september 2012


[ vooraf ]
---
Nijmegen graaft, bouwt en kijkt vooruit
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Groen Links wil voetpad langs busbaan van station naar Graafseweg legaliseren
---
[ Recensies ]
---
[ hoor ]
Van wild headbangen tot intens mijmeren

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout
Airport Nijmegen

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


september 2012Updates - die dus niet in de papieren versie van de krant staan - vindt u
 
Vooraf: Nijmegen graaft, bouwt en kijkt vooruit
Lees verder...
Busreizigers buitenwijken in de kou
Vanaf 9 december is Novio niet langer meer dé vervoerder in Nijmegen. Hermes gaat vanaf die datum het openbaar vervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen verzorgen. Drastische routewijzigingen zijn het gevolg. Er zijn nog geen definitieve besluiten genomen, maar de plannen maken duidelijk dat de gevolgen ingrijpend zijn voor veel inwoners, met name in de buitenwijken en gemeentes ten westen en noorden van de stad.
Lees verder...
Laat maar Waaij(er)en
Behalve bij de Berendonck en het Wylermeer kunnen Nijmegenaren over een aantal jaar ook recreëren in De Waaijer. Dit is de beoogde nieuwe langschapszone tussen Lent en Oosterhout. Een stille zone tussen Oosterhout en Nijmegen waar men kan zwemmen, varen, duiken en genieten van de natuur. Dit is het plan tenminste. Want er staat ook wat anders gepland voor die zone: misschien wel het grootste Nijmeegse project sinds jaren. Langs dit nieuwe natuurgebied komt de nieuwe verkeersader tussen Waalsprong en de nieuwe stadsbrug te liggen.
Lees verder...
Luchtfietsen tussen Nijmegen en Kleef
Geel en blauw op Station Nijmegen hoeven niet langer meer uitsluitend de kleuren van de NS te zijn: de geel-blauwe treinen van de Duitse NordWestBahn kunnen weer gaan doorrijden van Kleef naar Nijmegen. Als het aan de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeente Nijmegen ligt tenminste.
Lees verder...
Burgemeesterscarrousel in het Rijk van Nijmegen
De sollicitatieprocedure van een nieuwe burgemeester in Nijmegen haalde begin dit jaar de landelijke pers. De reden was het voortijdig uitlekken van de namen van sollicitanten. Nijmegen is echter niet de enige gemeente in de regio met een nieuwe burgemeester. Vrijwel alle buurgemeenten kregen onlangs een nieuwe bestuurder of krijgen die binnenkort. Hieronder een overzicht van alle verschuivingen.
Lees verder...
Markant op de campus
De Radboud Universiteit Nijmegen is in feite de tweede universiteit in de Nijmeegse geschiedenis. In 1655 bevond zich op Nijmeegs terrein namelijk de Kwartierlijke Academie van Nijmegen. Een pestepidemie, de inval van de Fransen en geldgebrek richtten de academie in 1679 echter te gronde. Een kleine 250 jaar later, in 1923 om precies te zijn, werd de Katholieke Universiteit Nijmegen gesticht. In 2004 veranderde de KUN in Radboud Universiteit Nijmegen (RUN).

In deze special belichten we twee markante blikvangers op de campus van de universiteit: het Erasmusgebouw en het Huygensgebouw.

Lees verder...
Hoe liefde voor muziek nieuwe innovaties teweegbrengt
Nijmegenaar Marc Toms werkt sinds vier jaar aan een drumcomputer die samengesteld is uit twee bestaande drumcomputers, de TR-808 en TR-909 van Roland. Deze cijfers zeggen de meeste mensen niets, maar voor kenners van elektronische muziek zijn het legendarische instrumenten met bijzondere geluiden.
Lees verder...

Nijmegen bouwt, ten koste van wat?
We zijn duurzaam in Nijmegen. De bussen rijden op aardgas, we recyclen totdat we een ons wegen en ten noorden van de Waal bouwen we huizen met stro. Maar, mag de stad alstublieft ook nog iets van haar eigenheid behouden? Duurzaamheid betekent toch niet dat we de Stevenstoren laten vervallen omdat we het geld liever investeren in onzinprojecten?
Lees verder...

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Omdat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen.Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een serieus medium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl

Wat zie jij als je Nijmegen ziet? Die vraag is actueler dan ooit, nu de Waalsprong steeds meer vorm krijgt. Nijmegen is veelzijdiger dan ooit, maar ook tegenstrijdiger dan ooit. De St. Stevenstoren dreigt te vervallen, de Waalkade verzakt, terwijl niet veel verder nieuwe projecten vorm krijgen.

Nijmegen is een stad om je vrijheid te ervaren, om je toekomst vorm te geven.

Het is een typische onderwijsstad, waar vervoer, woonruimte en scholing mede is afgestemd op studenten. Nijmegen is ingebed in bossen, velden en de rivier. Je kunt je vanaf een afstand bezinnen, je kunt even ontsnappen, maar je hoort erbij.

Foto: Lars Schwachöfer.


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Rock-'n-rollhart
Lees verder...
recensie [ hoor ]
Van wild headbangen tot intens mijmeren
Lees verder...
recensie [ hap ]
IJs dat geen ijs is
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Lees verder...
[Column] Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...
= = =   a d v e r t e n t i e s   = = =
 

[Advertentie van de webmaster]


 
Klik op het plaatje voor de link.


Deze website wordt gehost door de Stichting Antenna

Webmaster: Joris Teepe