[ vooraf ]
---
Van de zotte
---
Kunststukje
---
Persverwildering
---
[ Braams blik ]
---
Henk Braam kijkt naar Nijmegen
---
[ Cartoon ]
---
Val College
---
[ Fotovisie ]
---
Geïllustreerde column
---
[ Recensies ]
---
[ lees ]
Compacte canon van Nijmegen

---
[ verder ]
---
|Column|
Dik Hout

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Verbindingen centraal bij René Donders
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Onbederf’lijk Versus voetbal: 2-0
Editie: november 2005

---
Artikel:
Het muZIEum opent gesloten ogen <
Editie: juli 2013

---
Artikel:
„Als sportredactie waren we het buitenbeentje”
Editie: mei 2007

---

Kort en Bondig

Eerste kerstdag hoeft niemand alleen thuis te zijn. Café de Plak organiseert ook dit jaar een heerlijke, betaalbare maaltijd. Voor vijf euro krijgt de gast een drankje, een voorgerecht, keuze uit drie hoofdgerechten, een nagerecht en een kopje koffie of thee tot besluit. Aan de lange tafels raken bezoekers makkelijk met elkaar aan de praat en hoeft niemand zich alleen te voelen. Het personeel werkt die dag vrijwillig. Op www.cafedeplak.nl staat alle informatie.

Zaterdag 9 januari 2010 van 12:00 tot 16:00 uur houdt Intuïtief Traject open huis. Bezoekers kunnen een korte healing of reading krijgen en kennismaken met dit cursuscentrum. Het biedt cursussen en opleidingen voor healing, reading en intuïtieve ontwikkeling aan. Uitgangspunt is steeds het werken met intuïtie. Voor meer informatie bel 06-16051782 of raadpleeg www.intuitieftraject.nl .

Tot 10 januari 2010 kunnen muzikanten uit de omgeving van Nijmegen, ongeacht hun muziekstijl, zich inschrijven voor de Roos van Nijmegen. In drie voorronden strijden de bands om een finaleplek in Doornroosje. Dit jaar kunnen bands daar onder andere studiotijd en mastering winnen. De winnaar stroomt door naar de Gesel, waarvan de winnaar zich voor de duur van een jaar „beste band van Gelderland” mag noemen. Kijk voor meer informatie op www.roosvannijmegen.nl .

Voor de zesde maal barst in Nijmegen Write Now (sic!) los. Dit is de schrijfwedstrijd voor jongeren van vijftien tot en met vierentwintig jaar die Nederlands schrijven. In de voorronden kunnen al mooie prijzen worden verdiend, maar het doel van de schrijver is natuurlijk de finale op 20 juni 2010 in Rotterdam te bereiken. De winnaar daarvan mag zich namelijk ‘het grootste Nederlandstalig schrijftalent’ noemen en wint daarnaast onder andere een laptop en een masterclass van uitgeverij Augustus. Informatie: www.writenow.nu .

Het Natuurmuseum organiseert in januari en februari 2010 weer enkele busexcursies naar het schouwspel van trekkende ganzen in de Gelderse Poort. Na koffie in het informatiecentrum van het museum wacht de deelnemer een tocht door de Waaluiterwaarden in de Ooijpolder en het heggenlandschap van de Duitse Duffelt. De ervaren gidsen vertellen tijdens de ongeveer drie uur durende tocht van alles over de ganzen, maar hebben ook oog voor andere overwinterende diersoorten. Ook de eigen trek wordt gestild met koffie met appeltaart. Een eigen verrekijker meenemen is wel aan te raden. Alle informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 024-3297070, of te vinden op www.natuurmuseum.nl .

In het Museum Kasteel Wijchen is tot en met 14 februari 2010 de tentoonstelling ‘Gevangen dromen; Textiel in poëtische variaties’ te zien. De expositie toont het werk van Anna van Bohemen, Mieke Thijssen en Unni Nestvang. Zij tonen elk hun eigen interpretatie van het thema ‘dromen laten zien’. Voor meer informatie zie www.museumwijchen.nl .

 

Menno Lam

 

Webmaster: Joris Teepe