[ vooraf ]
---
de Montage
---
[ recensies ]
---
|Hap|
Belg schept het beste ijs van Nijmegen

---
|Lees|
Pluizenbollen langs de dijk

---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en Bondig
---
[ cartoon ]
---
Ter Horst niet 1 april, maar 1 januari al weg
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Dziga helpt beginnende filmer op weg
Editie: maart 2005

---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Torre en Roos
nog lang niet uitgespeeld

Editie: juli 2013
---
Artikel:
Stalkende politie

Editie: juli 2013
---


Kort en bondig

Wanneer dit nummer van De Nijmeegse Stadskrant verschijnt, is er nog precies één gelegenheid om de rondleiding mee te maken in het stadsdeel waar 25 jaar geleden de Piersonrellen plaatsvonden. Museum de Statemakerstoren organiseert deze laatste van vier rondleidingen, die ongeveer anderhalf uur duurt en om 14.00 uur op zondag 2 juli begint. Startplaats is de Stratemakerstoren zelf, Waalkade 83-84. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling Pierson Mot Blieve! in het museum zelf te bezichtigen. Deze expositie duurt nog tot 10 juli. Volwassenen betalen 3,85 euro en kinderen 2,15 euro.

‘vierdaagsevoetjes’ bakken. Bakker Arend op de Lange Hezelstraat levert het deeg en de mensen van GAST maken de koekjes. Een flink aantal Nijmeegse cafés serveert tijdens de Vierdaagse de voetjes bij de koffie of thee en ze zijn ook te koop bij diverse verkooppunten in de stad. De opbrengst van de voetjesactie is voor GAST. De actie was vorig jaar al een groot succes. Veel mensen deden de voetjes cadeau aan Vierdaagselopers. Koop dus de voetjes, al is het alleen maar om minister Verdonk te laten zien dat Nederlanders wel degelijk op goede voet staan met asielzoekers.

The Mellotones in Merleyn van 26 mei miste, krijgt nog een herkansing om deze Nijmeegse soul-rockformatie te ervaren. Op de laatste dag van de Zomerfeesten, vrijdag 21 juli, speelt de band op de Zeester. Deze boot ligt aan de kade schuin tegenover het casino en brengt de hele week een interessant alternatief programma. Vergeet ook vooral niet The Cosmic Brothers op zaterdag 15 juli en The Jetsams op dinsdag 18 juli. Bekijk het volledige Vierdaagseprogramma van De Zeester op www.zeesternijmegen.nl.

Valkhof-affaire vindt dit jaar vanwege de uit de kluiten gewassen maquette van de Donjon die hinderlijk in de weg staat, ook in het Waalpark plaats (u weet wel, van het bloemenwapen). Verder is er weer een theaterprogramma aan de overkant op het Waalstrandje in Lent naast de fietsbrug. Voor wie niet wil fietsen of lopen, is er een pontje. Het volledige programma is te vinden op www.valkhofaffaire.nl.

wereldmuziek ook een kinderprogramma, een workshop capoeira, en een koffie- en theehuis. De waterpijpen bevatten overigens uitsluitend fruittabak!

fado en Latijns-Amerikaanse muziek. Tussen al het geweld van de grotere podia is het bij dit podium altijd even letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de schoonheid van deze passionele muziek. Op de website www.restaurantoporto.nl staat het programma.

zomercarnaval en een tropische optocht van 70 lopers op de zondagmiddag. Na Rotterdam en Arnhem beleeft Nijmegen op 30 juli onder de noemer ‘Nijmegen Tropical’nu dus ook een echt tropisch carnaval. Verder natuurlijk de gebruikelijke salsabands, salsadansers en een kinderprogramma. Een mooie afsluiting van de maand juli. Nu maar hopen op een beetje tropisch weer. www.amanne.nl

 

Webmaster: Joris Teepe