februari/maart 2012


[ vooraf ]
---
Al dertig jaar een stem
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Nijmegen legt lat hoog voor nieuwe burgermeester
---
[ Recensies ]
---
[ hoor ]
Goudeerlijke melodieën en ijzersterke songteksten

---
[ verder ]
---
[ Column ]
Dik Hout
Kapotbouwen

---
[ Column ]
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


februari/maart 2012


Vooraf: Al dertig jaar een stem
Lees verder...
Idealisme versus regels
Voor de wind?
Spontane initiatieven botsen soms met de geldende wet- en regelgeving. Stichting Overal ervaart het aan den lijve met het plan om een zelfgebouwde windmolen in haar eigen tuin te plaatsen. Toch lijkt het een kwestie van tijd eer de windmolen kan worden opgericht.
Lees verder...
Snelzoekregeling als smeermiddel
De lange wachttijden voor sociale huurwoningen en het toewijzingsbeleid in de Stadsregio Arnhem Nijmegen zijn al lange tijd een bron van ergernis voor woningzoekenden in Nijmegen en omgeving. De wachttijden voor wijken en stadsdelen verschillen aanzienlijk, met uitschieters tot acht jaar in Nijmegen-Oost. Onlangs zijn er diverse plannen gelanceerd om iets aan deze door niemand gewenste situatie te doen.
Lees verder...
”Ik wil de pophelden van morgen nu een podium bieden”
Robert Meijerink is bezeten van zijn vak als programmeur rock en pop in Doornroosje, zoveel wordt wel duidelijk bij binnenkomst in zijn kantoor. Talloze posters uit het recente en verre verleden brengen evenzoveel verhalen naar boven en tonen een man die hartstochtelijk met popmuziek bezig is. Dat zijn visie en betrokkenheid brede waardering genieten, bleek toen hij vorig jaar voor de tweede keer werd gekroond tot Programmeur van het jaar. Bovendien werd ‘zijn’ Doornroosje in januari uitgeroepen tot Poppodium van het jaar.
Lees verder...
Nijmegen en parkeren, geen gelukkige combinatie
Het parkeerbeleid van verkeerswethouder Henk Beerten staat de laatste weken volop in de belangstelling. Alleen gebeurt dit niet bepaald op een wijze waarop hij zelf gehoopt had. Falende parkeermeters en nieuwe regels voor centrumbewoners vormen een onuitputtelijke bron van ergernis.
Lees verder...
De Nijmeegse blik van Henk Braam
Lees verder...
Nijmegen, 17 oktober 1923
De jaarlijkse introductie, volle kroegen op doordeweekse avonden en de nadrukkelijke aanwezigheid van studentenverenigingen zijn vanzelfsprekendheden in Nijmegen. Anno 2012 vertoeven ruim 30.000 studenten in de stad aan de Waal. Ongeveer 18.000 daarvan studeren aan de voormalige katholieke universiteit. De vestiging van die academische leerfabriek in de jaren twintig van de vorige eeuw was verre van vanzelfsprekend. Vooral het katholieke karakter leidde tot commotie.
Lees verder...

„Onze muziek moet zowel stevig als intiem kunnen klinken”
Veel bands dromen ervan een eigen professionele oefen- en geluidsstudio te hebben. De Nijmeegs-Ooijse groep Okieson is het in ieder geval gelukt. Op het Vasim-terrein heeft voorman Sebastiaan van Bijlevelt dat deel van zijn muzikale droom verwezenlijkt. Te midden van kabels, gitaren, mengpanelen praat hij over zijn levensfilosofie als muzikant. Een portret van een muzikant die de regie het liefst in eigen hand houdt.
Lees verder...

Wil jij      
je commerciële talent inzetten?    
Kom dan
ons team versterken
Ervaring niet vereist,
tijd en enthousiasme wel.
 
Wil jij helpen?
De Nijmeegse Stadskrant
zoekt vrijwilligers ter ondersteu-
ning van haar afdeling acquisitie.
Interesse? Stuur een e-mail naar
nsk@antenna.nl

Eendracht maakt macht. Ter herinnering aan den bouw van den spoorweg Nijmegen-Cleve door Nijmeeg’s burgerij. Geopend 8 augustus 1865.

Dat staat op de sokkel van dit Spoorwegmonument dat sinds 1884 de toegang tot het Valkhofpark markeert. De trein rijdt al meer dan twintig jaar niet meer over het tracé, voor een deel doen toeristen op draisines (spoorfietsen) dat wel. Er is discussie over het opnieuw in gebruik nemen van de treinverbinding.

Deze foto is in 2001 gemaakt door Henk Braam.

(WK)


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Een voet tussen de deur van perceptie
Lees verder...
recensie [ hoor ]
Goudeerlijke melodieën en ijzersterke songteksten
Lees verder...
recensie [ hap ]
Het huiskamergevoel van Beij Ons
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Lees verder...
[Column] Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...
= = =   a d v e r t e n t i e s   = = =
 

 
Klik op het plaatje voor de link. 
Klik op het plaatje voor de link.


[Advertentie van de webmaster]


 
Klik op het plaatje voor de link.


Deze website wordt gehost door de Stichting Antenna

Webmaster: Joris Teepe