[ vooraf ]
---
Verborgen schatten van Nijmegen
---
Nijmeegse Troost

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Introductie in het kort
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Nijmeegse Zaken
Editie: februari 2012

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Linksom wandelen in het centrum
Editie: mei 2009

---
Artikel:
„Verhuren alleen is niet voldoende, het gaat om mensen”
Editie: 2008

---

Kort en bondig

Zin in de ‘gruwelijkste’ avond van uw leven? Morefun Activiteiten maakt het voor u mogelijk. Halloween zal nooit meer hetzelfde zijn. In een donker en afschrikwekkend bos bent u 2 uur lang in spanning over wat u te wachten staat. Voor 39,50 euro, inclusief eten en drinken, beleeft u een avond vol mystiek, angst, spanning en ook de nodige inspanning. Schrijft u zich tijdig in, als u zo’n avond niet wilt missen. Inschrijving en info via www.more-fun-act.com.

‘Rose Jakobs, de Roos die nooit bloeide’ is een expositie gebaseerd op de dagboeken van een Joodse onderduikster in 1942–1944. Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek presenteert vanaf 5 oktober een tentoonstelling over het aangrijpende verslag van een gekooid leven. De bezoeker krijgt een kijkje in de persoonlijke dagboeken van Rose en ervaart op die manier hoe beklemmend, emotioneel en gevaarlijk het leven in de onderduik was. Beschrijvingen van belangrijke thema’s als de omgang met Joden in de Tweede Wereldoorlog, de honger en de nimmer aflatende dreiging van ontdekking en deportatie maken van de belevenissen van Rose een universeel verhaal. De tentoonstelling is van 5 oktober tot 15 december te zien in het Bevrijdingsmuseum, waarna de expositie door Gelderland gaat reizen. Meer informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl. …

Waarom hebben dromedarissen bulten? Waarom stoten ezels zich geen twee keer aan dezelfde steen? Tijdens de Dierenweken (14 t/m 29 oktober) in het Bijbels Openluchtmuseum krijg je eindelijk antwoord op deze en andere brandende vragen. Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen gewapend met een Dierentas vol opdrachten een avontuurlijke Dierentocht maken door het museumpark, terwijl volwassenen iets kunnen leren over de symbolische waarde van dieren uit het Midden-Oosten. Ook kun je je een indruk vormen van de betekenis van dieren voor de drie religies jodendom, christendom en islam. Zie voor meer info www.bijbelsopenluchtmuseum.nl.

De werking van het menselijk brein is voor velen nog altijd een groot mysterie. In een poging dit te ontrafelen organiseren het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Rathenau Instituut dit najaar in LUX de film- en debatreeks Reset your brain! De fascinatie voor het brein in film en debat. Steeds een film en daarna een debat met wetenschappers en cultuurkenners over de geheimen van het brein. De vertoonde fims zijn Das Experiment, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Awakenings en Pi. Vanaf 24 oktober elke dinsdag in LUX, aanvang 19:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ru.nl/soeterbeeckprogramma/resetyourbrain.

Dansliefhebbers opgelet: van 7 tot en met 15 oktober voeten van de vloer tijdens de Dansweek Gelderland 2006! Een groots opgezet dansevenement met 14 podia, 18 gezelschappen en 25 voorstellingen. Het fenomeen dans wordt vanuit vele invalshoeken belicht: er zijn workshops voor publiek en expertmeetings voor ervaren dansmakers, dansfilms, lezingen en een dansproeverij. Meer info op www.skcg.nl.

Smaak, waarheid, schoonheid en nog veel meer. Theatergroep Kwatta brengt met ‘Stemmen’ een muzikale komedie voor iedereen vanaf 8 jaar. Deze hilarische productie gaat op zondag 8 oktober (14.30 uur) in première in Theater Het Badhuis. De eerste voorstellingen zijn in Nijmegen te zien, daarna doet het gezelschap (kinder)theaters door het hele land aan. De laatste twee voorstellingen zijn weer in Het Badhuis te bezoeken. Meer weten? Bel 024-3600588 of mail naar herma@kwatta.info.

 

Webmaster: Joris Teepe