[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
Kalkar: kein Wasser Wunderland
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
CDA stoort zich aan fiets in Nijmeegse voortuinen
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Idealist in hart en dieren
Editie: februari 2011

---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Kort en bondig
Editie: mei 2008

---

Kort en bondig

De 24e Music Meeting heeft veel meer te bieden dan alleen muziek! Kom kijken en genieten van Chinees schaduwtheater, luister naar interviews met muzikanten, of kijk je ogen uit bij de Movie Meeting. De kinderen kunnen zich vermaken op de Mini Meeting en groot en klein kunnen er smullen van exotische hapjes op de festivalmarkt. Uiteraard is er de nodige muziek. Check de website voor het programma, inclusief bandprojecten, workshops, masterclasses en de laatste nieuwtjes. Kortom, een goede besteding van uw pinksterweekend! Locatie: Park Brakkenstein, data: 10, 11 en 12 mei 2008. Meer informatie is te vinden op www.musicmeeting.nl.

Restaurant OportO staat erom bekend naast smakelijke maaltijden ook aangename livemuziek te serveren. Op de actiedag van de Hertogstraat, zaterdag 17 mei, speelt Brisa Latina van 13:00 tot 17:00 uur op het terras Zuid-Amerikaanse muziek met harp, gitaren, contrabas en driestemmige zang. Entree is gratis. Via www.restaurantoporto.nl en www.cityparkhotel.nl is meer informatie te raadplegen.

Op zaterdag 17 mei wordt de gehele Hertogstraat omgetoverd tot een waar marktfestijn. Tijdens die actiedag brengen de ondernemers hun winkel naar of op de straat onder het motto ‘Winkelen op Straat’. Het evenement biedt allerlei vermaak voor jong en oud: een springkussen, piraten, een puzzeltocht, kramen, een dweilorkest, een wijnproeverij, terrassen met livemuziek en als klap op de vuurpijl trialdemonstraties van motorrijder Alex van den Broek. Het programma loopt van 10:00 tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hertogstraat.nl.

Opnieuw livemuziek in Station Oost! Op 4 mei staat het Nederlandse Trip The Light op de planken. Een semiakoestische band die zowel covers als eigen nummers speelt, binnen de genres pop, folk en americana. Op 18 mei staat het podium klaar voor het Nederlandse duo William Smulders en Sue Moreno. Voor zanger-gitarist Smulders is een optreden in Station Oost inmiddels een thuiswedstrijd. De rasentertainer met karakteristieke kuif zingt van alles uit de jaren vijftg tot en met tachtig. Zangeres Sue Moreno is een grote naam in de internationale muziekwereld, die zich thuis voelt in uiteenlopende stijlen zoals rock-’n-roll, country, rockabilly, rhythm & blues en latin. Voor beide optredens geldt: aanvang 22:15 uur, toegang gratis.
Op www.stationoost.nl is nadere info te vinden.

‘Nijmegen tussen bezetting en bevrijding’ heet de nieuwe wisselexpositie in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek. Diverse thema’s komen aan bod, zoals de inval van de Duitse troepen, de Jodenvervolging, het verzet, het vergissingsbombardement en de bevrijding. Aan de hand van vele nooit eerder vertoonde beelden en objecten krijgt het publiek een beeld van het effect van de oorlog op het dagelijks leven van Nijmegenaren. Te zien tot 28 september. Kijk ook op www.bevrijdingsmuseum.nl.

Op zoek naar een swingend en boeiend kinderfestival? Ga dan naar Via del Mondo, op 4 mei in het Afrika Museum te Berg en Dal! Drie kindergroepen uit ontwikkelingslanden laten zien wat ze kunnen op het gebied van muziek, theater en dans. Dit om de Millenniumdoelen voor armoedebestrijding kracht bij te zetten. Kinderen kunnen bovendien leren dansen zoals de kinderen uit het buitenland, luisteren naar een verhalenverteller en kiezen hoe ze geschminkt willen worden. Toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Open van 11:00 tot 17:00 uur. Zie ook: www.afrikamuseum.nl.

Waldemar Krijgsman

 

Webmaster: Joris Teepe