[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
Bambix lust er wel pap van
---
Bloedstollend echte fictie
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Mosquito
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Niets te koop, alles te geef Editie: juli 2013

---
Artikel:
Polderen over fietsen in de stad
Editie: maart 2007

---
Artikel:
Behoefte aan het oorspronkelijke
verdwijnt nooit
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Zinloos gestraf

Editie: juli 2013
---


Kort en bondig

Museumpark Orientalis pakt uit! Nog tot eind april biedt het elk weekend een speciaal familiepakket aan. Voor 25 euro krijgt het hele gezin niet alleen toegang tot het museum, maar kan het eveneens genieten van het poppenspel van Beeldend Theater Madoc, vertellers die boeiend verhalen over de mysteriën van duizend-en-één-nacht, warme chocolademelk met slagroom en een leuke verrassing voor thuis. U leest alles over aanvangstijden, voorwaarden en meer op www.museumparkorientalis.nl.

Voetjes van de vloer in Station Oost! Te beginnen op Nostalgia II, de tweede Afro Dance Party. Dj’s Lee, Tandia en Utuke serveren op 8 maart een smakelijke cocktail van vele genres zoals salsa, merengue, zouk en reggae. Een dag later staat het getalenteerde Storm The Band op het podium met een niet te missen set semi-akoestische poprock. Op 16 maart is dan de beurt aan Oud Zeer, die de toehoorders trakteert op nederpop met afwisselende luisterteksten. The New Jan Reinen Jazzband verzorgt op 23 maart een swingend optreden. William Smulders besluit de maand op 30 maart met een stevige portie pure rock-’n-roll. Zie www.stationoost.nl voor aanvangstijden en overige informatie.

Genieten van gevarieerde optredens? Ga dan op de zondag van 16:00 tot 19:00 uur naar restaurant OportO. Op 9 maart staat het Frans van Keep Trio op de planken met een prettige mix van easy Brasil, latin & swing. Op 16 maart brengt Brisa Latina aangename Zuid-Amerikaanse muziek met harp, gitaren, contrabas en driestemmige zang. Een week later treedt Leticia’s One Woman Band op: Leticia Bal zingt Zuid-Amerikaanse muziek en begeleidt zichzelf fraai op de marimba, een soort xylofoon. Op 30 maart is het tijd voor het Ensemble de Minuit, met gipsyswing in de stijl van Django Reinhardt. De optredens gaan door tot in mei en de entree is telkens gratis. U leest meer op www.restaurantoporto.nl.

Sven Hoekstra is een geboren en getogen Nijmegenaar en dat is te zien op zijn originele schilderijen, tot en met 6 april te zien in Galerie Stills, Voorstadslaan 68. Het landschap rond de Waalstad is vaak het decor voor de hilarische, bizarre en absurdistische taferelen die hij met de techniek van het fijnschilderen in uitbundige kleuren tevoorschijn tovert. De kunstenaar zelf: „Deze tentoonstelling is voor mij de meest complete tot nu toe. Het belangrijkste is dat er een aantal schilderijen bij zit waarvan ik denk: eindelijk gelukt, beter kan het niet.” Op www.galeriestills.nl en www.svenhoekstra.nl vindt u meer bijzonderheden.

Geen boekenwurm? Kom toch naar het Nijmeegs Boekenfeest! Op zaterdag 15 maart vormt Concertgebouw De Vereeniging wederom het decor voor dit evenement, na het succes van vorig jaar. Het thema van de Nationale Boekenweek is ‘Van oude menschen... de derde leeftijd en de letteren’. Dit thema inspireerde de organisatie om een programma voor jong en oud samen te stellen, vol schrijvers, dichters, dj’s en muzikanten. Enkele namen zijn J. Bernlef, Roos Rebergen, Jan en zijn dochter Sanne Terlouw, en Bas Haring. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.nijmeegsboekenfeest.nl.

De rivier, hoe zal zij stromen? In het Natuurmuseum Nijmegen is van 16 maart tot en met 8 juni de indrukwekkende fototentoonstelling Rijzende rivier te zien. Internationaal gelauwerd natuurfotograaf en ecoloog Ruben Smit geeft daarin zijn visie op de toekomst van het sterk veranderende rivierenlandschap van Nederland. Het accent ligt daarbij op de interactie tussen mens en natuur. Tot eind april is in hetzelfde museum ook een speelse minitentoonstelling over biodiversiteit te zien. Daarnaast is er nog tot en met 6 juli 2008 een interactieve expositie over de natuurordening door Linnaeus te bezichtigen. Op www.natuurmuseum.nl vindt u nadere details.

Van 19 tot en met 23 maart bruist Nijmegen weer vol passie van de Argentijnse tango! Op diverse locaties in de Waalstad wordt dan het vijfjarige bestaan van het Internationale Argentijnse Tangofestival Doble Ocho gevierd, wat samenvalt met twintig jaar danscentrum El Corte. De Vereeniging, El Corte, Odessa en De Lindenberg vormen het decor voor onder meer een dansconcours, tangocafés, -workshops, -salons, ‘tangofiesta-nights’, een documentaire over El Corte en een feestelijke ‘Gran Noche’. U leest alles over aanvangstijden, locaties en andere bijzonderheden op www.doble-ocho.com.

Waldemar Krijgsman

 

Webmaster: Joris Teepe