December 2005


[ vooraf ]
---
De Montage

---
[ recensies ]
---
De Stadskrant Verse Patattest
---
Tuesday Night Live
---
In gevecht met een luipaard in Namibië
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Nijmeegse archeologen misleid
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Idealist in hart en dieren
Editie: februari 2011

---
Artikel:
Nijmeegse Zaken
Editie: februari 2007

---
Artikel:
Kort en Bondig
Editie: september 2012

---


December 2005

Geen cent te veel van Nijmegen 2000
De Stichting Nijmegen 2000 mocht voor het stadsjubileum rond de twee miljoen euro aan subsidies verdelen. Binnenkort volgt daarvan een evaluatie. De Nijmeegse Stadskrant blikt vooruit.
Lees verder...
Rust en regelmaat bij 24-uursopvang verslaafden
Nijmeegse dakloze alcohol- en drugsverslaafden hoeven niet meer op straat rond te zwerven. Ze kunnen hun heil zoeken in het Multifunctioneel Centrum. Dit 24-uursopvangcentrum is niet alleen gericht op hun basisbehoeften, maar streeft ook naar stabiliteit en probeert hen aan te zetten tot activiteit.
Lees verder...
Het buurtgevoel van Jan Linders
„Eigenlijk heeft de tijd hier stilgestaan,” zegt Hennie Linders. Terwijl kleine buurtwinkels die van generatie op generatie overgingen nagenoeg allemaal opgeslokt zijn door grote ketens, lukt het hem nog steeds om de winkel van zijn vader in het Waterkwartier draaiende te houden. Wat is zijn geheim?
Lees verder...
De voorkant van dit nummer is verzorgd door Mark Schilders. Sinds dit jaar maakt hij deel uit van het Mark Retera Ensemble (bekend van de strip Dirkjan). Momenteel werkt hij aan een grafische roman over sjamanisme. Schilders laat zich graag inspireren voor teksten zoals hier op een gedicht van freelance journalist Frank Antonie die in het nummer van afgelopen april een bijdrage leverde voor de rubriek Lokaal Verhaal.


Goudeerlijke NEC-fan steelt radioshow
Ivo Spaan geniet landelijke bekendheid via radio Veronica waar hij bijna dagelijks is te horen in het programma ‘Kicken wordt wakker’. Deze supersupporter met een groot hart steunt zijn club NEC met ziel en zaligheid. Een fan om als voetballer trots op te zijn.
Lees verder...

Louis
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
De kracht van de pen
‘Kraker’, ‘activist’, ‘radicaal’. Zo wordt Louis Sévèke postuum in de pers vaak afgeschilderd. Slechts zijdelings komt naar voren dat Sévèke een uitstekend jurist was die de meeste rechtszaken tegen de overheid en veiligheidsdiensten won. Daarnaast stelde hij in tal van gedegen publicaties zaken aan de kaak op een wijze die respect afdwong.
Lees verder...

Vragen rond de moord
Dinsdagavond 15 november om 21.00 uur werd Louis Sévèke vermoord op de hoek Van Welderenstraat-Eilbrachtstraat. De Nijmeegse Stadskrant probeert een aantal vragen te beantwoorden en zet daarvoor feiten op een rij.
Lees verder...

Louis, strijder vóór de rechtsstaat
Lees verder...

Handicap geen belemmering voor betaald werk
De autistische Marek Draat volgde een driejarig werkervaringstraject in de keuken van Blixem. Dit is een lunchcafé met een cadeauwinkel, waar veel mensen met een handicap werken. Met de opgedane werkervaring en professionele ondersteuning lukte het hem om zo een baan te vinden.
Lees verder...

Strip getekent door Marek Draat
Lees verder...

Met kaarslicht en boormachines opereren
Ruim zeshonderd slachtoffers van de aardbeving in Pakistan opereerde Ruud Eijk samen met drie andere artsen van het Radboud Ziekenhuis Nijmegen en een collega uit een privé-kliniek in Mill. Voor de artsen, die door de hulpverleningsorganisatie Cordaid waren uitgezonden, was het in de eerste drie weken van november soms lopendebandwerk onder de meest primitieve omstandigheden.
Lees verder...

Webmaster: Joris Teepe