December 2007


[ vooraf ]
---
Hoe klimaatvriendelijk is Nijmegen? - deel 1
---
Hoe klimaatvriendelijk is Nijmegen? - deel 2
---
[ recensies ]
---
Groovende riffs en een vleugje psychedelica
---
Experimentele progrock van Nirika
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Informeel napraten met burgers blijkt in praktijk besloten borrel politici
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: 20'.

---
Artikel:
Niet de Grotestraat maar de Nonnenstraat
Editie: mei 2009

---
Artikel:
Pierson mot blieve!
Editie: mei 2006

---
Artikel:
Dansen op zolder en praten met Museeuw
Editie: mei 2011

---


December 2007

Waalstad Media wacht groot avontuur
‘Omroep Nijmegen gaat de samenwerking aan met nieuwkomer Waalstad Media’. Van deze situatie was in maart nog sprake. De uitzendgemachtigde voor een radio- en een tv-zender in Nijmegen streefde daarmee naar een betere lokale omroep. Door perikelen op gebied van financiën en een weggeëbd enthousiasme van de kant van Omroep Nijmegen liep het allemaal wat anders dan verwacht. Toch heeft Waalstad Media grootse plannen.
Lees verder...
Zwarte zakenvrouw verzilvert carrière
Ze werd geboren op Bonaire en kwam via Curaçao naar Nederland. Lina Domacassé, eigenaar van salsadansschool Amanné, organisator van diverse tropische Nijmeegse evenementen en de tweede Zwarte Zakenvrouw van het Jaar 2007, is een vrouw met visie, doorzettingsvermogen en geluk. Maar ook met gebrekkige mensenkennis.
Lees verder...
‘Beleidsplannen lopen veel vertraging op’
De inburgeringsproblematiek is bekend: geringe vrouwenarbeidsparticipatie, te veel gettovorming, moderne man-vrouwopvattingen die maar niet willen doordringen, schooluitval en werkloosheid. Pogingen daar wat aan te doen, blijken vooralsnog niet erg effectief.
Lees verder...
Vanaf juli 2008 mag er niet meer worden gerookt in de horeca. Wellicht een extra zetje in de rug voor mensen met goede voornemens voor het nieuwe jaar. De illustratie is gemaakt door onze cartoonist Freek Janssen. Naast cartoons vervaardigt hij onder meer meubels, beschildert hij wanden en verzorgt hij boekillustraties. Meer informatie over zijn werk is te vinden op www.freekjanssen.nl.


Traject geeft bestaan allochtone vrouwen meerwaarde
Het traject Duizend en één Kracht leidt allochtone vrouwen naar vrijwilligerswerk. Waar mogelijk leidt het tot een betaalde baan. Twee deelneemsters vertellen over de waarde van dit traject en over hun wil om te werken.
Lees verder...

Het slotakkoord van een jubileumjaar - deel 1
In de 25 jaar dat De Nijmeegse Stadskrant bestaat, zijn vele onderwerpen de revue gepasseerd. Bladeren door historische nummers laat zien dat bepaalde kwesties geregeld terugkeerden: kraken, allochtonen, culturele initiatieven en natuurlijk het dubieuze en soms wanbeleid van de gemeente. In deze special een vijftal onderwerpen uit het oprichtingsjaar van dit medium, gelegd naast de situatie van nu.
Lees verder...
Het slotakkoord van een jubileumjaar - deel 2
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
"Ik kan het filmen niet laten"
De laatste jaren won Els Dinnissen diverse lokale filmprijzen. Haar films ‘Gluren in het donker’ en ‘Godvergeten’ zijn nu te zien in de tentoonstelling ‘De 70's in Nijmegen, tien krejatieve aksiejaren’ in Museum Het Valkhof. Met betrokkenheid en nieuwsgierigheid geniet ze van de verslavende werking van het filmproces.
Lees verder...

"Mijn denken is opnieuw geboren"
„Hoezeer ik mij ook inspan, nooit blijf ik in evenwicht: van links gezien ben ik een cijfer, van rechts beschouwd een gedicht.” Dit is de eerste regel uit het gedicht van Stanley. Geschreven naar aanleiding van de gevolgen van een zeer ernstig verkeersongeluk.
Lees verder...
Pioniers van de rookvrije horeca
Onder het motto ‘Rookvrij swingen in een andere sfeer’ was Annemieke Dister er als organisator als een van de eersten bij in Nijmegen. Daarna volgden Sjef Timmermans en Wim Meijer met rookvrije swingavonden voor een breder publiek. Het echtpaar Rian en Jurgen Eikholt zag een gat in de markt voor hun restaurant De Schat, eerst met een ontmoedigingsbeleid voor rokers en sinds twee jaar met een rookverbod. Deze Nijmeegse pioniers blikken terug en vooruit.
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe