[ vooraf ]
---
Hoe klimaatvriendelijk is Nijmegen? - deel 1
---
Hoe klimaatvriendelijk is Nijmegen? - deel 2
---
[ recensies ]
---
Groovende riffs en een vleugje psychedelica
---
Experimentele progrock van Nirika
---
[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Informeel napraten met burgers blijkt in praktijk besloten borrel politici
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Eddie en Alex van Halen
en hun Nijmeegse wortels <
Editie: februari 2011

---
Artikel:
„Ik kan het filmen niet laten"
Editie: december 2007

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Goudeerlijke NEC-fan steelt radioshow
Editie: december 2005

---

Intrigant

Onkruid vergaat niet. Een tijdlang is het er niet, en dan steekt het toch weer de kop op. Dat geldt voor De Nijmeegse Stadskrant, maar zeker ook voor Intrigant. Ook politieke domheid vergaat niet. Zo hebben we nu in wethouder Depla onze eigen Bill Clinton. Maar ja, Clinton deed ‘het’ tenminste nog op een plek waar er geen camera in de buurt is. En als je een fietsenstalling, waartoe honderden medewerkers van de gemeente vrij toegang hebben, uitkiest om aan je gerief te komen, dan kun je natuurlijk problemen verwachten.

Intrigant vermoedt dat het genoeglijk samenzijn van Paul en Jolanda (van Veluw) heeft plaatsgevonden na één van de vele ‘borreluurtjes’ die tegenwoordig op het stadhuis plaatsvinden. Waar er vroeger twee keer per jaar werd gedronken na een gemeenteraads­vergadering, is het tegenwoordig na iedere ‘Politieke Avond’ prijs. Als je nuchter bent, doe je het immers niet op die plek.

GroenLinks wil nu de borreluurtjes op kosten van de gemeenschap afschaffen. En weer gewoon, zoals vroeger, in een kroeg gaan nabomen. Op eigen kosten. Dat is een goed idee natuurlijk. Maar ja, het kalf is al verdronken. Depla zal tot in lengte van dagen achtervolgd blijven door dit incident.

Wat zou er trouwens gebeurd zijn als twee ambtenaren in het stadhuis in de fietsenkelder door hun baas zouden zijn betrapt bij dergelijke activiteiten? Tja, in ieder geval weten ze nu dat dit is toegestaan. Want met twee maten meten doen we natuurlijk niet. Jolanda van Veluw was tot voor kort trouwens voorzitter van Nijmegen Atletiek. En Paul Depla heeft zich erg ingespannen om ten behoeve van deze club een nieuwe atletiekbaan te realiseren. Ik ga niet suggereren dat het een met het ander te maken heeft. Maar ja, dat soort verhalen krijg je nu natuurlijk wel...

 

Webmaster: Joris Teepe