februari / maart 2010


[ vooraf ]
---
Van A naar Beroerd
---
Wakker worden
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
shoppen bij de partijwinkel
---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


februari / maart 2010

Verzet tegen gesleutel aan de natuur
In alle levende cellen zit DNA. Dit erfelijk materiaal bepaalt dat een mens er niet uitziet als een hond, en minder goed kan blaffen. Het zorgt ervoor dat een sperzieboon geen aardappel is. Maar er kan ook aan gesleuteld worden. Een groep Nijmegenaren voert hiertegen actie.
Lees verder...
Kijk en vergelijk
Volgens het propagandaplaatje komt Plein 1944 er dus zo uit te zien. Om te bewaren en te vergelijken als het af is. „Een gezellig en groen ontmoetingsplein” moet het worden volgens de gemeente. Pardon, dat ís het toch al dankzij de grasmat van kunstenaar Jac. Splinter? Die grasmat wordt steen, het aantal bomen wordt teruggebracht tot zes en de prominente hoogbouw met dure appartementen houdt de zon weg die deze misleidende artist impression verlevendigt. Kortom, het wordt alleen maar minder gezellig en minder groen. Vooral als er ook nog eens gure tochtwinden ontstaan zoals vaak nabij hoogbouw.
Lees verder...
Nieuw stadshart Lent bedreigt unieke natuur
Het bijzondere natuurgebied rond fort Beneden Lent dreigt ten onder te gaan. Eromheen staat een spiksplinternieuw stadshart voor Nijmegen-Noord gepland met woningen, winkels en kantoren. Werkgroep Lentse Waarden pleit voor een alternatief plan van Staatsbosbeheer dat ook recht doet aan de geschiedenis van Nijmegen.
Lees verder...
Kleine partijen op zeteljacht
Wie zich minder thuisvoelt bij de lokale afdelingen van de grote landelijke partijen, kan kiezen voor een van de drie kleine partijen die in de gemeenteraad elk één zetel hebben. Daarnaast dingen nog vijf nieuwkomers om de gunst van de kiezer. Er is meer keus dan ooit.
Lees verder...
Raad mee: wie zegt wat?
Het volledige (on)overzicht in het doolhof van verkiezingsbeloften.
Lees verder...
Extra
Elders aangetroffen
Winnaar van 2010 is...
-Althans volgens Jac. Splinter, Ontwerper 2D3D4D. Zie zijn filmpje 'Waar geloven begint, houdt het denken op' in de serie 'Gevraagd advies' op youtube
Lees verder...
Over het inzetten van kunst en vormgeving als actiemiddel publiceerde Sander Hermsen (36) in 2007 het boek Visueel Verzet, gratis te lezen op www.visueelverzet.nl . Na de studie grafisch ontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem begon Hermsen een ontwerpstudio in de Begijnenstraat en ontwikkelde hij zich origineel en veelzijdig op het gebied van posters, webdesign, jaarverslagen, huisstijlen, fotografie en drukwerk. Voor De Nijmeegse Stadskrant ontwierp hij deze voorpagina en de speelse (des)infographic op pagina 7. Ook de ‘narcismemeter’ op pagina 12 is van zijn hand. Voor meer werk van Sander Hermsen en contact voor ontwerpopdrachten zie www.sander-hermsen.nl .

(MvW)
Special
Het Stadskrantlijsttrekkersdebat
Het eerste treffen tussen de lijsttrekkers van de grote partijen vond net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen plaats bij De Nijmeegse Stadskrant. Een debat zonder publiek maar met de redactie als schrijvende pers voor de verslaggeving.
Hier stond de inhoud voorop, niet het handig bespelen van een zaal om bijval te scoren waardoor het er welhaast heter aan toe leek te gaan dan gebruikelijk om de onderlinge scheidslijnen duidelijk te krijgen. Maar ook met veel humor onderling.
Dit debat kent slechts één winnaar en dat is de lezer.

Lees verder...
Verkiezingsprogramma’s onder de loep
Nog nooit deden in Nijmegen zo veel partijen mee met de gemeenteraadsverkiezingen. De Nijmeegse Stadskrant licht hier in vogelvlucht hun partijprogramma’ s door, met aandacht voor wat opmerkelijke punten.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Het vakmanschap van een avonturier
Bedenk iets van staal en Nijmegenaar Ivo Felix maakt het. Een vakman die de kunst verstaat een gevraagd ontwerp functioneel en artistiek vorm te geven. Voortgekomen uit de kraakbeweging draait zijn eenmansbedrijf Staal in Stijl inmiddels twintig jaar mee op een steeds hoger niveau.
Lees verder...


[Column] Dik Hout
Over stemmen, privacy en camera's binnenshuis
Lees verder...
Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe