November 2005


[ vooraf ]
---
Minister Ter Horst
3 reacties
---
De Montage

Palmolieplan Electrabel gaat in rook op

Schoonste stad met vuilste straat
---
[ recensies ]
---
Onbederf'lijk Versus voetbal: 2-0
---
De Gonzo is dood, leve de Gonzo
2 reacties

Pittige kost
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
1 reacties
---
[ cartoon ]
---
Verkiezing Grootste Nijmegenaar
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


November 2005

Nijmeegs windpark laat op zich wachten
Bij zijn aantreden in 2002 wilde het linkse college het voortouw nemen met windenergie. De Gelderse Milieufederatie vindt dat er te veel wordt getreuzeld. Inmiddels is Nijmegen voorbijgestreefd door Culemborg en Zutphen, waar afgelopen zomer de eerste moderne windmolens in Gelderland werden geplaatst.
Lees verder...
Het mislukte Matrixx-experiment
Het ging goed fout tijdens de Vierdaagsefeesten nadat om middernacht de muziek ophield van het tweede buitenpodium van discotheek The Matrixx op het Labyrint aan de Waalkade. Paul Dickmann, voorzitter van de wijkraad Benedenstad, verzamelde 450 klachten van omwonenden. Deze worden pas achteraf gehoord na wat het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN) en de gemeente een ‘experiment’ noemen.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Op de voorkant het monument ter herinnering aan de opening van de spoorlijn Nijmegen–Cleve (zoals de Duitse stad toen werd gespeld) in 1865. Het gedenkteken staat bij de ingang van het Valkhofpark, aan de kant van De Lindenberg.
De foto is gemaakt door Ton Gelsing.

Ex-ama’s zonder pardon op straat
Nijmegen telt naar schatting honderd alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s) die nadat ze meerderjarig worden ernstig in de knel raken. “Het huidige asielbeleid zet asielzoekers op straat en stuurt ze regelrecht de illegaliteit in”, aldus Marjolein Schoenmakers, werkzaam voor Stichting Gast.
Lees verder...
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd


Flexibel huren op kwakkelende kantoormarkt
Op de Nijmeegse markt voor kantoorruimte worden nieuwe concepten bedacht om de leegstand een halt toe te roepen. De aanpak ‘flexibel huren’ is daarin het meest in het oog springend. De bedrijfsmakelaar probeert hiermee in te spelen op de wensen van vooral startende ondernemers.
Lees verder...
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd


Laatste herfst voor de paardenkastanje?
Lees verder...

“Vrijwilligersbeleid verdient serieuze aanpak”
Minder opvallend voor het grote publiek, maar een baken voor vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken. De Vrijwilligerscentrale is achter de schermen het knooppunt op het gebied van vrijwilligerswerk in Nijmegen en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum.
Lees verder...

Reanimatie voor spoorlijn Nijmegen-Kleve
De rails van de opgeheven spoorlijn Nijmegen-Kleve liggen er bijna allemaal nog, maar op veel plekken zijn ze reeds ‘weggeplamuurd’ in het kruisend asfalt. Bij de halte Nijmegen Heyendaal is de lijn zelfs helemaal weggehaald. Deze historische – en voor Nijmegen karakteristieke – uitgang naar het Duitse achterland wordt echter opnieuw tot leven gewekt.
Lees verder...
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd


Duitse immigranten onder de loep
Duitsers denken minder positief over ons naarmate ze langer in ons land wonen. Dit is de opmerkelijke conclusie uit een studie naar de Duitsers in Nederland. De Nijmeegse sociologe en Duitslandkundige Mira Peeters-Bijlsma promoveerde in oktober met dit onderzoek aan de Radbouduniversiteit. Een kennismaking met onze landgenoten van Duitse komaf.
Lees verder...

Ontmoeten in Oosterhout
Met een basisschool en uitgebreide kinderopvang onder één dak richt voorzieningenhart De Klif in Oosterhout zich op de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast wil en moet het ook de ontmoetingsplaats van mensen in de wijk zijn. Een jaar na de opening wordt de tussenbalans opgemaakt met clusterbeheerder Martin Peters en wijkmanager Jan Bannink.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd


Nijmeegs talent schittert op nationaal podium
De energieke en sympathieke Hans Lemmen is een Nijmeegs talent dat zingt, acteert en danst in de nationale Muziekshowgroep Jeans. De try-outs voor de vijftiende Jeans met de titel ‘Everlasting love’ zijn achter de rug en een paar dagen voor de officiële première vertelt hij enthousiast over zijn Jeans-passie.
Lees verder...

Onzekere tijden voor cultuurspinnerij Vasim
Na maandenlang getouwtrek met de gemeente Nijmegen hopen zo’n dertig culturele organisaties in de Vasim hun deuren weer voor het publiek te openen. Voor hoe lang is onduidelijk omdat de gemeente nog geen definitieve beslissing heeft genomen over de bestemming van het gebouw na 2009.
Lees verder...

Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.

Webmaster: Joris Teepe