September 2004


vooraf
---
De Nijmeegse Stadskrant zoekt redacteuren en medewerkers
2 reacties
---
Geachte redactie,
Reactie[3]
Rechtomteweten.nl

1 reacties
---
De Montage: E=mc2
---
recensies
---
Bekend Nederland beuzelt
1 reacties
---
De Billabong:
drink dinner and dance

4 reacties
---
verder
---
Column
[Intrigant]

---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Warm
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Kort en Bondig

<
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Eddie en Alex van Halen
en hun Nijmeegse wortels <
Editie: februari 2011

---
Artikel:
Linksom wandelen in het centrum
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---

September 2004

Slag om Fort Pannerden is begonnen
Staatsbosbeheer en de gemeente Lingewaard willen het door krakers bewoonde Fort Pannerden bij Doornenburg komend voorjaar restaureren en omtoveren tot een toeristische trekpleister. Daarvoor moet het pachtrecht van Stichting Fort Pannerden worden afgekocht. De stichting ligt dwars en een rechtszaak dreigt.
Lees verder...
Er is 3 keer op dit artikel gereageerd

Kunst met een 'tic'
De kleurrijke etalage van kunstuitleen Art-tics vrolijkt sinds een halfjaar de Stijn Buijsstraat op in Nijmegen. Art-tics verhuurt en verkoopt bijzondere kunst: al het werk is gemaakt door mensen met een psychiatrische achtergrond. En daar zitten talenten tussen. Eind augustus exposeert de Hogeschool Arnhem Nijmegen zelfs werk van kunstenaar Servet Akyol, die via Art-tics in het voetlicht is getreden.
Lees verder...
De voorkant van dit nummer is gemaakt door Ilse Loete op basis van foto's die Ton Gelsing maakte van driedimensionale takkenfiguren van kunstwerkplaats en -uitleen Art-tics. Voor meer informatie: 024-3606645.
Zie ook het bijbehorende artikel.
Geen dodenherdenking op 14 augustus
De Nederlands-Indische gemeenschap in Nijmegen maakt zich boos. Nog steeds is er op 14 augustus geen herdenking van oorlogsslachtoffers uit het voormalig Nederlands-IndiŽ. Dat terwijl Nijmegen zo'n vijfduizend mensen met een Indische achtergrond telt en de stad oude koloniale banden heeft.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Indische gemeenschap wil eigen ontmoetingsplek
De banden van Nijmegen met IndonesiŽ, of beter gezegd het voormalige Nederlands-IndiŽ, gaan vele jaren terug. De gemeente schenkt echter weinig aandacht aan de Indische gemeenschap in Nijmegen. "Indische Nijmegenaren verdienen een plaats in de stad", vindt Peter van Riel, voorzitter van SARI (Stichting Arisan Indonesia).
Lees verder...
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd


|Inklappen|


Het Nijmeegse Stadskrant MagIkVanJouVanNijmegen-kwartetspel
Traditioneel verzorgt de Stadskrant een introductie van het leven in deze mooie stad. Voor de nieuwste lichting studenten is het handig zo snel mogelijk te weten hoe de vork in welke steel zit, waar Moenen de duivelse mosterd haalt en waar Mariken beter niet kan komen. Vorig jaar pakten we dat speelser aan en startten wij een exclusief kwartet met vervolgafleveringen dat ook door de huidige inwoners erg werd gewaardeerd. Voor de nieuwkomers hierbij een extra grote aflevering om versneld de stad te leren kennen. Ook de plaatselijke VVV biedt verscheidene kwartetspellen, als ze niet uitverkocht zijn. Maar het Stadskrantkwartet is gratis ťn interactief. We gaan kwartetten, of beter gezegd: u gaat kwartetten. Men neme schaar en lijmkwast.
Lees verder...

Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Van koningin tot de maffia
Troubadour Jan Willem van Opstal, beter bekend als Yann Lawick, heeft in de jaren dat hij optredens verzorgt al het een en ander meegemaakt. Hij trad op in Nederland en Bretagne, raakte door een vorig impressariaat op de rand van de financiŽle afgrond en probeert daar nu weer uit te klimmen. Inmiddels staat zijn tweede cd in de steigers.
Lees verder...

Sterke plekken voor alle Nijmegenaren
Het Circus Colourful City Nijmegen viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. In deze periode heeft deze organisatie onder leiding van Guus de Klein zeven grote projecten georganiseerd die door duizenden Nijmegenaren van diverse nationaliteiten zijn bezocht. Dit jaar vindt het circus op 10, 11 en 12 september plaats op vijf verschillende plekken in de stad.
Lees verder...

Kom van de campus
De student uithangen in Nijmegen is geen kunst. Dat deden enkele ministers van het huidige kabinet hier ook al. Ter aanvulling op de oppervlakkige introductie van eerstejaars en om wat verder te kijken dan de campusneus lang is, hierbij in vogelvlucht wat tips voor de nieuwe lichting studenten. Nijmegenaar worden is misschien wel leuker dan afstuderen.
Lees verder...

Webmaster: Joris Teepe