vooraf
---
Splinter verdeelt Plein 1944
---
Een brug te veel
---
Terreinwagens verbod
---
De Montage
---
recensies
---
Batavi,Batavieren en Bataven
---
De Compagnie: heet, maar gezellig
---
Onbederf'lijk Versus voetbal
---
verder
---
Column
[Intrigant]

---
Nijmeegse Zaken
---
cartoon
---
Chipknip
---
[ meest gelezen ]
---
Artikel:
Editie: juli 2013

---
Artikel:
Nijmegen woongroepstad van Nederland
Editie: juni 2004

---
Artikel:
Bambix lust er wel pap van
Editie: 2008

---
Artikel:
Mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging
Editie: 2009

---

Nijmeegse Zaken

Het stinkt in Nijmegen. Misschien wist u het nog niet, maar vraag het aan de gemiddelde bewoner van De Biezen of Nijmegen-West en hij vertelt je dat het er op een mooie zomerdag, vooral als de wind net verkeerd waait, verschrikkelijk kan ’ruften’. Ook uit Weurt en de Nijmeegse wijken die rondom het industriegebied liggen, komen meldingen over stank. Aanleiding voor de gemeente Nijmegen om weer eens een onderzoekje te starten. In dit geval om uit te vinden waar en hoe erg het stinkt. Hoe doe je zoiets? Heel eenvoudig; je vraagt gewoon een aantal mensen waar en wanneer ze wat ruiken en hoe erg ze dit ruiken. Dat lijkt ons nogal subjectief. Gelukkig worden er dan ook professionele geurwaarnemers ingeschakeld. Dit zijn mensen die van ruiken hun beroep gemaakt hebben. Aanleiding van het onderzoek is de onrust die er bij de bewoners van de betreffende gebieden kan ontstaan door de onwelriekende luchten. Dat je als inwoner van Weurt een verhoogde kans op kanker loopt, is blijkbaar bijzaak. Uit de neus uit het hart, moet men gedacht hebben.

Waar ook nog steeds een luchtje aan zit is het financiële beheer van de gemeente Nijmegen. Nu blijkt uit een onderzoek van het Rijk dat onze stad niet de enige gemeente in Nederland is waar het huishoudboekje een puinhoop is. Hoe een en ander in elkaar steekt met de verdwenen elf miljoen, is nog steeds onduidelijk. Wie er voor verantwoordelijk is, blijft ook nogal vaag. Het lijkt er nu op dat de hele affaire met een sisser afloopt. Het leek een viertal inwoners van Rotterdam dan ook een goed idee om Nijmegen uit te kiezen om zo'n kleine acht miljoen achterover te drukken. Wellicht met de achterliggende gedachte dat een dergelijk bedrag hier toch niet zo snel gemist wordt. Helaas voor de Rotterdammers vond een medewerker van de bank het verdacht dat het geld naar een particuliere rekening werd geboekt en pleegde een telefoontje naar de Gemeente. Wie weet op wiens privé-rekening de eerder zoekgeraakte miljoenen gestort zijn?

Knallen met die handel! Twee weken geleden werd duidelijk waarom de NS het mallotige stationsperronrookverbod heeft ingesteld. Niet zozeer vanwege de stankoverlast van de rokers. Volgens woordvoerder R. Holdert – bij de spoorwegen doen ze niet aan voornamen – vinden er af en toe munitietransporten plaats naar Amerikaanse depots in Duitsland. Zo'n vijftien jaar na de Koude Oorlog is het fijn te weten dat we nog steeds beschermd worden tegen de Russen. En zo af en toe schuifelt er een wagon met vuurwerk tussendoor. Die blokkeerde anderhalf uur lang de spoorwegovergang op de Groenestraat. Terwijl er om het hardst geschreeuwd wordt als er ergens vuurwerk wordt opgeslagen, tuffen er blijkbaar wel met enige regelmaat wagons met vuurpijlen, kruisraketten en dynamiet op nog geen vijf meter van woonhuizen door de stad. En dan maken we ons druk over terroristen.

Een vooruitziende blik kan GroenLinks niet worden ontzegd. Jaren geleden keerde deze partij zich tegen grootse plannen van het Multimodaal Transport Centrum (MTC) dat een enorm overslagterrein moest worden en de grote blokkendozen van logistieke firma's die veel plaats innemen op de schaarse bedrijventerreinen, terwijl dat in verhouding weinig werkgelegenheid met zich meebrengt. Net zoals bij de kwestie rond de terreinwagens (zie pagina 2) kreeg GroenLinks de hele wereld over zich heen met verwijten dat deze partij geen oog had voor de realiteit en het belang van de regio.

Omdat GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen als de grootste partij uit de bus kwam, kon ze haar verkiezingsbelofte inlossen en werd het MTC uiteindelijk afgeblazen. En nu erkent commissaris van de koningin Kamminga dat het MTC een enorme dwaling was. Tijdens een conferentie over kenniseconomie op 19 oktober verklaarde hij volgens De Gelderlander: “We moeten weg van de grote dozen langs de snelweg. De schaarse ruimte die er is, moeten we zorgvuldig verdelen.” Dat zijn bijna de exacte woorden die Wouter van Eck van GroenLinks indertijd bezigde tegen het beleid dat zo de nadruk legde op transport en distributie. GroenLinkswethouder voor Werk en Inkomen Lenie Scholten pleit er sinds haar aantreden twee jaar geleden voor om hier werkgelegenheid te creëren die is gebaseerd op kennis. Dat is nu ook overgenomen door de provincie: over tien jaar wil Gelderland samen met Overijssel tot de topvijf in de wereld horen op het gebied van voeding, gezondheid en technologie. In Nijmegen moet daarvoor een Health Valley ontstaan. Kijk, dat stinkt niet.

 

Webmaster: Joris Teepe