[ vooraf ]
---
Domjon: het referendum
---
Domjon: de propaganda
---
[ recensies ]
---
|Hap|
De beste ballen van Nijmegen

---
|CD|
Bencer krijgt zonder Spud meer smoel

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en Bondig
---
[ cartoon ]
---
Klein klein kleutertje wat doe je in mijn hof...
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Rookverbod doodsteek voor coffeeshops?
Editie: juni 2008

---
Artikel:
Probleemaanpak met ballen
Editie: 2009

---
Artikel:
De donkere toekomst van gentechnologie
Editie: februari 2007

---
Artikel:
Dik Hout <
Editie: mei 2010

---

Kort en bondig

In het weekend van 19 tot en met 21 mei staat de campus van de universiteit (Erasmusplein) in het teken van het tweede Nederlands Sociaal Forum (NSF). Het NSF wil een open ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die opkomt voor een rechtvaardige vorm van mondialisering, zonder sociale afbraak, oorlog en racisme. Onder het motto ‘een andere wereld is mogelijk’ kunnen duizenden bezoekers deelnemen aan meer dan 150 workshops, een filmfestival en debatten met internationale sprekers. Een hele reeks onderwerpen komt daarbij aan de orde, zoals mensenrechten, gelijke kansen, duurzame en vreedzame globalisering, werk, zorg en onderwijs. Daarnaast is er een cultureel programma met onder meer een optreden van de populaire liveband Zuco 103. Het eerste NSF vond plaats in november 2004 in Amsterdam waar 4000 mensen aan meededen en wordt georganiseerd in navolging van het Wereld Sociaal Forum dat in 2001 begon in Brazilië. Kaarten kosten 5 euro per dag of 10 euro voor het hele weekend. Reserveren kan via www.sociaalforum.nl.

Na de Roze Zaterdag is er nu het Roze Meifeest. Op zaterdag 27 mei kunnen bezoekers weer swingend uit hun dak gaan vanaf 14.00 uur tot na middernacht. Dit jaar vormt de Grotestraat het partypodium. Iedereen is welkom, dus niet alleen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Daarnaast organiseert Doornroosje een ‘white party’. Entree is daar 15 euro, maar wie deze laatste zaterdag in mei gratis wil feesten, kan in de eerdergenoemde Grotestraat terecht.

Op vrijdag 26 mei speelt de Nijmeegse Soul Rock formatie The Mellotones in Merleyn in de Hertogstraat. De band bestaat nu al 13 jaar. De eerste tien jaar van haar bestaan timmerde deze groep flink aan weg als Texas blues trio onder de naam Mike & the Mellotones. Drie jaar geleden voegden ze aan hun stijl en sound invloeden toe uit de classic en southern rock, wat een unieke mix oplevert. In januari verscheen hun nieuwe cd Not The Same. Het optreden start om 22.00 uur, entree 5 euro.

Theater Boembats en Snotjanne organiseert in mei een vijftal activiteiten. Op woensdag 3 mei gaat Opa Boembats naar Afrika om afrikaantjes te kweken. Deze kindervoorstelling wordt op woensdag 17 mei nogmaals opgevoerd. Zondag 14 mei is er een clownspeeldag voor volwassenen. Op zondag 21 mei is er de peutervoorstelling Beer gaat naar de creche en de kindervoorstelling Meizoentjes en juniperen. Het theater is te vinden aan de Waterstraat 220. Kijk voor aanvangstijden en entreeprijzen op www.boembats.cjb.net.

 

Webmaster: Joris Teepe