Maart 2009


[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ cartoon ]
---
Steeds meer supermarkten op zondag open
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Rookverbod doodsteek voor coffeeshops?
Editie: juni 2008

---
Artikel:
Probleemaanpak met ballen
Editie: 2009

---
Artikel:
De donkere toekomst van gentechnologie
Editie: februari 2007

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---


Maart 2009

Probleemaanpak met ballen
Nijmegenaar van het Jaar, die eer viel Saïd Achouitar te beurt voor zijn unieke zaalvoetbalproject met jongeren van 9 tot 16 jaar in combinatie met huiswerkbegeleiding. „Een rolmodel voor de jeugd”, omschreef de jury deze Nijmegenaar van Marokkaanse afkomst.
Lees verder...
Nijmegen moet in actie komen voor Palestina
Sinds de oorlog van Israël in Gaza is de belangstelling voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen flink toegenomen. Volgens Arthur Bruls van het initiatief ‘Nijmegen voor Gaza’ kan op lokaal niveau veel meer worden gedaan dan alleen protesteren.
Lees verder...
Trefpunt voor een duurzame en eerlijke wereld
Of het nu gaat om de kredietcrisis, streekproducten, vreemdelingenbeleid, de Gaza-strook of leegstand van panden. Nijmegenaren die hierover met anderen van gedachten willen wisselen of ideeën bespreken, kunnen daarvoor terecht bij Bataforum, de ontmoetingsplek voor mensen die een sociale samenleving willen.
Lees verder...
Lokaal, logisch luisteren
Samenwerken aan goede initiatieven, oog hebben voor hoe het elders eraan toegaat om daar lering uit te trekken, en vooral goed luisteren. Met deze motto´s hoopt de Onafhankelijke Nijmeegse Partij (ONP) bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 ten minste één zetel te bemachtigen.
Lees verder...
Special
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
De discussie over het wel of niet verbieden van kraken lijkt een beslissende fase in te gaan. Het wetsvoorstel van VVD, CDA en ChristenUnie ligt sinds de zomer bij de Raad van State voor advies. Zowel voor- als tegenstanders roeren zich in afwachting van dit advies veelvuldig. Het Amsterdamse VVD-raadslid Bas van ´t Woud publiceerde op basis van anonieme klachten het Zwartboek Kraken. Eind januari presenteerde de kraakbeweging het Witboek Kraken. Nadat de vier grote steden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zich al uitspraken tegen een mogelijk kraakverbod, deed de Nijmeegse gemeenteraad op initiatief van GroenLinks november vorig jaar hetzelfde. Wat heeft het kraken onze stad opgeleverd? Een aantal opvallende gelegaliseerde kraakpanden op een rij.


Lees verder...
Op 24 januari vond de feestelijke ingebruikneming plaats van de opgeknapte Lange Hezelstraat. De sfeerfoto daarvan op de voorkant is gemaakt door fotograaf Henk Braam.
Kenmerkend zijn de vele aparte en leuke winkeltjes in deze ‘oudste winkelstraat van Nederland’. Daarmee steekt de Lange Hezelstraat de moderne Nijmeegse koopgoot naar de kroon.
De opzet van de nieuw aangelegde Marikenstraat was ooit dat daar een bijzonder winkelaanbod kwam waarmee Nijmegen zich kon onderscheiden. En niet de zoveelste reeks filialen die in elke stad zijn te vinden.
Nijmegen profileert zich echter beter bij het winkelende publiek en funshoppende toeristen met de karakteristieke Lange Hezelstraat en de aanloopstraten Stikke Hezelstraat en Houtstraat.
MvWHoogleraar op de bres voor meer vrouwen aan de top
Mannelijk gedrag veroorzaakte de kredietcrisis, stelt hoogleraar economie Esther-Mirjam Sent van de Radboud Universiteit. Sent is een voorstander van quota, opgelegde minimumpercentages, voor vrouwen in de top van het bedrijfsleven. „Laat ze maar eens aantonen dat ze geen geschikte vrouwen kunnen vinden.”
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
‘Heartcore hippie’ timmert vreedzaam aan de weg
Een relaxte gozer was de 32-jarige Robin Timmers volgens eigen zeggen altijd al. Ruim vijf jaar geleden kreeg de blonde, langharige Timmers echter .de inspiratie om van alles en iedereen te houden.. Het bracht hem op een spiritueel en idealistisch pad, dat leidde tot vredesfeestjes onder de verzamelnaam Party for Peace.
Lees verder...

Die ándere club uit Hamburg
Nadat NEC zich in een kolkende Goffert plaatste voor de derde ronde van de UEFA-Cup, komt de rood-groen-zwarte trein waarschijnlijk knersend en piepend tot stilstand in Hamburg. Naast het poenerige HSV, de huidige tegenstander van NEC, herbergt die stad nóg een profclub. FC St. Pauli.
Lees verder...
Dik Hout
Lees verder...
Nijmeegse Zaken
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe