September 2005


[ vooraf ]
---
Zondagsritje
---
De Montage
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Onbekende plekjes op de campus
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


September 2005

Groene stroom met bijsmaak
Electrabel wil palmolie uit ontwikkelingslanden hier verbranden en verkopen als groene stroom. Milieuorganisaties zijn faliekant tegen: "Dat daarvoor in AziŽ regenwoud wordt gekapt, is onnacceptabel."
Lees verder...
De positieve kant van integratie in Nijmegen
Hoewel minister Verdonk graag anders wil doen geloven, zijn ze er wel: succesvolle inburgeringsverhalen. Drie Nijmeegse 'nieuwkomers' vertellen hoe zij hun draai in Nederland wisten te vinden.
Lees verder...
De Nijmeegse Stadskrant inburgeringsquiz
Als kersverse eerstejaars wil je natuurlijk weten of je het in je hebt binnen afzienbare tijd in te burgeren in deze studentenstad. Heb je Nijmeegs bloed of kun je beter gaan brallen in Leiden? Deze test wijst het uit.
Lees verder...
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd

Op de voorkant het schilderij Straatje 3 van kunstschilderes Birgit Tax (1964). Door te spelen met lichtval en het weergeven van structuur en textuur maakt ze haar werken tastbaar en levendig. Architectuur, met name uit ItaliŽ, bepaalt grotendeels haar onderwerpen. Een aantal schilderijen zijn inmiddels genomineerd voor de biŽnnale in Florence.
Meer informatie: www.kunstwerk.uitleen.org.
Ton Gelsing fotografeerde het doek en Ilse Loete verzorgde de lay-out.

Achter de schermen op de campus
Wanneer je denkt aan het Radboud, denk je al snel aan professoren, studenten en verpleegkundigen. Toch zijn er vele anderen die het onderzoeken en behandelen in het ziekenhuis en op de universiteit mogelijk maken. Jan Lintsen en Paul van de Looi maakten een fotoreportage van deze noeste arbeid buiten de schijnwerpers.
Lees verder...

Nijmegen in tien beroemdheden
Van sommige stadsgenoten strekt de roem verder dan de oevers van de Waal. Tien Nijmeegse BN'ers op een rij, met daarbij de plekken in de stad waar ze geregeld worden gespot.
Lees verder...

Sprookjesfiguur als voorbeeld voor samenwerking
Het uitleveren van oorlogsmisdadigers is niet genoeg voor voormalig JoegoeslaviŽ om toe te kunnen treden tot de Europese Unie. Dat vindt althans Erik Nijsten, voorzitter van Kosjenka. Deze Nijmeegse stichting probeert de economische situatie in de Balkanlanden te verbeteren met kleinschalige projecten ter plekke.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.

Webmaster: Joris Teepe