[ recensies ]
---
Afhaalaziaten onder de loep
---

[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Nieuwe burgemeester
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Bambix lust er wel pap van
Editie: 2008

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---

Kort en bondig

Het Bijbels Openluchtmuseum in de Heilig Landstichting biedt van 16 december tot en met 7 januari 2007 een speciaal kerstprogramma. Vooraanstaande keramisten, houtsnijders en andere kunstenaars uit allerlei landen tonen met fraaie kerstgroepen een rijke culturele diversiteit. Zo zijn er gevederde indianen rond het kerstkind (Arizona), komen de koningen op een olifant (Thailand) en worden er Napolitaanse pizza’s gebakken. Van 26 tot en met 30 december 2006 is ook ’s avonds (16-19 uur) van alles te beleven: kinderen wandelen met een lampion door het sfeervol verlichte museumpark naar het Kerstplein in museumdorp Beth Juda. Daar is te genieten van verhalenvertellers, figuranten uit het kerstverhaal, poppenspel, vuur, muziek en warme dranken en spijzen. Open: dagelijks van 11 tot 16 uur, op 1 januari van 12 tot 16 uur. Meer info op www.bijbelsopenluchtmuseum.nl.

Op Tweede Kerstdag verandert het Vasim-complex, vlak naast de energiecentrale Nijmegen-West, in één grote feestfabriek tijdens een speciale editie van de KissKiss-Club, georganiseerd door COC Nijmegen. Van 23:00 tot 06:00 uur kunnen ‘ho-le-bi’s’ en andere geďnteresseerden in twee feestzalen uit hun dak gaan op de muziek van landelijk bekende dj’s. Met de kersteditie wordt een oude traditie na drie jaar afwezigheid in ere hersteld. Een kaartje kost 12,50 euro – snelle beslissers die ook naar de reguliere KissKissClub op 16 december in Doornroosje gaan, betalen 10 euro. Meer informatie over kaartreserveringen, voorverkooppunten en dj’s is te vinden op de website www.kiss-kissclub.nl.

Op zaterdag 6 januari houdt Intuďtief Traject van 12:00 tot 16:00 uur open huis. Dit cursuscentrum voor intuďtieve ont-wikkeling biedt basiscursussen en opleidingen voor healing en reading aan. Uitgangspunt is steeds het werken met intuďtie. Intuďtief Traject is gevestigd aan de Planetenstraat 30 in Nijmegen (tegenover de ingang van Zwembad West). Vanaf 3 januari is het kantoor geopend. Voor meer informatie kunt u www.intuitieftraject.nl raadplegen of bellen met 0487 - 532 253.

 

Webmaster: Joris Teepe