[ vooraf ]
---
Schandaal Park ’44
---
Laat de Stadskrant uw mening horen

Een sober jubileum
---
[ recensies ]
---
Verstaanbare maar niet wereldschokkende Boeijen
---
De donkere toekomst van gentechnologie
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Cartoon Rob Derks, augustus 2002
---
Steeds meer kranten stappen over op het formaat van De Nijmeegse Stadskrant
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Die ándere club uit Hamburg
Editie: 2009

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---

Kort en bondig

Altijd al graag ganzen willen spotten? Het kan nog op alle zondagen van februari. Het Natuurmuseum Nijmegen organiseert busexcursies naar de wilde ganzen in de Gelderse Poort. Tijdens de bustocht vertelt de gids, een deskundige vogelaar, allerlei wetenswaardigheden over de ganzen en dit prachtige gevarieerde natuurgebied. Ook is er aandacht voor andere overwinterende vogelsoorten zoals nonnetjes, smienten en wintertalingen. Neem zelf een verrekijker mee! Inschrijving minimaal een week van tevoren, zie www.natuurmuseum.nl voor meer details.

Is humor een deugd? Die vraag staat centraal in het Filosofisch Café Nijmegen dat Café Trianon op dinsdag 6 februari om 20:00 uur presenteert. Te gast is de Vlaamse filosoof Ludo Abicht. Volgens hem stellen de clowns en cabaretiers in onze samenleving met hun grappen iets aan de kaak en is hun humor niet louter om te lachen. Het is een vorm van verzet tegen ‘de arrogantie en het dogmatisme van wereldlijke en geestelijke autoriteiten, maar evengoed tegen elke vorm van pretentie en zelfoverschatting’. Gespreksleider is Koen Dortmans en saxofoonkwartet Zephyros zorgt voor de muzikale omlijsting. Zie ook www.filosofisch-cafe.nl.

Nu kan het! Stap in zevenmijlslaarzen langs drie wandelroutes door Romeins Nijmegen. Tot en met 28 februari 2007 is in het Open Huis in de Stadswinkel de tentoonstelling ‘Romeins Nijmegen in routes’ te zien. Daar kunt u ook voor 1,50 euro per stuk de Romeinse wandelroutes Via Centrum, Via Oost en Rondje Oud West kopen. Ze voeren langs Romeinse plekken in onze stad. Zie bijvoorbeeld de godenpijler en de plaat in de Burchtstraat die het graf markeert van de ‘Loden Lady’, een rijke dame die in een loden sarcofaag begraven werd. Later dit jaar volgen nog meer herkenningspunten.

Laat je meevoeren in een van de vele voorstellingen of breng de clown in jezelf tot leven! In februari brengt Theater Boembats en Snotjanne weer volop activiteiten voor kinderen, volwassenen en de hele familie. ‘Boembats peutert’, ’De Toverballenboom’ en ‘De Grote Voeten Voorstelling’ — er is altijd wel wat te beleven, hoe oud je ook bent. Voor volwassenen komt er de ‘cursus clownsact’, de clownsoefendag: ‘Je eigen clown’ en de groep Clownstheater. Voor meer informatie zie www.boembats.cjb.net of bel 024-3566546.

De uil is de fluisterzachte moordmachine van de nacht. Wie nader kennis wil maken met deze stille jager kan tot en met 2 september 2007 terecht in het Natuurmuseum Nijmegen, waar alle uilensoorten uit Nederland en Europa te zien zijn, van de dwerguil tot de grote laplanduil, oehoe en sneeuwuil. Ook is er een fotoreportage over steenuilen. Luister naar hoe de verschillende uilen roepen, leer hoe ze jagen en test je kennis in een quiz. Voor kinderen is er een speurtocht met vragen over uilen. Meer informatie is te vinden op www.natuurmuseum.nl.

Aanslagen en extremisme. De islam is vaak negatief in het nieuws, maar wie weet er het fijne van? Voor iedereen die deze godsdienst beter wil leren kennen en duiden, organiseert het Internationaal Vrouwen Centrum vanaf 27 februari 2007 een cursus op de dinsdagavond. Aan de orde komen onder meer de ontstaansgeschiedenis, de profeet Mohammed, de vijf verplichtingen, de diverse stromingen en fundamentalisme. Voor meer informatie en aanmelden kunt u op werkdagen bellen met: 024-3233235.

Op zoek naar vertier in de winter? Ook in februari staan er op de zondag leuke activiteiten op stapel bij Café ’t Haantje. Op 11 februari begint om 20:30 uur de Nijmeegse Liederentafel o.l.v. Ria. Zing de mooiste Nederlandse liedjes mee! De zondag daarop is het om 14:30 uur tijd voor het kindercarnaval. De Nijmeegse band Reminisce brengt op 25 februari vanaf 16:00 uur op geheel eigen wijze hits uit de jaren zestig en zeventig, afgewisseld met recentere muziek. Voor alles is de toegang gratis.

 

Webmaster: Joris Teepe