Mei 2008


[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
Kalkar: kein Wasser Wunderland
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
CDA stoort zich aan fiets in Nijmeegse voortuinen
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Herrie rond Staddijk
Editie: juli 2004

---
Artikel:
Zorghotel als springplank naar werk
Editie: juli 2004

---
Artikel:
De Montage Editie: juli 2004

---
Artikel:
Rechtomteweten.nl Editie: juli 2004

---


Mei 2008

Van leeg postkantoor naar tijdelijke vrijplaats
De Nijmeegse kraakscene is weer een tot verloedering gedoemd pand rijker. Een groepje krakers bezet sinds vrijdag 11 april het voorheen als TPG-kantoor dienstdoend gebouw, tussen busstation en politiebureau. De burgemeester veroordeelde de bezetting als ‘niet legitiem’ en riep op tot onmiddellijke ontruiming. De bezetters wachten nu de uitkomst van het kort geding op 7 mei af.
Lees verder...
Boeddhistisch centrum met hart en ziel bij Tibet
Het door China bezette Tibet krijgt de laatste tijd veel belangstelling in de media en de politiek. In Nijmegen is het boeddhistisch centrum Jewel Heart gevestigd. Hoe wordt daar omgegaan met de Tibetaanse kwestie?
Lees verder...
Onder de kleurrijke Nijmeegse hemel
Van oorsprong Nederlandstalige liederen van Frank Boeijen vertolkt in vele talen. Dat maakt het concert op 20 mei in De Vereeniging tot iets bijzonders. Het enige Nederlandstalige lied daarvoor schrijft en zingt Boeijen zelf. Initiatiefnemers van dit project zijn de muzikale Henk Wanders en Henk Hendriks. Eindresultaat hiervan is De Ontmoeting.
Lees verder...
„Nederland heeft al tien jaar geen milieubeleid”
Nijmegen heeft er een milieuridder bij. Op 28 maart kreeg Johan Vollenbroek een lintje uitgereikt voor zijn jarenlange en deskundige inzet op milieugebied. Lokaal en zelfs landelijk kunnen organisaties en overheden niet om zijn knowhow heen. Een man die niet zo op de voorgrond treedt, maar zeker niet te bescheiden is om problemen en discutabele zaken aan de kaak te stellen.
Lees verder...
Op de voorkant van dit lentenummer een foto van de eerste zonnige dagen. De foto is genomen op 10 april, de tweede dag van dit jaar waarop de terrasjes weer aardig volliepen. Te zien is de Grote Markt in Nijmegen, met De Waag en de St. Stevenstoren op de achtergrond. De Nijmeegse terrasjes staan overigens in de toptwintig van gemeenten met de duurste terrasvergunningen voor horecaondernemers. De Grote Markt komt als terrasgebied in de toekomst mogelijk in gevaar wanneer plannen voor een trambaan door de Burchtstraat door­gaan.
foto: Max van WelDoornroosje zet de toon op cultuurgebied
Het gaat goed met Doornroosje. De bloeiende cultuurtempel oogst zowel regionaal als landelijk de nodige lof. Het poppodium heeft Nijmegen in de afgelopen jaren op de culturele kaart weten te zetten. Inmiddels zijn de plannen voor de nieuwbouw zo goed als rond. Directeur Toine Tax kijkt met een goed gevoel terug en is hoopvol over de toekomst.
Lees verder...
Directeur bouwt verder aan opgerichte cultuurpijler
Vooral doorgaan op de ingeslagen weg en zien te verbeteren wat al is opgebouwd. Dat lijkt het credo van LUX-directeur Huub Roelvink. Deze Amsterdammer is sinds november in dienst om het unieke arthouse in het hart van het Nijmeegse centrum verder te doen opbloeien.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Het huwelijksgeluk van Steigertheater en Lindenberg
Door financiële onzekerheid dreigden het Steigertheater en de Lindenberg in 2005 hun vaste stek kwijt te raken. De wijken in met het aanbod, dat was het devies. Geen ideale situatie, zo vonden beiden. En daarin vonden ze elkaar, want een jaar later startten ze samen het nieuwe Lindenberg Theater in de oude bibliotheek. Maar volgens programmeur Margot Huntink is het niet alleen een verstandshuwelijk.
Lees verder...

‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Dit jaar viert speeltuin ‘het Kraaienest’ een dubbel jubileum. Op de kop af veertig jaar geleden kraakten buurtbewoners het braakliggende terrein aan de St. Stephanusstraat. Vijftien jaar later kreeg ‘het Kraaienest’ zijn formele status als speeltuin. Alle reden voor een groot jubileumfeest op een ‘bewogen’ stukje Nijmeegse grond.
Lees verder...
„Niet met een blinddoek om naar Zimbabwe”
Multicultural Dance and Improvised Music Meeting. Zo heette de huidige Music Meeting voluit in 1985, toen alles begon. Bedacht bij O42 door een vriendenclubje van vijf man, met Wim Westerveld als programmeur. Hij geeft een kijkje achter de schermen bij de 24e editie op 10, 11 en 12 mei.
Lees verder...

„Alles draait om het raken van de juiste snaar”
Pascal Reyntjes (37) komt uit een muzikaal nest en kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. In 2005 studeert hij af aan het conservatorium in Arnhem en momenteel is hij als muziekdocent werkzaam bij Kunstencentrum de Stroming. Maar Reyntjes wil meer. Onlangs opende hij zijn eigen gitaarstudio in Nijmegen.
Lees verder...


Webmaster: Joris Teepe