[ vooraf ]
---
Van A naar Beroerd
---
Wakker worden
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
shoppen bij de partijwinkel
---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Editie: mei 2008

---
Artikel:
Al dertig jaar een stem

Editie: februari 2012

---
Artikel:
De macht van G8
Editie: mei 2007

---
Artikel:
Bekend Nederland beuzelt
Editie: september 2004

---

Kort en Bondig

In maart verovert de Argentijnse tango Nijmegen. Diverse publieksevenementen toveren de Keizerstad om in Buenos Aires aan de Waal. Van 7 tot en met 21 maart kan de dans- en muziekliefhebber zijn hart ophalen. Ook voor wie nog geen ervaring heeft met deze gepassioneerde muziek en dans, is het meer dan de moeite waard een bezoek aan een van de vele activiteiten te brengen. De aftrap is een Tango MuziekRoute door het centrum. Andere aanraders zijn de optredens van Wicked Jazz Sounds en dat van de bekende Argentijnse musicus Juan Carlos Caceres, beide in de Spiegeltent op het Koningsplein. Op zaterdagmiddag 13 maart een kinderprogramma. Het zevende Internationale Tangofestival Doble Ocho is de verleidelijke kers op de taart. Voor data en tijden zie www.doble-ocho.com .

Genieten van een Indiase dansvoorstelling, dansworkshops of een verhalencafé? Of liever van een verantwoorde maaltijd, een comedy-night of een spetterende hiphop-jongerenjamsessie? Kiezen hoeft niet, het kan allemaal tijdens het Global Village Festival dat 5 maart losbarst in Villa Lila. De bekroning volgt 27 maart met een swingend slotfeest met diverse optredens in Café Mets, De Nieuwe Maan, De Fiets, Café Lenthe, Café Dollars en opnieuw Villa Lila. Meer informatie is te vinden op www.globalvillagefestival.nl .

Laat de broodkruimeltjes gerust thuis, laat u door niemand leiden en ontdek bij galerie Bart kunst in huis: sprookjes zijn van alle tijden. Zeven kunstenaars geven daar van 6 maart tot en met 24 april een beeld van ‘Moderne Sprookjes’. Zij laten u dwalen door sprookjes die in een ander ‘muiltje’ zijn gestoken. Schuif aan bij zeven inmiddels puberende en poker spelende geitjes en leg uw oor te luisteren bij vertellingen van oude en nieuwe sprookjes. Kijk met grote ogen toe hoe Sneeuwwitje er vandaag de dag had uitgezien en ontdek of de wolf uit Roodkapje in deze eeuw misschien een gelukkiger einde had gevonden. Voor meer informatie kijkt u op: bartkunstinhuis.nl .

Wil je een lach toveren op het gezicht van meervoudig gehandicapte mensen in Kroatië? Of wil je ervoor zorgen dat kinderen in Marokko weer naar school kunnen? IBO-Nederland organiseert diverse idealistische projecten in en buiten Europa. Gedurende 2 tot 4 weken kun je als vrijwilliger de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld met het begeleiden van gehandicapte kinderen in een tehuis of het opknappen van een schoolgebouw. Het is een unieke manier om je vakantie te besteden en je in te zetten voor een goed doel. De kosten voor deelname zijn laag. Meer weten? Dat kan op de infodag op 12 maart van 14.00–16.30 uur aan de Burghardt van den Berghstraat 114, of kijk op www.ibo-nederland.org .

Van 4 februari tot en met 14 maart exposeren Pascal Griffioen (Def P) en Leonie Castelein in galerie Wit Licht onder de noemer ‘New Amsterdam’. Beiden zijn gefascineerd door New York. In het kader van het 400-jarig bestaan van en het uitgroeien van New Amsterdam tot metropool besloten zij hun krachten te bundelen en eerder opgedane indrukken in een kunstserie te verwerken. Verschillen en overeenkomsten tussen The Big Apple en het oude Amsterdam krijgen de aandacht. Maar ook de mensen, cultuur, architectuur, gebeurtenissen, politiek en indrukken komen samen in een serie van hoofdzakelijk schilderijen en al dan niet bewerkte foto’s. Er zijn zowel gezamenlijke als individuele werken van de kunstenaars te zien. Meer informatie over ‘New Amsterdam’ is te vinden op: www.galeriewitlicht.nl .

Waldemar Krijgsman
Menno Lam

 

Webmaster: Joris Teepe