[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
De wereld ontmoet Boeijen
---
Een ‘vrolijke’ tocht door ’t Nimweegse
---
[ verder ]
---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ cartoon ]
---
Introductie 'tassenbol' bij supermarkten
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Kort en bondig

Het wordt een muzikale Vierdaagseweek bij restaurant OportO. Een greep uit het rijke aanbod: Brisa Latina bijt het spits af met haar bekende Zuid-Amerikaanse geluid van harp, gitaren, contrabas en driestemmige zang. Cuata staat tweemaal op de planken met een smaakvolle en pittige melange van diverse mediterrane en Caribische muziekstijlen. Huisorkest Quatro Ventos brengt drie avonden ontroerende fado’s maar ook vrolijke liederen. Grupo Rincon sluit het bal op swingende wijze af met salsa en andere Caribische en Latijns-Amerikaanse muziek. Entree is steeds gratis. Zie www.restaurantoporto.nl en www.cityparkhotel.nl voor meer informatie

Bluesliefhebbers opgelet: ga op zaterdagavond 14 juni naar het tweede Eastside Bluesfestival. In tien cafés in Nijmegen-Oost, waaronder ook Café Jos, is van 21:00 tot 01:00 uur te genieten van evenzovele blues-acts (passe-partout: 5 euro). Zo treedt in Station Oost de nederbeatformatie The Touch op. Haar energieke performance maakt elke liveshow tot een ware happening. Verder is er in Station Oost vanaf 22:15 uur salsa de verano – zomerse salsa en merengue – op drie zondagavonden tot de Vierdaagseweek: 22 juni, 29 juni en 6 juli. Toegang gratis. Voetbalfans opgelet: in Station Oost ziet u de wedstrijden van Oranje op groot scherm. Voor meer informatie zie, www.eastside-bluesfestival.nl en www.stationoost.nl.

Op zaterdag 28 juni en zaterdag 30 augustus houdt Intuïtief Traject van 12:00 tot 16:00 uur een open huis in Dagcentrum ‘De Lange Vierhout’ aan de Planetenstraat 30 in Nijmegen (tegenover Zwembad West). Bezoekers kunnen gratis kennismaken met dit cursuscentrum voor intuïtieve ontwikkeling. Het biedt basiscursussen en opleidingen voor healing en reading aan. Uitgangspunt is steeds het werken met intuïtie. Voor meer informatie kunt u www.intuitieftraject.nl raadplegen of bellen met 06-16 051 782.

Alle hens aan dek. Op vrijdag 20 juni presenteert Het Muziekenhuis de derde Midzomerimpronacht op coaster de Zeester, afgemeerd aan de Waalkade tegenover het casino. Het Muziekenhuis, podium voor nieuwe muziek, heeft nationaal en internationaal gelauwerd componist Martin Fondse aangetrokken als gastprogrammeur en pianist voor een swingend en spannend jazz- en improvisatieconcert. Aanvang 22:00 uur, zaal open 21:30 uur; entree 13 euro of met korting 12 euro. Voor meer informatie, zie www.hetmuziekenhuis.nl en www.zeesternijmegen.nl.

Op zaterdag 21 juni is het zover: tijd voor het Kids ‘n’ Billies Festival 2008. Om 12:00 uur barst de zesde editie los van dit naar eigen zeggen stoerste rock-’n-rollfestival voor het hele gezin. Locatie is het openluchttheater de Goffert. Tal van bijzondere acts maken hun opwachting, zoals The Seatsniffers, The Cheaters en The Bloody Honkies; DJ Stompbrother Ray vult de tijd tussen de verschillende optredens. Verder kun je rondkijken op de rock-’n- rollmarkt, een vetkuif laten zetten, zomers zwieren in de zweefmolen en nog veel meer. Een kaartje kost 12,50 euro of 10 euro via www.doornroosje.nl. Zie www.kidsnbillies.nl voor meer informatie.

Oude tijden herleven. In het weekend van 23 en 24 augustus vindt op het Kops Plateau in Nijmegen het tweede Romeinenfestival plaats. In dat weekend is ook de opening van de Romeinenexpositie Luxe en decadentie in Museum Het Valkhof. Het festival biedt een gevarieerd programma. Zo is er de herbouw van een klein deel van de omwalling van het voormalige Romeinse fort. In een tentenkamp is te zien hoe de Romeinen onder meer potten bakten, haren vlochten, smeedden en brons goten. Hun militaire oefeningen, huwelijken, crematies, offerceremonies en gladiatorengevechten zijn eveneens te bewonderen. Voor meer informatie, zie www.romeinenfestival.nl.

Waldemar Krijgsman

 

Webmaster: Joris Teepe