Maart 2007


[ vooraf ]
---
Nijmegen-Leiden: zoek de verschillen
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
College wil meer groen voor een groenere en meer gezonde stad
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


Maart 2007

Strijd om de lokale omroep wordt samenwerking
Twee maanden geleden dreigde nog een hevig gevecht los te barsten over wie in Nijmegen voor de komende vijf jaar de publieke omroep mag verzorgen. Inmiddels hebben de partijen elkaar gevonden, met maar een doel: lokale omroep en televisie weer interessant te maken voor de Nijmegenaren.
Lees verder...
Polderen over fietsen in de stad
„De protesten schorten we even op. Maar binnen twee maanden bekijken we het opnieuw”, reageert Alex de Meijer namens Milieudefensie en de Fietsersbond op het sinds 1 februari hervatte verwijderingsbeleid van fietsen. Met de Vereniging van Binnenstad Ondernemers (VBO) en de gemeente gaan zij daarna opnieuw in gesprek over het stallingsprobleem en het wildparkeren.
Lees verder...
Oud-Stadskranters bestormen de provinciale staten
De Nijmeegse Stadskrant blijkt meer dan alleen een kweekvijver voor journalistiek talent. In ons jubileumjaar staan maar liefst zes voormalige Stadskrantmedewerkers op vier verschillende lijsten bij de verkiezingen voor de provinciale staten van 7 maart. Hun actieve periode bij De Nijmeegse Stadskrant varieert van de begintijd tot enkele jaren geleden. Bijzondere perioden uit het 25-jarig bestaan van de krant.
Lees verder...
De fiets is niet meer weg te denken uit het Nijmeegse straatbeeld. Verkiezingsborden daarentegen zijn schaars. Onze fotograaf Art Wubben schoot ter illustratie van de parkeerproblematiek voor de milieubewuste fietsers de foto’s op de voorkant. Zie ook het artikel hierover op pagina 3. De foto van het verkiezingsbord is gemaakt door Max van Wel. Wubben werkt als freelance fotograaf en legt zich als artistiek fotograaf naast sfeerfoto’s ook graag toe op portretfotografie.


Links in de provincie: oud zeer en veel raakvlaken
Traditioneel organiseerde De Nijmeegse Stadskrant in de aanloop naar de provinciale statenverkiezingen haar eigen debat aan de redactietafel en nodigde daarvoor de Nijmeegse kandidaten uit van de vijf grootste partijen. Hoewel het CDA erg graag wilde deelnemen, bleken hun vier Nijmeegse kandidaten stuk voor stuk verhinderd te zijn. De enige Nijmeegse kandidaat bij de VVD moest op de valreep eveneens afzeggen. Zo werd het een links debat tussen de drie grootste partijen in Nijmegen. Terwijl de linkse partijen elkaar in Nijmegen succesvol weten te vinden, blijkt er op provinciaal niveau veel onderling oud zeer te zijn. Maar ook veel raakvlakken. Bloeide er misschien iets moois op aan de redactietafel van De Nijmeegse Stadskrant tussen de linkse partijen in de provincie? SP-lijsttrekker Agnes Lewe na afloop: „Ik had bijna het gevoel dat we al collegeonderhandelingen voerden.”
Lees verder...

Vanuit Nijmegen groot geworden
‘Sodemieter op met die kutgroep’ riep Willem Venema over de toen pas opkomende band Bon Jovi augustus 1993 in De Nijmeegse Stadskrant. In deze stad begonnen, bracht Venema het tot landelijk concertpromotor. Hij zette onder andere Coldplay, Live en Lowlands in Nederland op de kaart. Venema was destijds niet blij dat zijn ferme uitspraak de kop werd boven het interview met hem. Hij heeft namelijk veel meer te melden dan spierballentaal.
Lees verder...

Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Een energiek zusje van de tango
Het is tango noch salsa noch hiphop maar het is three-in-one. De streettango. De Nijmeegse danseres en docente Jolanda Schorgers bedacht deze nieuwe dansvorm toen ze een blessure kreeg en geeft er nu les in.
Lees verder...

25 Jaar De Nijmeegse Stadskrant - 25 Jaar politieke cartoons
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe