[ vooraf ]
---
Nijmegen-Leiden: zoek de verschillen
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
College wil meer groen voor een groenere en meer gezonde stad
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Niets te koop, alles te geef Editie: juli 2013

---
Artikel:
Verslag Eurovisie Songfestival Oslo

 <Editie: mei 2010
---
Artikel:
Behoefte aan het oorspronkelijke
verdwijnt nooit
Editie: juli 2013

---
Artikel:
„Verstild en een beetje theatraal, daar houd ik van”
Editie: 2008

---


Kort en bondig

Jammer dat carnaval voorbij is? Niet getreurd, op zaterdagavond 17 maart is er in de Vereeniging weer een groot boekenbal. Het thema van de Nationale Boekenweek is ‘Lof der Zotheid’. Het Nijmeegs Boekenfeest sluit hierbij aan en presenteert een bonte stoet aan schrijvers, muzikanten, dichters en deejays in een avond vol humor, literaire zotheid en spetterend feest. Onder anderen Remco Campert, Connie Palmen, Joris Luyendijk, Thomas Verbogt en Wilfried de Jong maken hun opwachting. Op www.obgz.nl zijn meer bijzonderheden te vinden.

Een nieuwe lente, een nieuwe naam. Op 20 maart verandert Bijbels Openluchtmuseum in de Heilig Landstichting zijn naam in Museumpark Orientalis. Het biedt een moderne kijk op de drie religies die de identiteit van het hedendaagse Europa bepaalden: jodendom, christendom en islam. Orientalis toont dat er méér is dan alleen spanningen tussen deze drie: hun gemeenschappelijke oorsprong, de gedeelde geschiedenis, verwante tradities, verhalen en rituelen. Het museumpark wil zo een podium worden voor ontmoeting en uitwisseling tussen verschillende culturen en religies. Op www.museumparkorientalis.nl is meer informatie te vinden.

Grand-café restaurant OportO wordt maandelijks omgetoverd tot Casa de Fado. Elke laatste zaterdag van de maand is te genieten van een negengangen petiscosmenu onder de aangename klanken van Quatro Ventos, een fado-ensemble dat live optreedt. Het programma duurt van 19.15 tot 23.30 uur en de kosten zijn 37 euro. Reserveren voorkomt teleurstelling. Gratis is elke zondagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur te luisteren naar live Brasil & Latin-muziek. Kijk op www.restaurantoporto.nl voor het programma.

Station Oost viert feest. Het café-restaurant bestaat namelijk 15 jaar. Op zaterdag 24 maart is er daarom een feestelijk optreden van de band Nieuwe Helden, die de zaal in beweging brengt met een vrolijke mix van bekende en onbekende covers. Zomerhits op de dansvloer, barbecue, cocktails, zon, strand en een leuke verrassing maken het feest compleet. Een dag later trakteert Station Oost tot 14.00 uur op taart bij de koffie. Daarna is er een speciaal kinderprogramma en zorgt Manito voor gepassioneerde flamenco en gypsy tijdens de borrel. Op beide dagen is de entree gratis. Op www.stationoost.nl staan alle details en activiteiten, zoals het niet te missen optreden van het jazztrio van Michiel Borstlap op 11 maart.

Op zoek naar Afrikaans amusement? Ga dan op zondag 25 maart naar het Afrika Museum. De festiviteiten beginnen met Keniaans verteltheater in de Afrikaanse stijl: met humor, veel zang, dans en wervelend tromgeroffel. Bezoekers van alle leeftijden kunnen zich tijdens een workshop Afrikaans dansen bekwamen in de intensieve heup- en schouderbewegingen van diverse Oost- en Zuid-Afrikaanse dansen. De energieke muziekgroep Nyacha uit Mozambique geeft de dag met haar moderne Afrikaanse muziek een spetterend einde. Zie ook www.afrikamuseum.nl.

Vrouwenkunst in een seksshop – een aparte combinatie? In Nijmegen wordt die werkelijkheid. Vereniging Vrouwenschool organiseert ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2007 op donderdag 8 maart de etalageroute ‘Vrouw en passie’ in de Van Welderenstraat. Met thema ‘vrouw en passie’ richten dertien kunstenaressen met verschillende disciplines de etalages van dertien winkels in. Zo biedt de etalageroute van 3 tot en met 17 maart een boeiende en afwisselende kijk op de kunst en de uiteenlopende passies van vrouwen. Via www.vrouwenschool.nl is informatie op te vragen.

 

Webmaster: Joris Teepe