[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
Kalkar: kein Wasser Wunderland
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
CDA stoort zich aan fiets in Nijmeegse voortuinen
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
‘Het Kraaienest’ viert dubbel feest
Editie: mei 2008

---
Artikel:
Merijn Hilte de eerste stadsdichter
Editie: mei 2005

---
Artikel:
Al dertig jaar een stem

Editie: februari 2012

---
Artikel:
De macht van G8
Editie: mei 2007

---

Intrigant

Het stationsplein. Deze plek wordt het meest genoemd als het gaat om lelijke plekken in onze mooie stad Nijmegen. Hoe komt het dat deze voor veel bezoekers toch centrale entree van Nijmegen er nog steeds zo belabberd bijligt? Misschien wel doordat onze bestuurders er zelf nauwelijks komen.

Dat gold in ieder geval zeker voor de vorige burgemeester, Guusje ter Horst. Zij maakte haar privéritten niet met het openbaar vervoer, maar in de dienstauto. Zelfs de belastingaanslag voor dat gebruik betaalde Nijmegen nog keurig aan haar. Tja, zo krijg je bestuurders natuurlijk nooit in het openbaar vervoer.

Het is inderdaad al jarenlang één troosteloze bende op het stationsplein. Niet alleen omdat er al jarenlang de grootste hondendrollen van Nijmegen te zien zijn. Die ook nog voor kunst moeten doorgaan. Maar we kennen natuurlijk daarnaast allemaal het drama van de lekkende ondergrondse fietsenstalling. Na een reparatie die meer dan twee jaar duurde is het probleem nog steeds niet verholpen.

Bovendien is de service aan ov-reizigers van een schandalig niveau. Zeker voor een college met partijen erin die zeggen het gebruik van de bus juist te willen bevorderen. Nog steeds staan wachtenden op de bus in weer en wind onder een afdakje in de open lucht. De elektronische bordinformatie boven de busperrons werkt vaker niet dan wel. Het oversteken vanaf de wachtplaats naar de bussen blijft zeker voor mensen die slecht zien of slecht ter been zijn een hachelijke onderneming.

Gaat er dan helemaal niets goed op dat stationsplein? Jawel, we hebben (of hadden, als u dit leest) eindelijk weer eens een protestactie van idealistische jongeren tegen de consumptiemaatschappij. De kraak van het oude postkantoor. Met de oprichting van een weggeefwinkel. Nou, wat Intrigant betreft kan het hele stationsplein voor niets in de aanbieding.

 

Webmaster: Joris Teepe