[ recensies ]
---
[hap]
Milieuverantwoord eten

---
[lees]
‘Of kom er gewoon bij’

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ cartoon ]
---
oplevering Stadsbrug weer vertraagd
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Editie: mei 2008

---
Artikel:
Merijn Hilte de eerste stadsdichter
Editie: mei 2005

---
Artikel:
Al dertig jaar een stem

Editie: februari 2012

---
Artikel:
De macht van G8
Editie: mei 2007

---

Kort en BondigMuseum Kasteel Wijchen presenteert de tentoonstelling ‘Bloedband’ van Cornelia Sophia Haverkort. Zij schilderde sinds 2000 ruim dertig portretten van haar familie in de serie ‘Bloedband - familie, de werkelijkheid verbeeld’. Daarnaast onderzocht ze de geschiedenis van familieportretten en hoe de veranderende opvattingen over gezinnen de afgelopen eeuwen effect hadden op hoe ze zich lieten portretteren. Bij de olieverfportretten gaat de kunstenares in op vragen als ‘wat is een postmoderne familie’ en ‘hoe geef je de onderlinge relaties ervan weer’. Te zien tot en met 5 juli. Meer informatie is te vinden op www.museumwijchen.nl .

Op de zaterdagen 27 juni en 5 september 2009 houdt Intuïtief Traject van 12.00 tot 16.00 uur weer Open Huis. Bezoekers kunnen een korte reading of healing krijgen en kennismaken met dit cursuscentrum. Het biedt cursussen en opleidingen voor healing, reading en intuïtieve ontwikkeling aan. Uitgangspunt is het werken met intuïtie. Intuïtief Traject is gevestigd aan de Planetenstraat 30 in Nijmegen tegenover de ingang van zwembad west. Voor meer informatie zie www.intuitieftraject.nl of bel 06-16051782.

Sinds 2002 wordt de Vierdaagse opgeluisterd met de Roze Woensdag en dit jaar is daarop geen uitzondering. Van 11.00 tot 19.00 uur zijn er optredens op twee podia. In de Hertogstraat is te genieten van optredens van onder meer dj’s Buurman en Buurvrouw, Basstraxx en Miss Monica. In de Van Broeckhuysenstraat spelen The Fiasco Brothers en kunnen feestgangers swingen bij een KissKissClub Special, van 17.00 tot 24.00 uur. Café de Plak serveert voor de gelegenheid eten ‘met een tikkeltje roze’, van 17.30 tot 21.30 uur en Kollektief Kafé De Bijstand houdt een Roze Wodka Woensdag vanaf 15.00 uur tot… je niet meer kunt bestellen. Voor meer details en het rijkgevulde avondprogramma: zie www.rozewoensdag.nl .

De Nijmeegse stichting Bona Baana zet zich al elf jaar actief in voor kansarme jongeren in Oost-Afrika. Ook dit jaar organiseert ze een Afrikaans cultureel festival in het Thiemepark in Bottendaal, op zondag 28 juni van 13.00 tot 19.00 uur. De opbrengst is voor Mirembe Girls in Uganda. Bona Baana wil hen ondersteunen met onderwijs en goede voorzieningen voor een dorpsgemeenschap. De Afrikaanse dans en muziek, een wereldse picknick, doorlopende kinderactiviteiten, een rommelmarkt en andere activiteiten maken een bezoekje aan het festival de moeite meer dan waard. Info: www.bonabaana.nl .

In het Natuurmuseum Nijmegen is van 5 juli tot en met 31 januari 2010 de expositie Poepgoed. Op een vrolijke, verhelderende en uitdagende wijze krijgt jong en oud een beeld van de stoelgang bij mens en dier. De expositie belicht onder andere de geschiedenis en toekomst van het toilet en de verschillende betekenissen van poep in de dierenwereld. Er zijn talloze grappen en woordspelingen, geurobjecten en zelfs achterwerken van dieren om in te kijken. Voor kinderen is er een pleeborstelspeurspel en een poepkijkwijzer. Met de expositie Poepgoed wil het museum het taboe doorbreken rond een onderwerp waarmee iedereen dagelijks te maken heeft. Meer informatie op www.natuurmuseum.nl .

‘De stad ben ik’ is de titel van een project van Anja Strik. Zij bewandelde alle straten van Nijmegen en doet daarvan verslag in een lang prozagedicht. Vier fotografen en een geluidsman legden hierna hun indrukken van de stad vast. Dit alles leidde tot een tentoonstelling in Museum De Stratemakerstoren waar de bezoeker op een nieuwe manier kennismaakt met de stad. Wie wil, kan zelfgemaakte digitale stadsfoto’s insturen; een selectie daarvan komt in de expositie. Kijk voor meer informatie op www.stratemakerstoren.nl .

 

Waldemar Krijgsman
Menno Lam

 

Webmaster: Joris Teepe