Maart 2008


[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
Bambix lust er wel pap van
---
Bloedstollend echte fictie
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Mosquito
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Niets te koop, alles te geef Editie: juli 2013

---
Artikel:
Behoefte aan het oorspronkelijke
verdwijnt nooit
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Zinloos gestraf

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Editie: juli 2013

---


Maart 2008

„De combinatie van inhoud en aanpak is heel belangrijk”
„De uitdaging zit voor mij in de combinatie van procedure en inhoud. Het werken aan de partij en het bepalen van het programma, en dat zien over te brengen op de kiezers”. De nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks, Noël Vergunst, wil zijn partij richting de komende gemeenteraadsverkiezingen over twee jaar zichtbaarder maken.
Lees verder...
Bijzondere uitbraak treftvogelvrienden
Begin november 2007 is er een omvangrijke uitbraak van de papegaaienziekte na een vogelshow in Weurt. Deze relatief onbekende, van gevogelte op mens overdraagbare, infectieziekte zorgt voor grote publieke onrust. In hoeverre is dit terecht en kunnen vogelliefhebbers hun geliefde hobby nog wel veilig blijven uitoefenen?
Lees verder...
„Verstild en een beetje theatraal, daar houd ik van”
„Mijn mooiste foto moet ik nog steeds maken”. Vakfotograaf Thea van den Heuvel fotografeerde architectuur en haar gebruiker. Ze laat in de foto’s haar verwondering zien over de bijzondere bouwsels die ze vastlegt en het gevoel dat ze bij de gebruikende mens oproepen. Een selectie daarvan was onlangs te bewonderen in filmhuis en cultureel podium LUX. Deze special serveert nog een toetje met de vruchten van haar werk.
Lees verder...
Op de voorkant zijn drie foto’s te zien van de hand van onze fotograaf Jan Lintsen. Het betreft drie bedrijven die bijna niet weg te denken zijn uit het Nijmeegse straatbeeld. Bedrijven die echter wel gaan verhuizen. VGZ verlaat binnen twee ŕ drie jaar de stad en betrekt een hoofdkantoor in Arnhem. Ernst & Young heft de vestiging in Nijmegen nog dit jaar op en opereert voortaan centraal vanuit de provinciehoofdstad. Van der Stad in de Hertogstraat ondervindt te veel hinder van de slechte bereikbaarheid en parkeergelegenheid, en verplaatst de zaak, naar alle waarschijnlijkheid, naar de Winselingseweg. Een laatste kans om deze bedrijven nog op hun oude stek te aanschouwen.
Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
„Verhuren alleen is niet voldoende, het gaat om mensen”
Achterstandsproblematiek in de vorm van armoede, verloedering en criminaliteit, en maatschappelijke ontwikkelingen als individualisering en veranderende bevolkingssamenstelling. De kenmerken van de huidige problematiek in vooroorlogse wijken. Zo ook in het Nijmeegse Willemskwartier. Een belangrijke rol is daarom weggelegd voor de sociale kant van stedelijke vernieuwingsprocessen. Betrokken partijen proberen hier via intensieve samenwerking in de wijk vorm aan te geven.
Lees verder...

Op de grens tussen toegankelijk en eigenwijs
Nuchterheid kenmerkt de 36-jarige Peter Onstein. Idealisme, met beide benen op de grond, beschrijft het best bewaard gebleven geheim in Nijmegen op het gebied van muziekprogrammering en –organisatie. Tijd om de man achter de schermen zelf een podium te geven.
Lees verder...
Een avondje breien met de Stitch ’n Bitchclub
Breien is voor oma. Of voor moeders, zo’n dertig jaar geleden. In elk geval voor vrouwen op leeftijd, niet voor de vrouw van 2008. Het tegendeel blijkt waar. Breien verovert Nijmegen stukje bij beetje. Met als voornaamste drijfveer: samenzijn.
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe