December 2008


[ vooraf ]
---
Sponsormisbruik
---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ cartoon ]
---
Klant is koning in café's
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Rookverbod doodsteek voor coffeeshops?
Editie: juni 2008

---
Artikel:
Probleemaanpak met ballen
Editie: 2009

---
Artikel:
De donkere toekomst van gentechnologie
Editie: februari 2007

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---


December 2008

Unhappy end dreigt voor sprookje Doornroosje
Het nieuwbouwplan voor poppodium Doornroosje dreigt als een nieuwjaarsvoornemen te mislukken. Nu de locatie is vrijgemaakt door de sloop van het voormalige postkantoor naast het station, blijkt geen projectontwikkelaar er zijn vingers aan te willen branden.
Lees verder...
Rechtswinkel bewijst noodzaak al dertig jaar
Voor juridische adviezen kan iedereen gratis terecht bij de rechtswinkel. Daarnaast letten de medewerkers op de sociale kant van een zaak. „Doorgaans is slechts 20 procent van het verhaal van belang, onze vrijwilligers luisteren ook naar de andere 80 procent.”
Lees verder...
ChristenUnie verklaart Nijmegen de liefde
Christelijk politiek bedrijven in Nijmegen. Met de landelijke wind in de rug is begin oktober de Nijmeegse afdeling van de ChristenUnie heropgericht. Omzien naar je naasten staat daarbij centraal. „Een kwestie zoals de uitgeprocedeerde Iraniër die van de Waalbrug dreigde te springen, doet toch een belletje bij je arinkelen. Luistert de politiek wel voldoende naar dat soort verhalen?”
Lees verder...
De portretten op de voorkant maken deel uit van ‘Project 52’ van beeldend kunstenares Mireille Ligterink (1971).
Hiervoor schilderde zij elke week een portret van iemand uit de Nijmeegse wereld van kunst en cultuur.
De expositie van de gehele reeks is van 6 januari tot 6 april 2009 te bezichtigen in de Stadsschouwburg. Deze toont meer werk van haar, zoals mozaïeken.
Zie ook het interview met Ligterink via de link hieronder.Fotovisie
Geïllustreerde column

Lees verder...
Uitbaters merken weinig van strenge controle
„Boetes? Nee, nog niets van gemerkt.” Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) laten hun neus vooralsnog weinig zien volgens de Nijmeegse horeca. Ondanks de melding van de VWA dat sinds de invoering van de gerichte controles op 1 oktober ruim 800 boetes en processen-verbaal zijn uitgedeeld wegens overtreding van het rookverbod.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
Knallend Nieuwjaar dreigt rookverbod
„We wachten het overleg met minister Ab Klink af voor we met verdere acties komen. Een dezer dagen moet dat plaatsvinden, al is de exacte datum nog steeds niet bekend”. Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer neemt nog voor de kerst plaats aan tafel met de Koninklijke Horecabond Nederland en de bewindsman. Secretaris Wiel Maessen: „Als de uitkomst daarvan ons niet bevalt, wordt het echt hard en gaat het knallen.”
Lees verder...

Stadsdichter Jaap Robben zoekt de eenvoud
Jaap Robben schrijft gedichten en korte verhalen, maakt theater en is per september 2008 voor twee jaar stadsdichter van Nijmegen. Hij heeft drie bundels op zijn naam staan, won diverse prijzen en treedt vaak op tijdens festivals, in theaters, cafés en boekwinkels. „Gedichten moeten prikkelen.”
Lees verder...
De vele gezichten van Mireille Ligterink
Een portrettenserie van 52 mensen uit de Nijmeegse wereld van kunst en cultuur schilderde Mireille Ligterink afgelopen jaar bij elkaar, voor iedere week één. Op dit moment legt ze de hand aan de laatste schilderijen.
Lees verder...
Filosoferen met plezier
Mag alles worden gezegd? Creëert een stad individuen of kuddedieren? Hoe gestoord is de normale mens? Dit soort thema’s komt aan bod in het filosofisch café. Verdieping en vermaak gaan daar hand in hand.
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe