Maart 2005


[ vooraf ]
---
Airport Nijmegen
1 reacties
---
Identificatieplicht
---
De montage
---
[ verder ]
---
Column
[Intrigant]

1 reacties
---
Nijmeegse Zaken
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Maart 2005

Gemeente teruggefloten door rechter
Vijf krakers zijn in januari uit het weeshuis op de Hessenberg geknikkerd. Ten onrechte, oordeelde de rechter. De krakers namen hun stek meteen weer in, maar de gemeente laat het er niet bij zitten.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Gerommel in het Valkhofpark
'Moet het zo'n groot en zwaar geval zijn?' Niet iedereen is enthousiast over het plan om ter ere van Nijmegen2000 een 48-meter hoge toren neer te planten in het Valkhofpark.
Lees verder...
Lindenholt College doet het zo gek nog niet
Het Lindenholt College scoort goed in Elseviers lijst 'De Beste Scholen'. Maar is dit louter op cijfers gebaseerde onderzoek wel een goede manier om de kwaliteit van een school te meten?
Lees verder...
Op de voorkant van dit nummer een schilderij van kunstschilder Piet Heinen (1935). In zijn werken van acrylverf op doek wil autodidact Heinen uitdrukken wat hem beweegt en wat hij voelt. Enkele van zijn werken zijn permanent geëxposeerd bij het Radboud-ziekenhuis en de B-faculteit van de Radboud Universiteit. Jan Lintsen fotografeerde het doek en Ilse Loete verzorgde de lay-out.

Een stadswandeling door webloggend Nijmegen
Steeds meer stadsgenoten spuien hun gedachtenkronkels op het wereldwijde web via persoonlijke internetsites. Zijn al die weblogs reden om de champagne te laten vloeien, of hebben Nijmegenaren eigenlijk niet zoveel te vertellen? De Stadskrant zocht het uit.
Lees verder...
Er is 3 keer op dit artikel gereageerd


|Inklappen|


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
De kroeg in met wetenschappers
Geleerden komen vanaf nu iedere maand achter hun boeken vandaan voor een biertje en een babbel in de Ierse pub. Maar Guinness en Einstein, gaan die wel samen?
Lees verder...

Mag ik van jou, deel 13
Deze maand in ons exclusieve kwartet: verantwoord funshoppen, hoogbouw in Nijmegen, de Krayenhoffkazerne en een kunstzinnige koffiepot. Spaar ze allemaal!
Lees verder...

Verbindingen centraal bij René Donders
Volgens kunstenaar René Donders gaat zijn werk niet alleen om de mooiigheid. In zijn atelier RAM in de Begijnenstraat kunnen inwoners van de benedenstad elkaar ontmoeten.
Lees verder...

Dziga helpt beginnende filmer op weg
Beginnende filmmakers krijgen van de Nijmeegse stichting Dziga hulp bij hun eerste stapjes op weg naar het witte doek. Maar: je moet wel wat in je mars hebben en niet bang zijn voor kritiek.
Lees verder...

Webmaster: Joris Teepe