[ vooraf ]
---
Nieuw Gelders college
---
Persvrijheid
---
[ recensies ]
---
Sappig Nijmegen
---
Oosterse sferen in Nijmegen
---
Rechttoe rechtaan bluesrock
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Buurtbewoners gaan brainstormen over nieuw kunstwerk Dobbelmanterrein
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Editie: mei 2008

---
Artikel:
Al dertig jaar een stem

Editie: februari 2012

---
Artikel:
De macht van G8
Editie: mei 2007

---
Artikel:
Bekend Nederland beuzelt
Editie: september 2004

---

Kort en bondig

Zin in een zomers weekend vol wereldmuziek? De 23e Music Meeting serveert met Pinksteren (26-28 mei) weer een spannende, exotische cocktail aan het festivalpubliek dat de weg naar Park Brakkenstein of De Refter weet te vinden. De podia trekken muzikanten van over de hele wereld aan. Roemenië ontmoet Frankrijk. Klanken uit Ivoorkust, Marokko en Suriname vinden elkaar. Een Hongaarse gitarist brengt klassiek en jazz. De duimxylofoon komt speciaal over uit Zimbabwe. Berberse melodieën buitelen over elkaar heen, om nog maar te zwijgen van de speciale Afro-Latin Night. Kortom, het belooft weer swingend en vernieuwend te worden, zoals de ervaren Music Meeting-bezoeker dat gewend is. Op www.musicmeeting.nl is het complete programma te vinden.

Creatieve impulsen? Op zondag 10 juni houdt de Lindenberg Aldenhof open dag. Een dag waarop deze nevenvestiging van het kunstencentrum laat zien wat het allemaal in huis heeft en belangstellenden zich kunnen oriënteren op het komende seizoen. Maar ook een dag om gewoon gezellig langs te komen om te kijken en te luisteren naar de presentaties, concerten, exposities of mee te doen met diverse activiteiten. De open dag duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Een programma van uur tot uur is vanaf 4 juni beschikbaar via de website www.delindenberg.com of de receptie.

Maak het winnende portret van onze Waalstad. Op zondag 10 juni organiseert kunstenaar Diederik Grootjans samen met het NVOB Cultuurfonds de derde editie van het Portret van Nijmegen. Iedereen, jeugd, amateurs, professionals, is welkom om op deze dag de stad Nijmegen op geheel eigen wijze te portretteren en daarbij zelf een keuze te maken voor materiaal en aanpak. De prijsuitreiking omvat ook een publieksprijs. Museum de Stratemakerstoren stelt de werken nog tot zeker zondag 24 juni tentoon. Deelnemers kunnen zich 10 juni tussen 9.00 en 11.00 uur aanmelden bij het museum. Meer informatie is in te winnen bij Diederik Grootjans, 06 1888 58 98.

Jack Kerouac schreef vijftig jaar geleden On The Road, de bijbel van de beatgeneratie. Literair tijdschrift Op Ruwe Planken herdenkt in samenwerking met Cultuur op de Campus de publicatie van deze klassieker met het gelijknamige programma On The Road: een zoektocht naar de essentie van de beatgeneratie uit de jaren vijftig. Aan het woord komen Jaap van der Bent, dé beatkenner van Nederland, zanger/componist Lucky Fonz III, naar eigen zeggen sterk verwant met Jack Kerouac en De Mugwumps, een Nijmeegs literair collectief. De beatavond is op woensdag 30 mei vanaf 20.00 uur in het CultuurCafé aan het Mercatorpad 1. Op www.opruweplanken.nl is meer informatie te vinden.

Nijmegen is een bijzondere galerie rijker. Onlangs opende Casa Latina aan de Grotestraat 56, gewijd aan de kunst en cultuur van Latijns-Amerika. Tot en met 17 juni is de tentoonstelling Sonhos do Brasil van de Braziliaanse kunstenares Geovanini Barros te zien. De galerie exposeert niet alleen beeldende kunst en keramiek, bijouterie, metaal-, glas- en houtsnijwerk, maar biedt ook exclusieve cadeaus, woondecoratie, vertalingen, tolkwerkzaamheden en conversatielessen Spaans/Portugees. Voor meer bijzonderheden zie www.casa-latina.nl.

Jongerengroep Shake it! presenteert 25, 26 en 27 mei de spectaculaire voorstelling See you when you see me. Shake it! is het jongerenproject van multicultureel planbureau Whaa. De voorstelling, een productie met 30 verschillende nationaliteiten, zit vol actie, humor en gevoelige momenten, afgewisseld met Indiase dans, capoeira en urban dance. Thema’s zijn macht en aanzien. Plaats waar dit allemaal is te zien: culturele broedplaats de Vasim, Winselingseweg 41. De première is 25 mei om 20.30 uur, de herhaling 26 mei zelfde tijd en 27 mei om 14.00 uur. Zie www.itshakes.nl voor meer informatie.

 

Webmaster: Joris Teepe