november 2010


[ vooraf ]
---
in memoriam
Albert Santing

---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Geen verdere bomenkap Heiderijk
---
[ Recensies ]
---
[ hoor ]
Talentvolle Lea maakt belofte nog niet helemaal waar

---
[ raad ]
Popquiz in gezellige Nijmeegse huiskamers

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout
Schrappen subsidiebanen

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


november 2010

in memoriam
Albert Santing, 1957–2010
Lees verder...
Subsidiebanen zorgen voor rumoer
Ophef over de subsidiebanen. De gemeente bezuinigt deze weg, maar de verontwaardiging hierover is groot. Gesubsidieerde arbeidskrachten en de politiek staan twee weken lang op hun kop.
Lees verder...
Toevluchtsoord voor muzikale fijnproevers
Platenzaak De Waaghals bestaat dit jaar 25 jaar. Het pand ligt op een voor Nijmegen markante plek, ingeklemd tussen het Waaggebouw, de Sint Stevenskerk en pal naast het oudste café In de Blaauwe Hand. De winkel is sinds jaar en dag een begrip voor de echte muziekliefhebber. Aandacht voor dit jubileum door middel van een sfeerimpressie is dan zeker op zijn plaats.
Lees verder...
De wereld redden in een ijsbeerpak
Eind vorig jaar was er de veelbesproken klimaattop in Denemarken. Volgens kenners had de gemiddelde ansichtkaart ‘groeten uit Kopenhagen’ meer inhoud dan de slotverklaring. Een groep verontruste Nijmegenaren vond dat maar niks, en besloot zelf in actie te komen voor het klimaat.
Lees verder...
Al tien jaar GASTvrij voor uitgeprocedeerden
De Nijmeegse vluchtelingenstichting Geef Asielzoekers een Toevlucht (GAST) bestaat tien jaar. In deze periode hoopte de organisatie die opkomt voor uitgeprocedeerden zichzelf overbodig te maken. Maar het lijkt erop dat GAST de komende jaren juist harder nodig is dan ooit.
Lees verder...
Special
„Dat is dan drie Gelre alstublieft”
Nijmegen krijgt er een munteenheid bij. Deze maand wordt de Gelre geïntroduceerd, een Gelderse munteenheid die boodschappen doen goedkoper moet maken en lokale ondernemers een steuntje in de rug geeft. Maar niet iedereen is daarvan overtuigd.
Lees verder...
The First Statement kiest geen partij
Met het project The First Statement wil de componist Prace het slepende conflict tussen Israël en de Palestijnen onder de aandacht brengen. Het resultaat is een album met islamitische, joodse en christelijke muzikanten. Een muzikaal panorama, waarin niemand gelijk heeft, maar allerlei perspectieven bestaansrecht hebben. Nijmegen kon live hiervan genieten tijdens de Music Meeting.
Lees verder...

Nieuwe Nijmeegse cultuurkoepel
Sinds juli kent Nijmegen een nieuwe culturele vereniging onder de naam CHECK. Dit is een samengaan van vijf reeds bestaande verenigingen, die in dit kersverse initiatief hun krachten bundelen om cultuur en liefdadigheid voornamelijk onder studenten meer onder de aandacht te brengen.
Lees verder...

www.denijmeegsestadskrant.nl

De Nijmeegse Stadskrant is nu onder de domainnaam www.denijmeegsestadskrant.nl bereikbaar. Het oude adres www.antenna.nl/nsk blijft voorlopig ook nog beschikbaar.

Eerder verschenen nummers vindt u hier of ook achter de link rechtsboven.

Webmaster

Klik hier om de tekst van de herfstimpressie te lezen.

De voorkant is de vrucht van een samenwerking tussen Dõro Krol (achtergrond) en Michèle de Vries d’Amblée (gedicht). Veelzijdig kunstenares Dõro Krol werd begin oktober voor twee jaar gekozen tot nachtburgemeester van Nijmegen. Haar motto is: Laat het Licht in het Donker schijnen. Als eerste nachtburgemeester van de Keizerstad loopt ze over van plannen en ideeën. Rode draad is haar wil om verbondenheid te creëren. Ze hoopt dit voor elkaar te krijgen door bijvoorbeeld nachtlintjes uit te delen aan mensen die in de nacht iets betekenen, elke maand een andere wijk in het nachtlicht te zetten, een nachtideeënbus voor burgers op te zetten en de seizoenen feestelijk in te luiden. „Ik realiseer dromen, zowel die van mij als die van anderen”, verklaart Krol. Haar coach en tekstschrijfster is Michèle de Vries d’Amblée, ooit Rozenkoningin van Den Haag. Behalve coach is zij Ayurvedisch geneeskundige en spiritueel psycholoog.

(WK)


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Op een dag ...
Nijmegen, 10 augustus 1589
De oudste stad van Nederland ligt aan de Waal. Van Noviomagus, via Numaga tot Nimwegen, vele tijdperken heeft de stad doorstaan. De Nijmeegse Stadskrant geeft de lange geschiedenis van Nijmegen voortaan aandacht: ieder nummer een kijkje in haar dagboek. In de eerste aflevering aandacht voor de aanval op Nijmegen door Maarten Schenck in 1589.
Lees verder...
Nijmeegse Eigenwijsjes
Een eigenzinnige trendsetter
Begin jaren tachtig verhuisde The Legendary Pink Dots van Engeland naar Nederland. Eerst naar Amsterdam, maar vervolgens werd Nijmegen de uitvalsbasis. Een leven lang muziek, bekeken door een roze bril. Dertig jaar bestaat de groep nu. Is de muziek nog even psychedelisch als in de beginjaren?
Lees verder...
recensie [ hoor ]
Talentvolle Lea maakt belofte niet waar
Lees verder...
recensie [ raad ]
Popquiz in Nijmeegse huiskamers
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Schrappen subsidiebanen
Lees verder...
[Column] Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...= = =   a d v e r t e n t i e s   = = =
 

 
Klik op het plaatje voor de link.


[Advertentie van de webmaster]


 
Klik op het plaatje voor de link.


Deze website wordt gehost door de Stichting Antenna

Webmaster: Joris Teepe