Oktober 2006


[ vooraf ]
---
Verborgen schatten van Nijmegen
---
Nijmeegse Troost

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Introductie in het kort
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


Oktober 2006

Verdeeldheid over kapbeleid Staatsbosbeheer in Ooijpolder
Door het kappen van Canadese populieren in de Ooijpolder door Staatsbosbeheer raken de laatste weken de gemoederen flink verhit. Actievoerders oordelen dat de door Staatsbosbeheer aangevoerde argumenten geen hout snijden en willen dat het vellen van de karakteristieke bomen wordt gestaakt. Dat de kwestie zo hoog is opgelopen lijkt het gevolg van gebrekkige communicatie.
Lees verder...
Nijmeegse website voor milieuvoorlichting de beste
Publieksvriendelijke voorlichting door gemeenten over mogelijke milieuproblemen staat nog in de kinderschoenen. Met de website www.westenweurt.nl, winnaar van de allereerste Aarhus-trofee, lijkt Nijmegen alvast een plaats in de voorhoede te veroveren.
Lees verder...
VSK verlaagt drempels en doorbreekt taboes
Terrorisme is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Seksueel misbruik is echter een vorm van huiselijk terrorisme waar je niet of nauwelijks iets over hoort. De Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling (VSK) wil dit taboe doorbreken door middel van hulpverlening en voorlichting. Saskia (29), de jongste medewerker van de Nijmeegse VSK, praat over de nieuwste plannen op dit gebied.
Lees verder...
‘De Barbarossa-ruïne’ is een vrije interpretatie van Piet Heinen. Deze Weurtse kunstenaar schildert al sinds de jaren zestig en werkt met acrylverf op doek. Dit vroege werk stamt uit zijn figuratieve periode. Tegenwoordig schildert Heinen abstractere stukken. Eerder exposeerde hij onder meer in de Radboud Universiteit, Stadsschouwburg, het Congrescentrum in Den Haag en kasteel Baarlo en een van zijn schilderijen is permanent te bewonderen in het restaurant van de Hema. Momenteel is zijn werk te zien als onderdeel van de ‘Kunstexpositie’, georganiseerd door SOOS-Brasil (Stichting Onderwijs Straatkinderen Brazilië) te Malden.


Overleven in het Nijmeegse
De zomerse uitstapjes, tropische vakanties en zonovergoten terrasjes behoren voor dit jaar definitief tot het verleden. Tijd om de beurzen te sluiten en de broekriemen een gaatje strakker te gespen. Voor menigeen was deze dagbesteding misschien sowieso al niet weggelegd zoals studenten en velen die leven rond het bestaansminimum. De Nijmeegse Stadskrant biedt een selectie van winkel- en uitgaansmogelijkheden voor iedereen die betaalbaar wil winkelen, dineren en uitgaan. Ook de meer draagkrachtigen onder ons die het geld liever niet over de balk smijten, maar een verantwoord huishoudboekje eropna willen houden, zien wellicht in het overzicht nieuwe en bekende mogelijkheden.
Lees verder...

Voormalig asieljurist ziet toekomst in de fiets
Als Jos Sluijsmans (43) naar zijn werk ging, reed hij altijd langs de file, over het fietspad. Hij liet liever de auto staan en zwaaide dan grinnikend vanaf de fiets naar zijn stilstaande collega’s. Toen hij besefte dat het met de dag drukker wordt op de Waalbrug en dat de fiets hét alternatief is, zegde hij zijn baan op. Sindsdien levert hij ‘fietsdiensten’.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Procedurele problemen schrikken niet-Europese studenten af
Ingewikkelde toelatingsprocedures, dure visa en lange wachttijden voor verblijfsvergunningen. Voor buitenlandse studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER), blijkt het veelal een helse tocht een studieplek in het hoger onderwijs in Nederland te bemachtigen. „In totaal heb ik ruim een jaar moeten wachten op mijn visum”, zegt Thomas Buijmon uit India, theologiestudent aan de Radboud Universiteit (RU).
Lees verder...

Je hoofd op hol met Mind Mix!
Jongeren denken nog steeds traditioneel over homoseksualiteit. Volgens vormings- en theaterbureau Mind Mix! wordt op middelbare scholen niet of nauwelijks over het onderwerp gepraat. Het gezelschap trekt sinds twee jaar langs scholen met een voorstelling die homoseksualiteit beter bespreekbaar moet maken.
Lees verder...

Cross Your Borders kijkt verder dan over de schutting
Met een bak water op haar hoofd en een kind op de rug probeert een scholiere vuur te maken met stokjes. Ondertussen gooit haar collega rijst in een halve kokosnoot die hij heeft opengemaakt door hem tegen de muur te slaan. De hele klas reageert enthousiast lachend op de Afrikaanse water-en-vuurrace. Zo maar een voorbeeld van wat er kan gebeuren als je Cross Your Borders uitnodigt.
Lees verder...


Webmaster: Joris Teepe