[ recensies ]
---
Afhaalaziaten onder de loep
---

[ verder ]
---
|Column|
Intrigant

---
Nijmeegse Zaken
---
Kort en bondig
---
[ cartoon ]
---
Nieuwe burgemeester
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Nijmeegse Zaken
Editie: februari 2012

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---
Artikel:
Linksom wandelen in het centrum
Editie: mei 2009

---
Artikel:
„Verhuren alleen is niet voldoende, het gaat om mensen”
Editie: 2008

---

Intrigant

De geweldige verkiezingszege van de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen was prettig voor veel linkse mensen. De vraag is inmiddels: doet de SP er slim aan om te gaan meeregeren? In veel gemeenten, en ook in Nijmegen, zit de partij inmiddels al een tijd in het college van burgemeester en wethouders. Ook in onze gemeente heeft de vraag gespeeld: hoeveel van je principes lever je in om op het pluche terecht te komen? Wanneer ben je nog geloofwaardig en wanneer niet meer? Dat de stad nu veel meer aandacht heeft voor de wijken mag zeker op het conto van de partij geschreven worden. En in het bijzonder wethouder Hans van Hooft senior. Maar ‘Nijmegen’ laat ook zien hoe ver je bij meeregeren soms verwijderd raakt van je uitgangspunten. De SP is tegen de uitverkoop van nutsvoorzieningen. Maar SP-wethouder Lucassen heeft zojuist wel het vervoersbedrijf Novio voor een appel en een ei verkocht, aan vervoersgigant Connexxion. En het liefst zou het huidige college, met de SP erin, ook de afvalverwerking Regio Nijmegen helemaal willen privatiseren. Het blijft een worsteling tussen principes en de realiteit.

Van Hooft senior heeft trouwens ook een minder geslaagd wijkproject bedacht: de hondenuitlaatplaatsen. Superkleine veldjes met een hek eromheen. De honden die ervan gebruikmaken lopen veel kans op infecties. De burger wordt geacht om de drollen zelf op te ruimen en in de geplaatste bakken te deponeren. Intrigant heeft nog geen burger gezien die de bakken gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Als ze al niet door vuurwerk aan flarden zijn geschoten zitten ze vol met andersoortig afval.

De SP is altijd sterk in het enquêteren van burgers voordat ze met nieuwe beleidsvoorstellen komt. Ik vraag me met de duizenden Nijmeegse honden af of dat nu wel gebeurd is…

 

Webmaster: Joris Teepe