December 2006


[ recensies ]
---
Afhaalaziaten onder de loep
---

[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Nieuwe burgemeester
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


December 2006

Krakers nemen het op voor natuur en cultuur
Krakers als hoeders van een historisch fort terwijl beheerder, eigenaar en overheid een juridisch steekspel opvoeren waar niemand wijzer van wordt. Stichting Fort Pannerden, die het fort beheert, zocht samenwerking met de krakers maar wordt gedwarsboomd door eigenaar Staatsbosbeheer en gemeente Lingewaard. Op de plek waar de Rijn na binnenkomst in ons land zich splitst, ontwaart zich een nieuw krakerssymbool voor kleinschaligheid en natuurbehoud.
Lees verder...
Zwijgen is zilver, spreken is goud
De politie zoekt nog steeds naar de moordenaar van Louis Sévèke. Frank Schoenmaeckers en Jo Janssen van de Familie en Vrienden van Louis Sévèke willen wilde theorieën en geruchten ontzenuwen, maar tegelijkertijd ook hun kritiek op de politie uitspreken. Floris Tas, docent publiekrecht aan de Politieacademie in Apeldoorn, begrijpt die kritiek.
Lees verder...
Religie anno 2006 – Geloven doe je zo
Geloof is geen vanzelfsprekendheid meer. Kerken kampen nog altijd met leegloop, maar mensen zoeken wel naar antwoorden op hun levensvragen. Ze zijn persoonlijker en bewuster op zoek naar zingeving. Of dat binnen een geïnstitutionaliseerde gemeenschap is, hangt af van wat zij de zoekende gelovige te bieden heeft. Vijf Nijmegenaren leggen uit wat hen aanspreekt en hoe zij religie beleven.
Lees verder...
De afbeelding op de voorkant is samengesteld uit de glas-in-loodramen ‘De Heilige Geest, de Herrijzenis, de wonderbare broodvermenigvuldiging en het Heilig Kruis met eeuwigheidssymbolen’. Deze zijn gemaakt in 1952 door ‘wederopbouw’-glazenier Ton van Hoek. De panelen hangen nu in de kapel van de verzorgingsflat Boszicht aan de Heemraadstraat te Brakkenstein. Ze zijn van de sloop gered en gerestaureerd door Hans Janssen, gevestigd glazenier sinds 1999 aan de Heyendaalseweg 227 te Brakkenstein. Janssen is genomineerd tot meest vernieuwende ondernemer van Nijmegen van het jaar 2006. Meer van zijn werk is te zien op www.glazenbeeld.nl.


Nijmeegse zet afdeling Save the Children op
Save the Children is wereldwijd de grootste en oudste onafhankelijke organisatie voor kinderrechten. In Nederland bestond tot voor kort alleen een landelijke afdeling. Onlangs is daar verandering in gekomen. Susan Weerd (23) is coördinator van de regioafdeling Arnhem/Nijmegen. Bevlogen vertelt zij over haar plannen, haar ambities en beweegredenen.
Lees verder...

Gezonde dochterondernemingen
De Gaper en De Natuurdrogist. Twee pioniers en veteranen die in Nijmegen al drie decennia een natuurlijk alternatief voor de reguliere geneeskunde bieden. Al moet dat allang geen alternatief meer heten, vinden de twee dochters die uiteindelijk de zaken overnemen.
Lees verder...


Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.
De FNV: nu nog lokaler!
Al jaren is de FNV in Nijmegen aanwezig met haar lokale steunpunt. Dicht bij huis voor elke Nijmegenaar, makkelijker kan niet, lijkt het. Toch komt de vakbond nu nóg dichterbij, via de nieuwe aanpak van FNV Lokaal. Om de belangen te behartigen van iedereen.
Lees verder...

Jeugdige toekomst: blowing in the wind?
Af en toe een blowtje of een drankje kan toch geen kwaad? Dat lijkt de gangbare opvatting te zijn onder de jeugd, maar ook bij hun ouders en de politiek. Maar kan het ook echt geen kwaad? En blijft het wel bij af en toe? Is het topje van de nederwiet ook het topje van de ijsberg?
Lees verder...Webmaster: Joris Teepe