december 2009 / januari 2010


[ vooraf ]
---
Van de zotte
---
Kunststukje
---
Persverwildering
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Val College
---
[ Fotovisie ]
---
Geïllustreerde column
---
[ Recensies ]
---
[ lees ]
Compacte canon van Nijmegen

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


december 2009 / januari 2010

Milieu niet gebaat bij Plastic Hero
„Ik zit in je mobiel”, schreeuwt een oranje plastic mannetje vanaf een poster op het bushokje. Met veel bravoure is de campagne ‘Plastic Heroes’ ingezet om iedereen zo ver te krijgen plastic verpakkingen te scheiden van het overige afval. Toch kunnen afvalverwerkers zelf veel beter het plastic uit ons huisvuil halen, zonder dat wij er thuis extra moeite voor hoeven te doen. Het blijkt zelfs beter voor het milieu.
Lees verder...
Rutger Zwart VERSUS Hans van Hooft jr.
Crisis in de coalitie. De PvdA heeft ruzie met haar eigen wethouders, die op hun beurt worden gesteund door SP en GroenLinks. Onaanvaardbaar, noemde PvdA-wethouder Paul Depla het voorstel van zijn eigen partij om de onroerendezaakbelasting (ozb) niet te laten stijgen met 5 procent. Voor het college reden op te stappen. Met de verkiezingen in het vooruitzicht bleek het echter een onmogelijke opgave een nieuw college te vormen. Zodat de linkse samenwerking noodgedwongen nog even doorgaat. Voor SP-fractievoorzitter Hans van Hooft jr. is de PvdA-fractieleider Rutger Zwart de grote aanstichter, die het al vaker op zijn ‘eigen’ college heeft gemunt.
Lees verder...
Kleismijten voor een goed doel
Twee delen zand, twee delen klei, een deel zaagsel en water, dit mengen met een elektrische mixer en je hebt ‘real Russian’ specie. Wist jij dit? Bertine Rosink eerder niet, maar na drie weken bouwen in Rusland is ze een volleerd bouwvakster.
Lees verder...
In reinheid Allah ontmoeten
Moslims in Nederland ondervinden problemen wanneer zij hun overledenen volgens de regels van de islam willen afleggen. Het Radboudziekenhuis paste daarom zijn mortuarium aan zodat alle religies er terechtkunnen. Voor de moslims is er een speciale wasruimte. Een pijl op de vloer wijst richting Mekka.
Lees verder...
Nijmegenaar Henk Braam maakt al 15 jaar indrukwekkende fotoreportages in landen waar Artsen zonder Grenzen (AzG) noodhulp verleent. Bij het 25-jarig bestaan van AzG in september vormde zijn werk onderdeel van een foto-expositie in Amsterdam van topfotografen die projecten van AzG in beeld brachten. In Nijmegen exposeerde Braam in Cinemariënburg met ‘Kinderen van Artsen zonder Grenzen’. De foto op de voorpagina is daarvan afkomstig. Deze maakte Braam in 2007 in een Sri Lankaans vluchtelingenkamp waar AzG hulp verleende ten tijde van de burgeroorlog. De kracht van Braams foto’s is dat hij een moment zodanig vastlegt, dat het je lang bijblijft. Zie voor meer werk van Braam zijn rubriek op deze pagina en www.henkbraam.com .

Max van Wel




Special
Het nieuwe stenen tijdperk
De groenste stad van Nederland. Om die titel strijdt Nijmegen volgend jaar door opnieuw deel te nemen aan de Entente Florale. In 2001 eindigde onze stad als tweede. Het belang van groen in een stad is onbetwist. Niet alleen voor het imago en een aantrekkelijk leefklimaat, maar ook voor de gezondheid en het milieu. Gemiddeld telt Nijmegen 93 vierkante meter groen per woning, dat is 18 boven de landelijke norm. Volgens GroenLinks-wethouder Jan van der Meer wijzen tal van onderzoeken uit dat Nijmegenaren het vele groen in de stad hoog waarderen. Dan is het toch merkwaardig dat onze stad de tuin bij zó veel woningen geheel geen groen meer kent.

Lees verder...
Te doen en te zien in 2010
Nijmegen pakt in 2010 flink uit met tal van culturele evenementen. Het aanbod belooft rijk en divers te zijn. Grote festivals en intieme concerten: er is voor elk wat wils. Een keus uit wat er komen gaat.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiŽle vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
[ Fotovisie ]
Geïllustreerde column
Lees verder...

Compacte canon van Nijmegen
Recensies
Lees verder...
Oud en Nieuw in Nijmegen
Thuis blijven zitten met de oliebollen kan natuurlijk ook, maar waarom niet de stad in en helemaal losgaan in de eerste nacht van 2010? De feestganger heeft volop keus, wordt het top 40, hardcore of iets ertussenin? De Nijmeegse Stadskrant maakt het je gemakkelijk met een overzicht. Kies je favoriete feest!
Lees verder...
[Column] Dik Hout
Lees verder...
Nijmeegse Zaken
Lees verder...
Kort en Bondig
Lees verder...



Webmaster: Joris Teepe