Mei 2005


[ vooraf ]
---
Domjon: het referendum
---
Domjon: de propaganda
---
[ recensies ]
---
|Hap|
De beste ballen van Nijmegen

---
|CD|
Bencer krijgt zonder Spud meer smoel

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en Bondig
---
[ cartoon ]
---
Klein klein kleutertje wat doe je in mijn hof...
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Een brug te veel
Editie: november 2004

---
Artikel:
Het Stadskrantstatendebat Editie: februari 2011

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Het muZIEum opent gesloten ogen <
Editie: juli 2013

---


Mei 2006

Beter voor het milieu en goedkoper
Het Lentse verzet tegen de voorgenomen dijkverlegging kan niemand ontgaan. De witte vlaggen, de spandoeken boven de A325, de borden langs de weg. Lent heeft een beter plan en doet er alles aan om Den Haag op andere gedachten te brengen.
Lees verder...
Emancipatie onder scholieren nog ver weg
„Een meisje wordt vaak gekeurd als bij een vleeskeuring als ze door de kantine loopt. Dan wordt ze gewoon voor koe uitgemaakt.” Volgens Marijke Naezer laat de beeldvorming rond vrouwelijkheid en mannelijkheid onder scholieren na jaren van emancipatie nog altijd te wensen over. Als gevolg van deze beeldvorming gebruiken jongeren bijnamen voor elkaar die rechtstreeks betekenis geven aan sekse, uiterlijk en seksualiteit.
Lees verder...
De prijs van een stem
Lees verder...
„Vreemdelingenbeleid werkt averechts”
De regels voor het verkrijgen van een Nederlandse verblijfsvergunning zijn de laatste jaren steeds verder aangescherpt. De in Nijmegen wonende Barry uit Guinee bewandelde een lange weg van frustraties en moeilijkheden met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Barry: „Verdonks vreemdelingenbeleid staat integratie in de weg.”
Lees verder...
Op de voorkant fotomateriaal afkomstig uit het krakersarchief van Jan-Frank Gerards. Hij hield na de Piersonrellen van 25 jaar geleden de documentatie bij die krakers hadden verzameld over de Zeigelhofaffaire. Op basis van dit materiaal is nu de tentoonstelling ‘Pierson mot blieve!’ georganiseerd. Deze is tot en met 2 juli te zien in museum De Stratemakerstoren, Waalkade 83-84. Zie ook de special hierover op pagina 6 en de uitgebreide fotopagina’s in het vorige nummer van De Nijmeegse Stadskrant. De lay-out van de voorkant werd verzorgd door Rob Mols.


Pierson mot blieve!
Directeur Gerard Alofs van museum De Stratemakerstoren kwam een jaar geleden in contact met Jan-Frank Gerards, die 25 jaar lang een krakersarchief bijhield over de Piersonrellen van 23 februari 1981, ook wel Zeigelhofaffaire genoemd. Er ontstond het idee om het materiaal van Gerards te gebruiken voor een tentoonstelling ter gelegenheid van 25 jaar Pierson onder de toepasselijke naam ‘Pierson mot blieve!’. Alofs: „Jan-Frank draagt het over. Voor hem is dat een afsluiting. Voor ons is het een nieuw begin.”   Zie ook Stukke stokken
Lees verder...

Punk blijft basis van De Onderbroek
Dreads, bier, piercings en punk! De alternatieve scene van Nijmegen haalt zijn hart en herinneringen op tijdens het 20-jarig jubileum van De Onderbroek. Een feest der herkenning met jonge gezichten en oude bekenden.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Spelen met de camera
Stilte! En actie! De vrijwilligers van de Radboud Kinder-TV maken wekelijks een programma met een aantal kleine patiënten van het UMC St. Radboud. Even de ziekte vergeten, geen nare onderzoeken ondergaan en een paar uurtjes alleen doen waar je zin in hebt. Misschien wel het beste medicijn voor zieke patiëntjes.
Lees verder...

WIA faalt in doelstelling werk
Een slechtziende die geschikt werd verklaard voor laswerk. Zomaar een voorbeeld van hoe de regering arbeidsongeschikten uit de uitkering en aan het werk wil krijgen. De opvolger van de WAO, de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) krijgt uit de hoek van belangenbehartiging van arbeidsongeschikten de nodige kritiek. „Met deze wetgeving blijkt eens te meer dat fulltime werken de enige zaligmakende vorm van arbeid is.”
Lees verder...

Arbo Unie druk met nieuwe wetgeving
„De ene helft van mijn hersenen denkt nog in WAO, de andere in WIA”. Registerarbeidsdeskundige Theo van Winkel, werkzaam bij de Arbo Unie in Nijmegen, bezoekt en adviseert veel bedrijven in de regio. De 1 januari 2006 ingevoerde Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) levert hem veel werk en vragen op. Dagelijks ziet hij de gevolgen van steeds ingewikkelder wordende regelgeving.
Lees verder...


Webmaster: Joris Teepe