[ vooraf ]
---
Hoe klimaatvriendelijk is Nijmegen? - deel 1
---
Hoe klimaatvriendelijk is Nijmegen? - deel 2
---
[ recensies ]
---
Groovende riffs en een vleugje psychedelica
---
Experimentele progrock van Nirika
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Informeel napraten met burgers blijkt in praktijk besloten borrel politici
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Eddie en Alex van Halen
en hun Nijmeegse wortels <
Editie: februari 2011

---
Artikel:
äIk kan het filmen niet laten"
Editie: december 2007

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Goudeerlijke NEC-fan steelt radioshow
Editie: december 2005

---

Kort en bondig

Zie ze vliegen! Tot en met 6 januari 2008 staat Museumpark Orientalis in het teken van engelen tijdens de kersttentoonstelling 'Zie ze vliegen!'. Bewonder de mooiste kerstgroepen rond het thema engelen, kom loungen op een wolk en leer interessante wetenswaardigheden over de rol van engelen in de diverse wereldgodsdiensten. Eveneens in Orientalis loopt de expositie 'SILENTIUM', die allerlei aspecten belicht van het thema stilte, compleet met meditaties, lezingen en andere activiteiten. Kunstenares Annie van Gemert presenteert prachtige foto's van kloosterlingen. Te zien tot en met 30 maart 2008. Op www.museumparkorientalis.nl leest u meer.

Restaurant OportO presenteert regelmatig live-muziek tijdens het diner. Op zondag 16 december zingt troubadour Max el Errante Spaanse liederen begeleid door gitaar (16:00-19:00 uur). Op zondag 23 december staat Brisa Latina op het podium. Dit drietal serveert Zuid-Amerikaanse muziek met driestemmige zang (ook 16:00-19:00 uur). Voor beide avonden geldt: entree gratis, reserveren wordt aanbevolen. Meer informatie is op www.restaurantoporto.nl te vinden.

Intu´tief Traject, cursuscentrum voor intu´tieve ontwikkeling, viert zijn 5-jarig jubileum op zaterdag 5 januari 2008. Van 12:00 tot 16:00 uur is er dan Open Huis op de Planetenstraat 30 in Nijmegen, tegenover zwembad West. Er is gelegenheid voor het ontvangen van een reading en een healing. Daarnaast kun je lesinformatie verkrijgen over het hebben van intu´tie, het gebruik ervan in je dagelijks leven en het cursusaanbod hierover. De toegang is gratis. De cursussen gaan weer van start in de tweede week van januari. Meer informatie over Intu´tief Traject: zie www.intuitieftraject.nl of bel met 0616 051 782.

Kom op de zondagavond in Station Oost genieten van gevarieerde live-muziek! Op 16 december 2007 trakteert de band Jacqline-D vanaf 22:15 uur op een smakelijke portie stevige pop-rock, waarin covers en eigen nummers elkaar afwisselen. Een week later op hetzelfde tijdstip is het de beurt aan zanger-gitarist William Smulders en tenorsaxofonist Boris van der Lek, twee gerenommeerde muzikanten die al met vele grootheden uit diverse muziekstijlen het podium hebben gedeeld. Het belooft dan ook een spetterende avond te worden! Voor beide avonden is de toegang gratis. Op www.stationoost.nl ziet u wat er verder te beleven is.

Amateurbands opgelet! De inschrijving voor de Roos van Nijmegen 2008 is geopend. Dit is een talentenjacht voor amateurbands en -artiesten uit de regio Nijmegen (postcodes 6500 t/m 6699) die beschikken over een eigen repertoire. Stuur vˇˇr 11 januari 2008 een demo met drie eigen nummers in en een jury selecteert misschien wel jouw band voor een van de voorrondes in Staddijk, Merleyn en Doornroosje! Na vijf voorrondes is 16 mei 2008 de grote dag van de finale in Doornroosje. Op www.roosvannijmegen.nl lees je meer details en kun je je inschrijven.

Roem is dichtbij: literair tijdschrift Op Ruwe Planken organiseert een dichtwedstrijd in het kader van Gedichtendag 2008, en wel op 31 januari. Thema van die dag is dingen, voorwerpen die ons in het dagelijks leven omringen. Schrijf dus een mooi, verrassend of origineel gedicht over een ding en stuur het op naar dichtwedstrijd@opruweplanken.nl, onder vermelding van 'Dichtwedstrijd' (een gedicht per week). Insturen kan tot en met 16 januari 2008 en uit de wekelijkse winnaars kiest de redactie de definitieve winnaar. Diens gedicht komt op 50 posters te staan en wordt gepubliceerd in Op Ruwe Planken. Ook maken twee jonge kunstenaars een korte film ge´nspireerd op het gedicht. Pak je kans! Op www.opruweplanken.nl lees je hoe.

Waldemar Krijgsman

 

Webmaster: Joris Teepe