April 2005


[ vooraf ]
---
Exit Airport Niederrhein
---
De Montage
---
[ recensies ]
---
|Museum|
Vrijende bijen en verliefde konijnen

---
|Uitgaan|
Diogenes laat het hoofd niet hangen

2 reacties
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
[ cartoon ]
---
Het Mark Retera Ensemble
1 reacties
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


April 2005

Oproep tot actie tegen de WOZ
Huurdersvereniging Talis is een boycotactie gestart tegen de WOZ-beschikking (Waardering Onroerende Zaken). De huurders zijn bang dat een hoge taxatiewaarde leidt tot hoge huren wanneer deze worden vrijgegeven. De huurdersvereniging roept iedereen op bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking.
Lees verder...
Opnieuw legionella in sporthal Onder de St. Steven
Opnieuw is legionella aangetoond in de doucheruimtes van sporthal Onder de St. Steven. Sportclubs zijn het beu. Ze maken zich zorgen en zien hun ledenbestand afnemen.
Lees verder...
Er is 4 keer op dit artikel gereageerd

Betaald fietsen stallen uitgesteld
Voor de bezuiniging op de fietsenstallingen in het centrum moet eerst naar andere mogelijkheden worden gekeken. Dit bleek uit de raadsvergadering van 16 maart, waarin de raad niet tot stemming over wilde gaan. Zij wil dat de bewaakte fietsenstallingen gratis blijven.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd

Op de voorkant het schilderij Diertje van kunstenares en grafisch vormgeefster Edith Peters (1961). Sinds zij in 1984 begon met schilderen, wil ze met haar werk het optimisme en enthousiasme uitstralen waarmee het is gemaakt. Haar kunstwerken zijn te zien en te huur bij Kunstbedrijf Kunstwerk, Piersonstraat 75-77 (024-3236775). Zie ook www.kunstwerk.uitleen.org
Ton Gelsing fotografeerde het doek.

Gemeenteraad stemt in met Hezelpoortgarage
De voorgestelde parkeergarage Achter de Hezelpoort komt er. Een historisch besluit, vindt de Stichting Infrastructuur Oude Stad (SIOS). Over een mogelijke privatisering hebben GroenLinks en de SP bedenkingen.
Lees verder...
“Een schop onder hun kont is soms nodig”
Mensen in beweging krijgen. Dat is het flitsende motto van het commerciële reïntegratiebureau Alexander Calder, want “onze cliënten kunnen hun omstandigheden alleen zelf veranderen.” De klachten vanuit de politiek en de werklozenbonden vinden ze bij Alexander Calder onterecht.
Lees verder...
Er is 2 keer op dit artikel gereageerd


Zwartepieten op de reïntegratiemarkt
De reïntegratiebureaus Alexander Calder en SagEnn helpen volgens de VVD en PvdA in de Nijmeegse gemeenteraad te weinig werklozen aan een baan. Het CWI en UWV zijn ongeorganiseerd, zegt de Algemene Rekenkamer, die het kabinetsbeleid controleert. De reïntegratiebureaus vinden op hun beurt dat de gemeentes de geleverde prestaties niet bijhouden.
Lees verder...
“Creativiteit is goed voor de werkgelegenheid”
Jan van der Meer van GroenLinks wil van Nijmegen een creatievere stad maken. Dit staat in zijn half februari gepubliceerde “Manifest voor de creatieve stad”, dat een reactie is op het sociaal-economisch beleidsplan van het college. Het gemeenteraadslid streeft naar een stad met meer technologie, meer talent en meer tolerantie. Volgens hem is dit de beste manier om de werkgelegenheid te vergroten.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd


Mag ik van jou, deel 14
Jaarlijks verzorgt de Nijmeegse Stadskrant voor de nieuwe stadsbewoners een introductie van het leven in deze mooie stad. Voor hen is het handig om zo snel mogelijk te weten hoe de vork in welke steel zit, waar Moenen de mosterd haalt en waar Mariken beter niet kan komen. Sinds 2003 pakken we dat speelser aan met een exclusief kwartet dat ook door de huidige inwoners erg wordt gewaardeerd.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd


Vlaanderen in Nijmegen
Bert Vanheste realiseerde onlangs een droom. Het Vlaams Cultureel Kwartier opende zijn poorten in Het Arsenaal. Vanheste wil hiermee de culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en de Nijmeegse regio bevorderen.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd


Van idealisme naar realisme
Esperanto estas bela lingvo. Esperanto is een mooie taal. Dat staat niet ter discussie. Maar wat is vandaag de dag nog de betekenis van deze internationale taal die eind negentiende eeuw bedacht is? En hoe levend is het Esperanto in Nijmegen? Een gesprek met drie Nijmeegse esperantisten.
Lees verder...
Er is 1 keer op dit artikel gereageerd


“Het idealisme is er nog steeds”
Woonwerkpand De Pontanus viert zaterdag 9 april het zilveren jubileum. Het is daarmee een van de oudste voormalige kraakpanden in Nijmegen. Ongeveer 170 mensen maakten de afgelopen 25 jaar gebruik van de voormalige meubelzaak van Korpershoek aan de Pontanusstraat 18-22. Vooral begin jaren tachtig vervulde het pand een centrale rol in de actiewereld en schreef daarmee Nijmeegse geschiedenis.
Lees verder...

Nijmeegse Stadskrant informatie

Voor reacties kunt u e-mailen naar: nsk@antenna.nl.

Dit blad heeft je nodig!

Wil je je journalistiek ontplooien en ben je bereid je in te zetten om gezamenlijk een blad te maken? Kom dan onze redactie versterken!

Al meer dan een kwart eeuw vormt De Nijmeegse Stadskrant een uniek podium voor onafhankelijke journalistiek. Geheel gemaakt door betrokken vrijwilligers en met steun van sympathisanten.

Doordat we alles in eigen beheer doen, zijn er tal van gebieden waarop je je kunt ontwikkelen. Ervaring is niet vereist, inzet wel.

Dus: ben je gemotiveerd om je in te zetten voor een kwaliteitsmedium en ben je ten minste twee dagdelen per week beschikbaar, stuur dan een e-mail naar nsk@antenna.nl .

 


De foto's die in De Nijmeegse Stadskrant worden gepubliceerd, zijn na te bestellen tegen een financiële vergoeding. Hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor.

Webmaster: Joris Teepe