[ vooraf ]
---
Stalkende politie

Exclusief
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
CWZ verscherpt rookbeleid door rookruimte te verplaatsen naar overkant straat
---
[ Recensies ]
---
[ zie ]
Het muZIEum opent gesloten ogen


[ lees ]
Zinloos gestraf


[ hoor ]
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout
politieke soap

---
|Column|
Nijmeegse Zaken

---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Herrie rond Staddijk
Editie: juli 2004

---
Artikel:
De-Affaire is dood,
leve het Valkhof Festival! Editie: juli 2013

---
Artikel:
Bekend Nederland beuzelt
Editie: september 2004

---
Artikel:
Braams blik
Editie: juli 2013

---

kort en bondig
Kort en Bondig


door Max van Wel

Vuurvliegjeswandelingen is niet alleen een prachtig scrabblewoord, maar zijn minstens zo bijzonder om een keer mee te maken. Lieke Vullings organiseert deze avondwandelingen in het prachtige hellingbos de Sint-Jansberg bij Plasmolen. Met maximaal tien deelnemers loop je in het duister bij het licht van de elfachtige vuurvliegjes en waan je je in een sprookje. In juli zijn er vaak ook veel grote glimwormen te zien. De eerstvolgende gelegenheden om dit te ervaren zijn op 5 en 6 juli. Aanvang 21.00 uur, einde 23.30 uur. Kosten 12,50 euro. Voor alle informatie en vooraf aanmelden zie www.bomenenmensen.nl of bel 024-3778885.

— & —

Het is natuurlijk van de zotte dat er bij Nijmegen nog geen windmolens staan. Nota bene een speerpunt van GroenLinks toen zij in 2002 voor het eerst de grootste partij werd in Nijmegen. Gelukkig heeft nu een aantal actieve burgers de handen ineengeslagen. Zij richtten in mei de coöperatie WindpowerNijmegen op. Daarin kan binnenkort iedereen uit de regio meedoen: zowel burgers als bedrijven. Zij worden mede-eigenaar van de molens en profiteren van de opbrengst, zowel in euro’s als in stroom. Elders in het land zijn soortgelijke initiatieven zeer succesvol gebleken, vooral vanwege de besparing op de eigen energierekening. Bij sommige coöperaties bestaat er zelfs al een wachtlijst. Het is dus zaak er snel bij te zijn. Na de zomervakantie start de werving van leden voor de Nijmeegse coöperatie. Op www.windparknijmegen.nl kun je je aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Rijk worden van de wind en het milieu sparen, een ideale combinatie.

— & —

‘Meer zon, minder staat’ staat er bij de tekening op het affiche waarmee het optreden van drie punkbands worden aangekondigd. Het zijn Age of Woe en Rainmaker, beiden uit Zweden, en de Britse band Crows an Wra. Samen zorgen zij voor een klein internationaal festival op 15 juli in de Onderbroek op de Tweede Walstraat 19. Het bewijst maar weer eens dat punk nog steeds springlevend is. Aanvang 21.00 uur, entree slechts 5 euro.

— & —

Wie Nijmegen van een andere kant wil zien, kan deelnemen aan de torenwandelingen onder begeleiding van nachtburgemeester Doro Krol en stadskenner Henk Rullmann. Op vrijdag 21 juni, woensdag 21 augustus en zaterdag 21 september worden telkens drie historische torens bezocht. Elke wandeling is doorspekt met geschiedenis, cultuur en muziek en heeft een ander programma met andere artiesten. Kosten zijn 7,50 euro per keer, inclusief een consumptie. Aanvangstijd 19.00 uur, behalve 21 september, dan begint het om 15.00 uur. Vertrekpunt is de Stratemakerstoren aan de Waalkade. Wel graag even tevoren aanmelden via info@stratemakerstoren.nl of bel 024-3238690.

 

Webmaster: Joris Teepe