.”
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
“Het was zo’n opluchting om mijn man terug te zien”
De bommen vielen terwijl haar man met paard en kolenwagen door de binnenstad reed. Zelf schuilde ze met buurtbewoners in een kelder. “Mijn man is bijna ín de rivier gaan zitten. Zo heeft hij het overleefd.”
Lees verder...

Mag ik van jou, deel 12
Jaarlijks verzorgt de Nijmeegse Stadskrant voor de nieuwe stadsbewoners een introductie van het leven in deze mooie stad. Voor hen is het handig om zo snel mogelijk te weten hoe de vork in welke steel zit, waar Moenen de mosterd haalt en waar Mariken beter niet kan komen. Sinds 2003 pakken we dat speelser aan met een exclusief kwartet dat ook door de huidige inwoners erg wordt gewaardeerd. Spaar ze allemaal!
Lees verder...

Sportief schijfwerpen bij BFrisBee2’s
Zon, zee en strand. Dat is de context waarin je frisbee plaatst. Of toch niet? Het is woensdagavond, hartje winter. Buiten op de universitaire sportvelden staan mannen en vrouwen een schijf over en weer te werpen. Het zijn leden van de BFrisBee2’s, de frisbeeclub van Nijmegen, die in de kou en het kunstlicht hun training afwerken.
Lees verder...

Aďda,Rota en erotiek
Jazz en improvisatiemuziek heeft de reputatie vooral moeilijk en elitair te zijn. Het twintigjarige I Compani van saxofonist/componist Bo van de Graaf bewijst het tegendeel. Het muzikale spectrum daarvan gaat van jazz, de erotische gedichten van Carlos Drummond d’Andrade, en de circusachtige muziek van Nino Rota tot een donkere interpretatie van de New Yorkse metro. Een week voor het jubileumweekend sprak de Nijmeegse Stadskrant met Van de Graaf.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Webmaster: Joris Teepe